Καλημερα σας,
Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη αν το θεμα δεν ειναι σχετικο με το forum. Δεν ηξερα που αλλου να ζητησω πληροφοριες, βοηθεια και ελπιζω να μπορεσετε να με κατευθυνετε με πληροφοριες ή προτασεις.
Ασθενης (πατερας μου) με σοβαρη στενωση αορτικης βαλβιδας υπεστη σοβαρο συγκοπικο επεισοδιο και εμφραγμα. Μεταφερθη σε μοναδα εντατικης θεραπειας δημοσιου νοσοκομειου σε πολυ βαρια κατασταση οπου νοσηλευθη με την ελπιδα να επανελθουν καποιες λειτουργιες οργανων που να επιτρεψουν να εγχειρηστει για αντικατασταση βαλβιδας. Πραγματι μπορεσε μετα απο σχεδον 2 εβδομαδες να μεταφερθει στο Υγεια για την επεμβαση (TAVI) που ενδεικνυται λογω της ηλικιας του και της καταστασης. Ταυτοχρονα κατετεθη φακελλος στο ΚΕΣΥ για να εγκριθει η επεμβαση και να καλυψει ενα μερος του κοστους ο ΕΟΠΥΥ (οπως με πληροφορησαν, ενα ποσοστο του κοστους των ειδικων υλικων, βαλβιδας και βηματοδοτη). Το ΚΕΣΥ αποφασισε θετικα, αλλα (τι εκπληξη...) 4 εβδομαδες μετα την καταθεση του φακελλου, οταν η εγχειρηση ειχε λαβει χωρα οπως και το εξιτηριο απο το Υγεια, οπου βεβαια ο ασθενης ηταν υποχρεωμενος να πληρωσει το κοστος της νοσηλειας. Καταφερα μετα απο πολλες προσπαθειες να επικοινωνησω με το τμημα παροχων του ΕΟΠΥΥ οπου με πληροφορησαν πως δεν υπαρχει κανενας λογος να καταθεσω τις αποδειξεις και τιμολογια των ειδικων υλικων διοτι δεν θα μας αποζημιωσουν και αυτο γιατι δεν αποζημιωνουν ασφαλισμενους παρα μονο φορεις παροχης υγειας και αρα απο τη στιγμη που η εγχειρηση εγινε και πληρωσαμε το νοσκομειο δεν μπορουμε να παρουμε τιποτα απο τον ΕΟΠΥΥ για τα ειδικα υλικα ή οτιδηποτε αλλο (παρεπιμπτοντως το νοσοκομειο εκανε κανονικα τις αναγγελιες στον ΕΟΠΥΥ και πηρε ενα μικρο ποσο για τα εξοδα νοσηλειας). Στο σχολιο μου, δηλαδη "σε ενα επειγον περιστατικο οπως το συγκεκριμενο τι γινεται, περιμενουμε να πεθανει ο ασθενης πριν βγει η αποφαση του ΚΕΣΥ;" η υπαλληλος του ΕΟΠΥΥ απνατησε ναι...
Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε πως το παραπανω ισχυει και οντως δεν μπορω να διεκδικησω τιποτα. Αν υπαρχει καποιος τροπος ή διαδικασια που να μου επιτρεπει να προσπαθησω να παρω ενα μερος τους κοστους των υλικων θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μπορουσατε να μου το προτεινετε. Οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν παρα πολυ χρησιμη για εμενα.
Ευχαριστω πολυ.