Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 06:27:42

Αποστολέας Θέμα: Έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο Κω - Συλλογή υπογραφών  (Αναγνώστηκε 14618 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Οκτωβρίου 2014, 21:00:44
Αναγνώστηκε 14618 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Μετά το θάνατο ενός βρέφους  -  Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
   Συγκέντρωση υπογραφών μέσω της πλατφόρμας “Αvaaz.org”, με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις στις υπηρεσίες υγείας στην Κω, πραγματοποιείται μετά το θάνατο ενός βρέφους στο νησί, στις αρχές του μήνα, που δεν πρόλαβε να φτάσει σε νοσοκομείο της Αθήνας. Το 18 μηνών αγοράκι έχασε τη ζωή του καθ’ οδόν προς την πρωτεύουσα, αφού στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει παιδίατρος και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.
    Η μητέρα του αγοριού Σάρα Σπανού, από τη Βρετανία, πιστεύει ότι ο γιος της δεν έλαβε την φροντίδα που άξιζε στο νησί της Δωδεκανήσου και μαζί με τον άνδρα της Δημήτρη αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα αφότου έχασαν το παιδί τους. «Κάθε λεπτομέρεια εκείνης της νύχτας θα μας στοιχειώνει για πάντα», λέει.
   Μετά το τραγικό περιστατικό, ένα ακόμα από τα πολλά που συμβαίνουν στα νησιά της άγονης γραμμής που πέρα από τις δυσκολίες στις συγκοινωνίες αντιμετωπίζουν και σοβαρές ελλείψεις στις παροχές υγείας, ξεκίνησε η πρωτοβουλία στο Αvaaz, με τίτλο: “Προς όλους τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας: ΣΩΣΤΕ ανθρώπινες ζωές…ΟΧΙ άλλα θύματα στο Νοσοκομείο Κω”.  Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν συγκεντρωθεί 2.118 υπογραφές και ως στόχος αναφέρονται οι 15.000.
  Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
"Ένα μόλις 18 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του... Γιατί;; Κακή οργάνωση; Έλλειψη υποδομών; ή μήπως έλλειψη προσωπικού; Κι όμως στο νησί του Ιπποκράτη τίποτα από αυτά δε λειτουργεί. Το υγειονομικό σύστημα καταρρέει και τίποτα δεν γίνεται.. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος ντόρος γίνεται γύρω από το νοσοκομείο μας και το νησί. Εντούτοις, την επόμενη μέρα και πάλι σιωπή.. Ποιος επιτέλους θα αναλάβει ευθύνες.. Εκπέμπεται σήμα κινδύνου, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν ουρές και ταλαιπωρία, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υποδομών και οργάνωσης. Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η πολύωρη καθήλωση ασθενών, επειδή δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς για να τους μεταφέρουν, ενώ τα ασθενοφόρα και οι οδηγοί μετρημένοι στα δάχτυλα. Επιπλέον, η αγωνιώδης αναζήτηση γιατρών ή προσωπικού, αφού ειδικά στη νυχτερινή βάρδια ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 20 ασθενείς.
 Τέσσερα χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο μας, αλλά παρά τις προσπάθειες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Το ίδιο σενάριο και σε άλλες ειδικότητες. Ένας καρδιολόγος και ένας ακτινολόγος σηκώνουν στις πλάτες τους ολόκληρο νοσοκομείο. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια να καλύψουν τις ελλείψεις, παραμερίζοντας την προσωπική τους ζωή πολλές φορές και τις οικογένειες τους. Τί περιμένουν οι αρμόδιοι;;
 Δυστυχώς, η μεταφορά με ΕΚΑΒ στην Αθήνα δεν είναι η λύση. Ο χρόνος που μεσολαβεί στοιχίζει ζωές. Με αφορμή την κάτωθι ανάρτηση στο fb πήραμε πρωτοβουλία στη δημιουργία ψηφίσματος. Κάντε κλικ εδώ.
 Σήμερα στην Κω ήταν μια πολύ πολύ λυπηρή μέρα, για τους γονείς του μικρού Λουκά, Sarah και Δημήτρη και για όσους παρεβρέθηκαν στην κηδεία του μικρού αγγέλου που ήταν μόλις 18 μηνών. Είπα και εγώ το τελευταίο αντίο στον μικρό φίλο του γιου μου, που μέχρι την ημέρα πριν το θάνατο του παίζαμε μαζί. Ο Λουκάς ήταν ένα πολύ ευχάριστο και χαμογελαστό παιδάκι που δυστυχώς Παρασκευή απόγευμα αρρώστησε με ψιλό πυρετό και δυσκολία αναπνοής και οι γονείς του το πήγαν σε ιδιωτικό παιδίατρο εκτός νοσοκομείου, λόγω του ότι δεν υπάρχει παιδίατρος.
 Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Κω στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως ο μικρός δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο της Αθήνας και απεβίωσε. Έκαναν ότι μπορούσαν όταν έφτασαν αλλά μάταια.
 Δεν ξέρουμε ακόμα τα ακριβή αιτία θανάτου. Αν όμως υπήρχε ένα σωστό και λειτουργικό νοσοκομείο στο νησί μας μπορεί να υπήρχε και σήμερα ο μικρός Λουκάς.
 Χάνεται πολύτιμος χρόνος για την μεταφορά των ασθενών στα σωστά νοσοκομεία. Θέλω να ζητήσω από όσους το διαβάσουν να το μοιραστούν στην σελίδα τους ώστε να ακουστεί. Τέρμα η σιωπή πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε όλοι μας στην Κω. Έχω και εγώ παιδιά και δεν γίνεται να φοβάμαι συνέχεια μην τυχόν και πάθουν κάτι.
 Τέρμα.. όχι αλλά θύματα λόγω έλλειψης σωστής λειτουργίας του νοσοκομείου, φτάνει... Θέλω να μαζέψουμε όσες φωνές γίνετε να μας ακούσουν όλοι, ο πρωθυπουργός και τα κανάλια αν χρειαστεί. Φτάνει πια....
 Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις και χρηματοδότηση ώστε να παρέχονται αξιοπρεπώς οι υπηρεσίες υγείας."
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Newsroom Enet

24 Οκτωβρίου 2014, 22:13:05
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Οι προσπάθειες για να πάει παιδίατρος στο νοσοκομείο της Κω ΠΟΙΕΣ ακριβώς είναι ;

Γιατί να πάει μια παιδίατρος εκεί, να αφήσει σπίτι, οικογένεια κτλ για να αμοίβεται με 1300-1400€ (αυτός δεν είναι ο μισθός του Επιμελητή Β'?) και να εφημερεύει ουσιαστικά 24h NON STOP ; ; ;

Θυμαμαι στην Χίο την ΜΙΑ και μοναδική παιδίατρο να σηκώνει όλο τον όγκο εργασίας και να εφημερεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ (χρειάστηκε και εγώ να την συμβουλευτώ 1-2 φορές σε "περίεργες" ώρες).

Λυπάμαι, αλλά εξ όσων καταλαβαίνω, ο κόσμος επιθυμεί το Υπουργείο να... αναγκάσει τους γιατρούς (όπως κάνουν εσχάτως με τους αγροτικούς) να πάνε στα νησιά.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2014, 12:56:09 από kopritis »

25 Οκτωβρίου 2014, 08:43:53
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι προσπάθειες για να πάει παιδίατρος στο νοσοκομείο της Κω ΠΟΙΕΣ ακριβώς είναι ;...
....Λυπάμαι, αλλά εξ όσων καταλαβαίνω, ο κόσμος επιθυμεί το Υπουργείο να... αναγκάσει τους γιατρούς (όπως κάνουν εσχάτως με τους αγροτικούς) να πάνε στα νησιά.
   Συμφωνω απόλυτα, και το τελευταίο που γράψατε μάλλον θυμίζει στρατιωτικούς ιατρούς (υπάρχουν και παιδίατροι βέβαια).
   Φαντάζομαι αυτές οι "υπογραφές " αυτό το σκοπό έχουν - να πιέσουν τους ψηφοθηρικούς πολιτικούς να κάνουν κάτι (ή μήπως το δήμαρχο; ). Βέβαια απο το υπουργείο θα πρέπει να γίνει κάτι συνολικά για όλη την Ελλάδα, κάτι πολυέξοδο. Οπότε μάλλον ο δήμαρχος και πάλι;
   Απο την άλλη προκηρύχθηκαν "μόνιμες" θέσεις (το μονο ισως κίνητρο απο το υπουργείο);

25 Οκτωβρίου 2014, 12:43:48
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Επικουρικά στο ΕΣΥ.
Επικουρικά στο ΠΕΔΥ.
Κανένας γιατρός δεν πάει! Τι άλλο να κάνει το Υπουργείο πια; Παραδίδει τους γιατρούς στην κρίση του κόσμου!

25 Οκτωβρίου 2014, 12:55:34
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επικουρικά στο ΕΣΥ.
Επικουρικά στο ΠΕΔΥ.
Κανένας γιατρός δεν πάει! Τι άλλο να κάνει το Υπουργείο πια; Παραδίδει τους γιατρούς στην κρίση του κόσμου!

Η κρίση του κόσμου, δηλαδή οι δήμοι, να προσλάβουν ιατρούς. Μην τα περιμένουν όλα από την πολιτεία. Πόσοι πια πρέπει να πεθάνουν για να κινητοποιηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση? Είναι επιχείρημα το να λέγεται ότι πεθαίνουμε επειδή η κεντρική εξουσία δεν κάνει τίποτε? Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι δήμοι.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 14:34:31
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Εντέχνως προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι, εν μέσω κρίσης, οι "κακομαθημένοι" γιατροί αρνούνται το πλήθος των θέσεων που τους προσφέρονται, αποσιωπώντας τις οικονομικές απολαβές και τις συνθήκες εργασίας (που ούτε και το υπουργείο ξέρει σε μερικές περιπτώσεις π.χ. επικουρικά σε ΠΕΔΥ).
Μπορούν οι δήμοι να προσλάβουν γιατρούς για τα νοσοκομεία όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση; Σε ΠΙ; Μόνο σε κάτι ΚΑΠΗ και δημοτικά ιατρεία μπορούν με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

25 Οκτωβρίου 2014, 14:44:44
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η απουσία παιδιάτρου στην Κω, προφανώς αναφέρεται στην έλλειψη παιδιάτρου γενικότερα στο νησί, ακόμα και στα δημοτικά ιατρεία του και όχι στην έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο του. Η τελευταία νομοθεσία από την άλλη, επιτρέπει την πρόσληψη ιατρών σε νοσοκομεία με σύμβαση έργου, δαπάνη που θα μπορούσε να καλυφθεί από το δήμο. Τους όρους θα μπορούσε να τους διαπραγματευτεί ο δήμος, π.χ. ο μισθός να ανέρχεται σε τέτοια επίπεδα που να αποτελεί πραγματικό κίνητρο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 15:02:10
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στο περιστατικό αναφέρεται ότι εξετάστηκε από ιδιώτη παιδίατρο επομένως μιλάμε για περίπτωση που απαιτούσε νοσοκομειακή αντιμετώπιση άρα ούτε ένα γιατρός σε πιθανό δημοτικό ιατρείο θα μπορούσε να ανταποκριθεί.
Όταν είσαι ο μοναδικός ιδιώτης παιδίατρος στο νησί ή είναι 2-3 ιδιώτες λογικά κανένας δε θα πάει στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης αφού όλα τα περιστατικά καταλήγουν ιδιωτικά (και μαύρα σε πολλές περιπτώσεις) σ' αυτούς. Εκτός αν ο μισθός είναι υπερβολικά καλός, έτσι όμως κινδυνεύεις να δημιουργήσεις δυσαρέσκεια στους υπηρετούντες του ΕΣΥ.
Θυμάμαι, στη διάρκεια της ειδικότητας, όταν ο μοναδικός νευρολόγος του νοσοκομείου δεν είχε εφημερία ή είχε άδεια, ενημέρωναν τον ασθενή και τους συνοδούς αν επιθυμούν να καλέσουν ιδιώτη και να τον πληρώσουν. Δεν αποκλείω κάτι ανάλογο να γίνεται και στην Κω όταν το παιδί δεν μπορεί να μεταφερθεί στο ιατρείο του ιδιώτη.  
Η σύμβαση έργου που αναφέρεις πράγματι είναι δυνατή όμως υπογράφεται μεταξύ νοσοκομείου και ιδιώτη. Δε νομίζω να υπάρχει νομική φόρμουλα να καλύπτεται οικονομικά από το δήμο.

25 Οκτωβρίου 2014, 17:53:38
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Τι είδους νοσοκομειακή αντιμετώπιση δηλαδή είναι αυτή, που ενώ υπάρχει παιδίατρος στην περιοχή δεν μπορεί να την προσφέρει αυτός με το να έρθει στο νοσοκομείο? Είναι κάποια νοσοκομειακή αντιμετώπιση που πρέπει να δωθεί σώνει και καλά από νοσοκομειακό παιδίατρο δηλαδή παιδίατρο που είναι ιατρός ΕΣΥ και μόνο? Ένας ιδιώτης παιδίατρος δηλαδή δεν μπορεί να μπει στο νοσοκομείο, την ώρα που πεθαίνει ένα παιδί και να του προσφέρει τις υπηρεσίες του? Είναι θέμα κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας και να πάρει θέση και ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής.

Το θέμα με την πρόσληψη ιατρού με έξοδα του δήμου έχει εφαρμοστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά με νοσηλευτές. Το θέμα που τίθεται, ότι αν είναι πολύ υψηλές οι αμοιβές, θα δημιουργηθούν δυσαρέσκειες στους υπηρετούντες του ΕΣΥ.... μιλάμε για ανθρώπινη ζωή και δυσαρέσκειες ιατρών? Άλλωστε στην νεοφιλελεύθερη εποχή που ζούμε, έτσι διαμορφώνονται οι μισθοί, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Και δεν μπορεί οι μισθοί να είναι πάντα προς τα κάτω όταν υπάρχει πληθώρα εργαζομένων, αλλά και προς τα πάνω όταν υπάρχει έλλειψη αυτών.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 18:58:33
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι είδους νοσοκομειακή αντιμετώπιση δηλαδή είναι αυτή, που ενώ υπάρχει παιδίατρος στην περιοχή δεν μπορεί να την προσφέρει αυτός με το να έρθει στο νοσοκομείο? Είναι κάποια νοσοκομειακή αντιμετώπιση που πρέπει να δωθεί σώνει και καλά από νοσοκομειακό παιδίατρο δηλαδή παιδίατρο που είναι ιατρός ΕΣΥ και μόνο? Ένας ιδιώτης παιδίατρος δηλαδή δεν μπορεί να μπει στο νοσοκομείο, την ώρα που πεθαίνει ένα παιδί και να του προσφέρει τις υπηρεσίες του? Είναι θέμα κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας και να πάρει θέση και ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής.

Το θέμα με την πρόσληψη ιατρού με έξοδα του δήμου έχει εφαρμοστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά με νοσηλευτές. Το θέμα που τίθεται, ότι αν είναι πολύ υψηλές οι αμοιβές, θα δημιουργηθούν δυσαρέσκειες στους υπηρετούντες του ΕΣΥ.... μιλάμε για ανθρώπινη ζωή και δυσαρέσκειες ιατρών? Άλλωστε στην νεοφιλελεύθερη εποχή που ζούμε, έτσι διαμορφώνονται οι μισθοί, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Και δεν μπορεί οι μισθοί να είναι πάντα προς τα κάτω όταν υπάρχει πληθώρα εργαζομένων, αλλά και προς τα πάνω όταν υπάρχει έλλειψη αυτών.

Όπως γράφει στο κείμενο:
Παράθεση
"Παρασκευή απόγευμα αρρώστησε με ψιλό πυρετό και δυσκολία αναπνοής και οι γονείς του το πήγαν σε ιδιωτικό παιδίατρο εκτός νοσοκομείου, λόγω του ότι δεν υπάρχει παιδίατρος.
 Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Κω στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως ο μικρός δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο της Αθήνας και απεβίωσε. Έκαναν ότι μπορούσαν όταν έφτασαν αλλά μάταια. "
Να κάνω μια υπόθεση πνευμονίας; Τι μπορούσε να κάνει ο ιδιώτης παιδίατρος σε μια τέτοια περίπτωση; Θα μπορούσε  (στο ιατρείο του ή στο νοσοκομείο) να βάλει ορό, να κάνει μια πρώτη δόση ενδοφλέβιας αντιβίωσης και να χορηγήσει οξυγόνο. (που μπορεί να τα έκανε). Θα έπρεπε να αναλάβει και την περαιτέρω νοσηλεία; Είχε το νοσοκομείο την υποδομή νοσηλείας παιδιατρικών ασθενών;
Να ήταν λαρυγγίτιδα; Αδυνατώ να σκεφτώ ότι τους είπε "πηγαίνετε στο νοσοκομείο κι από εκεί στην Αθήνα" χωρίς να κάνει κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι έκανε ότι μπορούσε είτε στο ιατρείο του είτε στο νοσοκομείο μέχρι να φύγει το παιδί για Αθήνα. Σε διαφορετικά περίπτωση χρειάζεται διερεύνηση από τον εισαγγελέα και το σύλλογο όπως γράφεις.

Αντιγράφω από το κείμενο:
Παράθεση
Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν ουρές και ταλαιπωρία, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υποδομών και οργάνωσης.
Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η πολύωρη καθήλωση ασθενών, επειδή δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς για να τους μεταφέρουν, ενώ τα ασθενοφόρα και οι οδηγοί μετρημένοι στα δάχτυλα. Επιπλέον, η αγωνιώδης αναζήτηση γιατρών ή προσωπικού, αφού ειδικά στη νυχτερινή βάρδια ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 20 ασθενείς.
Τέσσερα χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο μας, αλλά παρά τις προσπάθειες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Το ίδιο σενάριο και σε άλλες ειδικότητες. Ένας καρδιολόγος και ένας ακτινολόγος σηκώνουν στις πλάτες τους ολόκληρο νοσοκομείο.

Αν δοθούν π.χ. 3-4 χιλιάρικα (γιατί 2 - 2,5 παίρνουν οι επιμελητές και οι επικουρικοί και δεν πηγαίνουν) για σύμβαση με παιδίατρο, που υποθέτω δεν θα είναι 24ωρες τη μέρα για 30 μέρες, τότε ο μοναδικός καρδιολόγος ή ακτινολόγος που μπορεί να παίρνει 2200 με εφημερίες δεν θα δυσαρεστηθεί; Αποκλείεται την επόμενη μέρα να παραιτηθούν για να διεκδικήσουν τα ίδια; Ελεύθερη αγορά όπως γράφεις κι ας το ρισκάρει ο διοικητής.
Αποκλείεται να έχουν χαθεί ζωές λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου και νοσηλευτών; Επειδή δεν κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση όπως με ένα 18μηνο παιδί; Γιατί επικεντρώνονται σε μια ιατρική ειδικότητα;



« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2014, 19:01:26 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Οκτωβρίου 2014, 19:00:26
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Συγγνώμη κ.Σκούφαλε, αλλά αυτό που γράφετε περί δυσαρέσκειας των υπόλοιπων ιατρών του ΕΣΥ είναι απαράδεκτο ! Όχι ότι δεν θα συμβεί, αλλά το να ασπαζόμαστε αυτές τις συντεχνιακές αντιλήψεις.

Μπορεί κάλλιστα ο Δήμος να εξασφαλίζει έξτρα εισόδημα στον ιατρό με μια σύμβαση έργου όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να καταστεί ελκυστική η θέση και να έρθει παιδίατρος στο νησί.

Δεν ομιλούμε για Οινούσσες και Ψαρρά των 300 μόνιμων κατοίκων, αλλά για 30,000+ ψυχές, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι

Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει (έστω ιδιώτης) παιδίατρος ο οποίος θα μπορεί στο επείγον να χρησιμοποιεί τις υποδομές του νοσοκομείου.

Ζούμε στο 2014 και ορισμένοι σκέφτονται με νοοτροπίες 80s, μονιμότητες και δημοσιοϋπαλληλίκια.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2014, 19:05:07 από kopritis »

25 Οκτωβρίου 2014, 19:12:22
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Να κάνω μια υπόθεση πνευμονίας; Τι μπορούσε να κάνει ο ιδιώτης παιδίατρος σε μια τέτοια περίπτωση; Θα μπορούσε  (στο ιατρείο του ή στο νοσοκομείο) να βάλει ορό, να κάνει μια πρώτη δόση ενδοφλέβιας αντιβίωσης και να χορηγήσει οξυγόνο. (που μπορεί να τα έκανε). Θα έπρεπε να αναλάβει και την περαιτέρω νοσηλεία; Είχε το νοσοκομείο την υποδομή νοσηλείας παιδιατρικών ασθενών;
Να ήταν λαρυγγίτιδα; Αδυνατώ να σκεφτώ ότι τους είπε "πηγαίνετε στο νοσοκομείο κι από εκεί στην Αθήνα" χωρίς να κάνει κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι έκανε ότι μπορούσε είτε στο ιατρείο του είτε στο νοσοκομείο μέχρι να φύγει το παιδί για Αθήνα. Σε διαφορετικά περίπτωση χρειάζεται διερεύνηση από τον εισαγγελέα και το σύλλογο όπως γράφεις.



Αν υποθέσουμε ότι ήταν έτσι, το πρόβλημα τότε δεν είναι η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο, αφού ακόμα και να υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο μπορεί να χρειαζόταν η διακομιδή του παιδιού σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Το όλο πρόβλημα τότε μπαίνει σε λάθος βάση. Το παιδί πέθανε όχι από έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο, αλλά από ολιγωρία στη διακομιδή του. Απλά, το να λέγεται από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Κω είναι ''πιασάρικο'' ως θέμα και τότε όμως επιμένω θα έπρεπε να επέμβει ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής γιατί δυσφημείται ένας κλάδος άδικα.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2014, 19:16:39 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 19:22:42
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη κ.Σκούφαλε, αλλά αυτό που γράφετε περί δυσαρέσκειας των υπόλοιπων ιατρών του ΕΣΥ είναι απαράδεκτο ! Όχι ότι δεν θα συμβεί, αλλά το να ασπαζόμαστε αυτές τις συντεχνιακές αντιλήψεις.
Μπορεί κάλλιστα ο Δήμος να εξασφαλίζει έξτρα εισόδημα στον ιατρό με μια σύμβαση έργου όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να καταστεί ελκυστική η θέση και να έρθει παιδίατρος στο νησί.
Όπως έγραψα και παραπάνω σε μια ελεύθερη αγορά αν θέλει και μπορεί το νοσοκομείο ή/και ο δήμος ας δώσουν 3-4 χιλιάρικα για να κάνουν σύμβαση με παιδίατρο με τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να ψάχνουν για καρδιολόγο και ακτινολόγο επίσης. Μπορεί να επαναπαύονται στη λογική "δεν έχουν τα κότσια να παραιτηθούν από τη "σιγουριά" του ΕΣΥ, διαφορετικά θα το είχαν κάνει αφού τρώνε τόσο ζόρι". Δίνοντας όμως στον ιδιώτη παιδίατρο τα διπλάσια χρήματα σίγουρα τους δίνουν έναν ακόμη λόγο να το σκεφτούν σοβαρότερα.
Για το έξτρα εισόδημα που γράφεις ώστε ο γιατρός να είναι νοσοκομειακός και να αμείβεται επιπλέον από το δήμο δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Άλλα κίνητρα (διαμονή, σίτιση κλπ) ενδεχομένως να μπορούν να δοθούν (αν και τα είδαμε κι αυτά σε κάτι νησάκια όταν η αναφερόμενη δωρεάν διαμονή ήταν ένας ένας χώρος 10 τετραγωνικών!)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει (έστω ιδιώτης) παιδίατρος ο οποίος θα μπορεί στο επείγον να χρησιμοποιεί τις υποδομές του νοσοκομείου.
Ο ιδιώτης επέλεξε να είναι ιδιώτης κι όχι νοσοκομειακός και θα ασχοληθεί με το νοσοκομείο (σύμβαση) όταν τα κίνητρα που θα του δοθούν θα είναι ικανοποιητικά, για τα δεδομένα που θέτει ο καθένας. Στο επείγον θέλω να πιστεύω ότι θα προστρέξουν όλοι οι ιδιώτες στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας (κάποιοι μπορεί να βρουν τρόπο και να το αποφύγουν) όμως, όπως ανέφερα παραπάνω, ποιος θα αναλάβει τη νοσηλεία μια πνευμονίας; Διαφορετικά να μετατραπεί το νοσοκομείο σε "κλινική" νοσηλείας των ιδιωτών;

Προσθήκη: Σε μια αναζήτηση Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος βρήκα 6 (έξι) ιδιώτες παιδίατρους στην Κω. Καθόλου άσχημα για ένα νησί 30 χιλιάδων κατοίκων (πόσοι απ' αυτούς να είναι εν δυνάμει παιδιατρικοί ασθενείς; ) Δε συμφωνείτε; Εκ των οποίων οι 3 (τρεις) φαίνονται συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ! Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Αναρωτιέμαι τελικά ποιος είναι σε καλύτερη μοίρα; Οι 30 χιλιάδες στη Κω ή οι 50 χιλιάδες στη Χίο με 6 ιδιώτες παιδίατρους (και 1 παιδίατρο στο νοσοκομείο) και κανένα συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ;
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Οκτωβρίου 2014, 19:38:44 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Οκτωβρίου 2014, 19:41:33
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Μπορεί και να μετατραπεί το νοσοκομείο σε "κλινική" νοσηλείας των ιδιωτών. Το περιβάλλον διαμορφώνει τις συνθήκες. Έτσι είναι η αγορά εργασίας που το αόρατο χέρι της διαμορφώνει καταστάσεις. Το σύστημα αυτό υγείας υπάρχει στην Ολλανδία. Άρα, ναι, είναι ρεαλιστικό κιόλας.

Ναι, όντως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να αμείβεται ο νοσοκομειακός ιατρός με επιπλέον χρήματα από το δήμο, υπάρχει όμως το νομικό πλαίσιο να αμείβεται ο ιατρός, που θα προσληφθεί με σύμβαση έργου από το νοσοκομείο, από το δήμο και μάλιστα δεν προσδιορίζεται η αμοιβή του.

Τώρα, αν παραιτηθούν και οι άλλοι γιατροί του νοσοκομείου προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι ανάλογο...ας παραιτηθούν. Θα πρέπει και η πολιτεία να καταλάβει τι εστί φιλελεύθερη οικονομία, αυτή τη φορά από την πλευρά του εργαζόμενου.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Οκτωβρίου 2014, 19:57:27
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πιθανότατα μιλάμε για πνευμονία. Διαβάστε κι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το άρθρο που φέρεται να περιέχει δηλώσεις της μητέρας για το τι συνέβη. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε υπάρχουν πολλά κενά και παραλείψεις από πολλούς στην ιστορία και πράγματι η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο υπήρξε καθοριστική (μεταφορά του παιδιού με υψηλό πυρετό στο ιδιωτικό ιατρείο, αναμονή για αρκετή ώρα, μεταφορά του σε ιδιώτη ακτινολόγο για ακτινογραφία, αναμονή για να ανοίξει το ακτινολογικό λόγω περασμένης ώρας, επιστροφή στον ιδιώτη παιδίατρο, διάγνωση πνευμονίας και οδηγία για μετάβαση στο νοσοκομείο -ο γιατρός δεν έβαλε ορό και δεν συνόδευσε στο νοσοκομείο-, στο νοσοκομείο φέρεται να λειτουργεί παιδιατρική κλινική χωρίς παιδίατρο, ο ορός μπαίνει από νοσοκόμα αλλά με καθυστέρηση διαπιστώνεται ότι δε λειτουργεί η φλέβα κλπ)
Η καθυστερημένη διάγνωση και η καθυστερημένη έναρξη αγωγής (ή μη έναρξη σε περίπτωση που δε λειτουργούσε η φλέβα) πιθανότατα οδήγησε σε σηψαιμία.

Λέξεις κλειδιά: Κω παιδίατρος υπογραφές 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
6156 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2011, 14:13:09
από eleftheriarad
1 Απαντήσεις
4748 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαρτίου 2013, 10:40:04
από Denominator
25 Απαντήσεις
19450 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2018, 13:47:23
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
12897 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Δεκεμβρίου 2022, 14:39:57
από GirousisN
0 Απαντήσεις
13162 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2024, 11:58:45
από Olgia