Ίσως αν ορισμένοι ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην ελλάδα δεν ήταν τόσο ανίκανοι να διαχειριστούν στοιχειωδώς τον καρδιολογικό ( ή τον όποιον άλλο)
ασθενή ο ρόλος των καρδιολόγων ( και των άλλων ειδικών ιατρων) να ήταν πράγματι πολύ περιορισμένος.
Θεωρείτε συνάδελφε ότι σ αυτή τη χώρα υπάρχουν ανίκανοι μόνο Γενικοί Ιατροί? Δεν υπάρχουν ανίκανοι Καρδιολόγοι, Δάσκαλοι , Υδραυλικοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.λ.π.?
Τον τελευταίο καιρό σε μια προσπάθεια που κάνω να μειώσω τις κλοπιδογρέλες που βάζουν οι Καρδιολόγοι, ζητάω εγγράφως γνωματεύσεις για την αναγκαιότητα της χρήσης τους.
Θα προσπαθήσω να σκανάρω κάποιες που μου έχουν έρθει να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.
Όπως και να χει δεν νομίζω ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα που παρέχουμε οι Γενικοί Ιατροί, έχει να ζηλέψει κάτι από την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη των Νοσοκομείων.
Νομίζω ότι ήμουν σαφής.Πουθενά δεν αναφέρω οτι το προνόμιο της ανικανότητας περιορίζεται μόνο σε ορισμένους γενικούς ιατρούς.
Ούτε βέβαια οτι δεν υπάρχουν άλλοι κακοί επαγγελματίες συμπεριλαμβανομένων των καρδιολόγων.
Βλέπετε ,σε αντίθεση με εσας ( όχι προσωπικά ) εγω δεν έχω κόμπλεξ κατωτερότητας ούτε με την ειδικότητα μου ούτε με την εργασία μου.
Δεν νιώθω την ανάγκη να αυτοπροβάλλομαι ως παντογνώστης και γκουρού της ιατρικής όντας βέβαιος πως κάθε μέρα κάνω σφάλματα και κάθε
μέρα έχω να μάθω κατι καινούργιο.Ούτε νιώθω κάποια εσωτερική ανάγκη να μειώσω και να υποτιμήσω τον ρόλο συναδέλφων οποιασδήποτε άλλης
ειδικότητας ή χώρου εργασίας.
Τώρα σε ότι αφορά τις κλοπιδογρέλες ,μάλλον μιλάμε για κρύα σούπα.Πλέον υπάρχουν νεώτερα αντιαιμοπεταλικά που είναι και πολύ ακριβότερα
και συνταγογραφούνται συχνά στα εξιτήρια ασθενών απο δημόσια νοσοκομεία.Ομολογώ πως και ο ίδιος εκπλήσσομαι με ορισμένες αγωγές ασθενών
απο το νοσοκομείο.Ως συνταγογράφος έχεται και την ευθύνη του έργου.Αν δεν συμφωνείτε με μια αγωγή ,αρνηθείτε την συνταγογράφηση,
Συζητείστε την διαφωνία σας με τον ασθενή και τον συνάδελφο που την έβαλε ,άν ο τελευταίος είναι προσβάσιμος.