Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 18:29:39

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την εφαρμογή λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΛΣΦ);

Α. Όχι, δεν επιθυμώ να τεθεί κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.
Β. Ναι, θεωρώ επωφελή και επιβεβλημένη την εφαρμογή αυστηρής ΛΣΦ.
Γ. Προτιμώ να εφαρμοστεί η ΛΣΦ, αλλά με παραθυράκια (γνωματεύσεις αναντικατάστατου).

Αποστολέας Θέμα: Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 610659 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Οκτωβρίου 2008, 20:19:50
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μπα. Καμιά απάντηση.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Οκτωβρίου 2008, 20:40:00
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Το αποκρυπτογράφησα!

Εγώ είμαι αυτός που δίνει όλα τα φάρμακα.
                                    Ο Άλλος

Και εγώ συνταγογραφώ τα φάρμακα που δίνω.
                                    Ο Μικρομεσαίος

Αν συμβαίνει ο Άλλος και ο Μικρομεσαίος να είναι το ίδιο πρόσωπο ("Εγώ"), τότε έχουμε τη λύση του χρησμού!

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες εκδοχές:

- Εγώ είμαι αυτός! (Ο οποίος κάνει κουμάντο εδώ μέσα). Πού δίνει όλα τα φάρμακα ο "άλλος"; (Και δεν τα βρίσκω; ) Και εγώ συνταγογραφώ τα φάρμακα που δίνω (Αμ, τί νόμιζες τα αφήνω να πάνε χαμένα; ). Ο μικρομεσαίος

ή

- Εγώ είμαι! (Μην τρομάζεις). Αυτός που δίνει όλα τα φάρμακα, ο "άλλος", και εγώ (δηλαδή οι τρεις μας) συνταγογραφώ (εγώ συνταγογραφώ και οι υπόλοιποι κάθονται). Τα φάρμακα πού δίνω; (Δεν άκουσα καλά, δεν έχει καλό σήμα). Ο μικρομεσαίος

ή ακόμη

- Εγώ είμαι αυτός που δίνει όλα τα φάρμακα! (Όλα περνανε από το χέρι μου). Ο "άλλος" και εγώ, συνταγογραφώ τα φάρμακα που δίνω (Όταν συνταγογραφώ, γίνομαι άλλος άνθρωπος). Ο μικρομεσαίος

ή ακόμη

- Εγώ είμαι αυτός που δίνει όλα. (Όταν θα πω το σύνθημα "Όλα", ξεκινάει η επιχείρηση). Τα φάρμακα, ο "άλλος" (Το μοναδικό που κάνει). Και εγώ συνταγογραφώ τα φάρμακα που δίνω (Θα είναι το σύνθημα για να αναγνωριζόμαστε στο σκοτάδι). Ο μικρομεσαίος (Ο Αρχηγός της επιχείρησης)

Και άλλα ακόμη...
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 22:43:04 από Ο διακομιστής »

14 Οκτωβρίου 2008, 20:48:46
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

ΚΑΤΑΡΧΑΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝ Ο ΜΑΥΡΟΣ Ο ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΥΣ ΒΛΕΠΕ "ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΑΦΑΡΙ" Η ΣΥΝΕΔΡΙΟΣΟΠΙΝΓΚ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟΣΟ.
Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩΝ  ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΠΑ ΚΛΠ ΦΟΡΟΥΣ
ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ 60% ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2007 44000 ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΩ ΓΙΑΤΡΩΝ 32000 . ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!

Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
τα του Καισαρος τω Καισαρι

14 Οκτωβρίου 2008, 21:09:36
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συνήθως τα φόρουμ διέπονται από κάποιους κανόνες.
Στο συγκεκριμένο κάποιοι βασικοί κανόνες είναι η μη χρησιμοποίηση greeklish  και η χρησιμοποίηση κεφαλαίων μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε όσα γράφουμε ή να δείξουμε κάποια στιγμιαία φόρτιση και ένταση.
Επειδή θεωρώ μάλλον απίθανο να είσαι συνεχώς «ζοχαδιασμένος» (ώστε να δικαιολογήσω τα συνεχή κεφαλαία) θα σε παρακαλούσα να συμμορφωθείς με τους παραπάνω κανόνες.
Σε αντίθετη περίπτωση επικαλούμαι την επέμβαση των συντονιστών της ενότητας και του φόρουμ γενικότερα.

Θα μπορούσα να σχολιάσω πολλά απ' όσα γράφεις αλλά δεν θέλω να δω πάλι κανένα κατεβατό με κεφαλαία.
Θα περιμένω.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 21:13:51 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Οκτωβρίου 2008, 21:40:47
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

Ωραια ! δεν εχω λογους να διαφωνησω με τισ προυποθεσεις, αλλα  θαθελα να ρωτησω το ευχαριστω που κολλαει?

14 Οκτωβρίου 2008, 21:51:32
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

χτυπησε το παιδι μου ,εχει ενα μικρο τραυμα ποιος θα μου το περιποιηθει ? ο φαρμακοποιος
ποιος θα μου πει ποιοι γιατροι υπαρχουν στην περιοχη ? ο φαρμακοποιος
ποιος θα μου δωσει δανεικα φαρμακα γιατι στο ικα εχω ραντεβου σε ενα μηνα ? ο φαρμακοποιος   < αν και στον κανονισμο του ικα αναφερεται οτι δεν πρεπει να δανειζονται οι ασφαλισμενοι απο τα ιδιωτικα φαρμακεια>
εβγαλα κατι σπυρακια ειναι σοβαρο? ο φαρμακοποιος
ο γατρος εγραψε ενεσεις ,ποιος θα μου τις κανει ? ο φαρμακοποιος
κλπ κλπ κλπ

14 Οκτωβρίου 2008, 22:27:44
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μετά την ευγενική υποδοχή του iGP, ας περάσουμε και στο δικό μου καλωσόρισμα:

Παράθεση
ΚΑΤΑΡΧΑΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝ Ο ΜΑΥΡΟΣ Ο ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΥΣ ΒΛΕΠΕ "ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΑΦΑΡΙ" Η ΣΥΝΕΔΡΙΟΣΟΠΙΝΓΚ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟΣΟ.
Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩΝ  ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Το «Πάρε αυτά για το κρύωμα και πήγαινε στο «παιδί» να στο γράψει», τι είναι;
Οι σακούλες που έρχονται με «δανεικά» φάρμακα που τα πήραμε από το φαρμακοποιό «Ο Θεός να το έχει καλά το παιδί που μας διευκολύνει» τι είναι;
Η χορήγηση φαρμάκων που απαιτούν ιατρική συνταγή χωρίς προσκόμιση ιατρικής συνταγής τι είναι;
Τα βιβλιάρια που κρατάει για να εξυπηρετήσει τους καλούς πελάτες τι είναι;
Τα κρυμμένα κουπόνια τι είναι;
Ώστε δεν ευθύνεται για την υπερσυνταγογραφηση; Μήπως ενοχλείται κιόλας απ’ αυτή; Έκαναν κάποια ενέργεια οι σύλλογοι τους για τον περιορισμό της;

Παράθεση
ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν ξέρω κανένα φαρμακοποιό να είπε σε πελάτη: «Πήγαινε στο άλλο φαρμακείο, γιατί εγώ δεν μπορώ να διαβάσω τα ορνιθοσκαλίσματα του γιατρού».
Σίγουρα δεν είναι κότα ο φαρμακοποιός, όμως έχει βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά!

Παράθεση
Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΠΑ ΚΛΠ ΦΟΡΟΥΣ
ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ 60% ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΑΜΕΙΩΝ
Τα κουπονάκια που τσιμπάει από τα φάρμακα που αγοράζονται cash και τα ανακυκλώνει μετά, που τα πας;
Τα φάρμακα και τα καλλυντικά στους τουρίστες που φεύγουν χωρίς απόδειξη (ή/και χωρίς κουπόνι);
Το υπόλοιπο 40% τι είναι; Μήπως είναι αμελητέο ποσοστό το 40%;

Παράθεση
ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2007 44000 ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΩ ΓΙΑΤΡΩΝ 32000 . ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!
Αυτό τι νόημα έχει; Για να ζηλέψουμε;
Θα ήθελες να μας πεις τι παραπάνω κάνει ένας φαρμακοποιός από ένα φαρμακοϋπάλληλο; (Εκτός από το να βγάζει 44000 μέσο ετήσιο εισόδημα);
Τα φαρμακεία στον αυτόματο που λειτουργούν μόνο με τους υπαλλήλους τι είναι;
Θα ήθελες να μας πεις γιατί πρέπει να είναι κλειστό το επάγγελμα του φαρμακοποιού;

Παράθεση
Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Να περιμένουμε και τις απόψεις του άλλου;;

Παράθεση
χτυπησε το παιδι μου ,εχει ενα μικρο τραυμα ποιος θα μου το περιποιηθει ? ο φαρμακοποιος
Αν δεν υπάρχει γιατρός, είναι τόσο δύσκολο για το φαρμακοποιό να περιποιηθεί μια μικρή πληγή; Αν είναι τόσο πρόβλημα, να απευθύνονται στη γειτόνισσα που διαθέτει υποτυπώδες φαρμακείο στο σπίτι της.

Παράθεση
Σε ποιόν θα ρθουν μετά οι συνταγές των γιατρών; Στο φαρμακοποιό.

Παράθεση
ποιος θα μου δωσει δανεικα φαρμακα γιατι στο ικα εχω ραντεβου σε ενα μηνα ? ο φαρμακοποιος   < αν και στον κανονισμο του ικα αναφερεται οτι δεν πρεπει να δανειζονται οι ασφαλισμενοι απο τα ιδιωτικα φαρμακεια>
Εκτός του παράνομου της υπόθεσης, σε ποιόν θα ρθουν μετά οι συνταγές για τα χρωστούμενα; Στο φαρμακοποιό.
Εκτός αν έχουν αφήσει το βιβλιάριο στο φαρμακοποιό για να «το κανονίσει» (και να ξεπλύνει και κανένα κουπονάκι παράλληλα)

Παράθεση
Μήπως ένας γιατρός θα ήταν καλύτερο να εκφέρει γνώμη; Εκτός αν κάποιος δώσει μια ωραιότατη καλλυντική λοσιόν. Ποιος; Ο φαρμακοποιός.

Παράθεση
Από πού αγόρασε  ο ασθενής τις ενέσεις που έγραψε ο γιατρός; από το φαρμακοποιό;
Γιατί απ’ αυτόν κι όχι από τον άλλο φαρμακοποιό; Γιατί αυτός κανει και τις ενέσεις!

Παράθεση
κλπ κλπ κλπ
κλπ κλπ κλπ
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 22:33:21 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Οκτωβρίου 2008, 22:43:41
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

<<Το «Πάρε αυτά για το κρύωμα και πήγαινε στο «παιδί» να στο γράψει», τι είναι;
Οι σακούλες που έρχονται με «δανεικά» φάρμακα που τα πήραμε από το φαρμακοποιό «Ο Θεός να το έχει καλά το παιδί που μας διευκολύνει» τι είναι;
Η χορήγηση φαρμάκων που απαιτούν ιατρική συνταγή χωρία ιατρική συνταγή τι είναι;
Τα βιβλιάρια που κρατάει για να εξυπηρετήσει τους καλούς πελάτες τι είναι;
Τα κρυμμένα κουπόνια τι είναι;
Ώστε δεν ευθύνεται για την υπερσυνταγογραφηση; Μήπως ενοχλείται κιόλας απ’ αυτή; Έκανα καμιά ενέργεια οι σύλλογοι τους για τον περιορισμό της;>>

οταν θελεις ενα μηνα για να πας να γραψεις συνταγες στο ικα χρονιων νοσηματων τι κανεις ? δανειζεσαι
την αυτοθεραπεια δεν τι ξερετε ? 
μην βαζουμε ολους στο ιδιο σακι εγω ουτε κρυμενα κουπονια εχω ουτε βιβλιαρια και ας μου ζηταει ο συναδελφος σας  που ειναι διευθυντης στο ικα και αλλοι κουπονια και βιβλιαρια !
οι φαρμακευτικοι συλλογοι κανανε οτι και οι ιατρικοι συλλογοι
οταν θελεις 30-50ευρω για μια εξεταση απο ειδικο γιατρο τι κανεις?

14 Οκτωβρίου 2008, 22:46:09
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

<<Δεν ξέρω κανένα φαρμακοποιό να είπε σε πελάτη: «Πήγαινε στο άλλο φαρμακείο, γιατί εγώ δεν μπορώ να διαβάσω τα ορνιθοσκαλίσματα του γιατρού».
Σίγουρα δεν είναι κότα ο φαρμακοποιός, όμως έχει βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά!>>

Προσωπικα τηλεφωνω 10-20-30φορες την ημερα για να ειμαι σιγουρος για αυτα που δινω

14 Οκτωβρίου 2008, 22:50:22
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

"Αυτό τι νόημα έχει; Για να ζηλέψουμε;
Θα ήθελες να μας πεις τι παραπάνω κάνει ένας φαρμακοποιός από ένα φαρμακοϋπάλληλο; (Εκτός από το να βγάζει 44000 μέσο ετήσιο εισόδημα);
Τα φαρμακεία στον αυτόματο που λειτουργούν μόνο με τους υπαλλήλους τι είναι;"

Τα μαυρα χρηματα που πανε οι εκβιασμοι ? οι τσοβολαδες των συναδελφων σας που πανε?  αλλα λεω και γω μην τα βαζουμε οπως εσεις ολα στο ιδιο σακι

14 Οκτωβρίου 2008, 22:54:34
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

"Μήπως ένας γιατρός θα ήταν καλύτερο να εκφέρει γνώμη; Εκτός αν κάποιος δώσει μια ωραιότατη καλλυντική λοσιόν. Ποιος; Ο φαρμακοποος>>

Οτι καλυντικο προτεινω εγω , πρωτη ερωτηση ειναι ποσο κοστιζει ενω η αυθεντια του δερματολογου πληρωνεται ! Στο καλυντικο αναφερομαι
Ο δερματολογος ειναι ισως ο ακριβοτερος !

14 Οκτωβρίου 2008, 22:58:00
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

THROUSOS

Ποσοι γιατροι πουλανε φαρμακα Εμβολια Φακοι επαφης καλλυντικα συμπληρ.διατροφης ΑΛΛΑ μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο σακι

14 Οκτωβρίου 2008, 23:11:02
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Χωρίς να θέλω να ακυρώσω το ρόλο τoυ κλάδου σας, user Throusos, θα ήθελα να παραθέσω τη "δική μου" οπτική γωνία. Συγγνώμη προκαταβολικά αν το ύφος μου γίνεται λίγο εριστικό για τις ανάγκες του thread (που λέει και ο iGP), δεν είναι το φυσικό μου, απλά έτσι μου βγήκε στην παρούσα στιγμή. Επίσης, λόγω του ότι είμαι ανώνυμος, έχω ένα handicap στην μεταξύ μας "αντιπαράθεση" αλλά στην παρούσα καταχώρηση υπολαμβάνω ότι και το δικό σας username πρόκειται για nickname, εκτός αν με διορθώσετε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια γρατζουνιά, αλλιώς ποιός θα το περιποιηθεί; ο γιατρός.

Αλλά και άλλοι μπορούν να βοηθήσουν, ε; Γείτονες, συγγενείς, φίλοι, λοιποί μαγαζάτορες, χρυσός οδηγός, κ.α. Στα δε χωριά και κωμοπόλεις, είναι ακόμη πιο εύκολο.

ποιος θα μου δωσει δανεικα φαρμακα γιατι στο ικα εχω ραντεβου σε ενα μηνα ? ο φαρμακοποιος
Σε ποιόν θα επιστρέψει η συνταγή; Στον φαρμακοποιό. Άρα τι κανουμε; Παριστάνουμε τον καλό Σαμαρείτη με το αζημίωτο.

< αν και στον κανονισμο του ικα αναφερεται οτι δεν πρεπει να δανειζονται οι ασφαλισμενοι απο τα ιδιωτικα φαρμακεια>
Τον ξέρουμε, αλλά δεν τον εφαρμόζουμε πάντα τον κανονισμό. Πιο πολύ γουστάρω αυτούς -τους έστω λίγους- που σας τη σκάνε και δεν σας φέρνουν μετά συνταγή και αν τους πρήξετε, αλλάζουν και φαρμακείο.  ;D

Να τολμήσω μια τυπική προσέγγιση σας;
-Μάλλον δεν πρέπει να είναι σοβαρό. Πάρε αυτή την αλοιφή, και άμα δεν σου περάσει, πήγαινε στον γιατρό. Α, και μη ξεχάσεις να του πεις να σου τη γράψει.

Μάλλον ομιλούμε για ενδομυικές ενέσεις. Καλό είναι να τις κόψετε, ειδικά κάτι ενέσεις δικλοφαινάκης στον μείζονα γλουτιαίο μυ που κάνετε, γιατί τώρα πια θεωρούνται passé, όπως λένε και τα link που παραθέτει ο κ. Argiriou, και μόνο αποστήματα και ινώσεις δημιουργείτε, ενώ και η ενδομυική οδός απορρόφησης είναι αμφισβητήσιμη.

Τέλος, παραμένει η απορία μου για το ποσοστό κέρδους με το οποίο δουλεύετε, επί της λιανικής τιμής του φαρμάκου. Αν θέλεις, μας το αποκαλύπτεις. Πάντως, ευχαριστούμε για την παρουσία σου στο Φόρουμ, που ελπίζουμε να συνεχιστεί.  

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2009, 18:12:12 από Ο διακομιστής »

14 Οκτωβρίου 2008, 23:19:04
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Κάθε φαινόμενο έχει την ερμηνεία του...ιΜετά από πολύωρη αλλά ανεπιτυχή αποκρυπτογράφηση ιδού οι ερμηνείες που δίνω εγώ:

α.Η Στέλλα, μετά την ακαδημαϊκού επιπέδου επιστολή στον πρωθυπουργό έπαθε αλλεπάλληλα μικροισχαιμικά και το καταπονημένο σύστημα μετά από την ανεπιτυχή-στιγμιαία φόρτωση των vista κατερρευσε και τώρα τρέχει και πάλι σε περιβάλλον dos...δυστυχώς στην επανεκκίνηση έκανε boot από το εδώ φόρουμ
β.zyprexa rules!!!(η πιθανότερη)

Αν δεν συμφωνειτε με τις άνωθεν επιστημονικές ερμηνείες ή δεν έχετε να προτείνετε κάτι τότε ίσως απλά κινούμαστε στη σφαίρα του μεταφυσικού!!!μπουουουοουουουου ::)
+

14 Οκτωβρίου 2008, 23:56:00
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
οταν θελεις ενα μηνα για να πας να γραψεις συνταγες στο ικα χρονιων νοσηματων τι κανεις ? δανειζεσαι
Δανείζεσαι με το αζημίωτο.
Ή προγραμματίζεις έγκαιρα.

Παράθεση
την αυτοθεραπεια δεν τι ξερετε ?
Την ξέρουμε αλλά δεν συμβάλουμε σ’ αυτή.

Παράθεση
μην βαζουμε ολους στο ιδιο σακι εγω ουτε κρυμενα κουπονια εχω ουτε βιβλιαρια και ας μου ζηταει ο συναδελφος σας  που ειναι διευθυντης στο ικα και αλλοι κουπονια και βιβλιαρια !
Και τα κουπόνια από τα «δανεικά» που είναι; Στο αυτοκίνητο;

Παράθεση
οταν θελεις 30-50ευρω για μια εξεταση απο ειδικο γιατρο τι κανεις?
Πληρώνεις!

Παράθεση
"Αυτό τι νόημα έχει; Για να ζηλέψουμε;
Τα φαρμακεία στον αυτόματο που λειτουργούν μόνο με τους υπαλλήλους τι είναι;"

Τα μαυρα χρηματα που πανε οι εκβιασμοι ? οι τσοβολαδες των συναδελφων σας που πανε?  αλλα λεω και γω μην τα βαζουμε οπως εσεις ολα στο ιδιο σακι
Πολύ κατατοπιστική απάντηση για τη διαφορά φαρμακοποιού και φαρμακοϋπάλληλου!
Επίσης δεν ανέφερες τι είναι το (καθόλου αμελητέο) υπόλοιπο 40% του τζίρου των φαρμακείων (αφού το 60% είναι από ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ξέρω που σας ενοχλεί. Όποτε σας χρωστάνε, τραβάτε μια εικονική διακοπή σύμβασης για 1-2 μέρες και όλα ρυθμίζονται. Βλέπε πρόσφατο παράδειγμα ΟΠΑΔ. Οι γιατροί που τους χρωστάνε εφημερίες εδώ και μήνες, πως θα πάρουν τα λεφτά τους; )
Και περί κλειστών επαγγελμάτων; Hexalen; Ωχ, δε γράφεται πιά αυτό; Πόσο κάνει;

Παράθεση
Οτι καλυντικο προτεινω εγω , πρωτη ερωτηση ειναι ποσο κοστιζει ενω η αυθεντια του δερματολογου πληρωνεται
Τα καλλυντικά που γράφει η αυθεντία ο δερματολόγος, που «εξαργυρώνονται»; Στο φαρμακοποιό.

Παράθεση
Ποσοι γιατροι πουλανε φαρμακα Εμβολια Φακοι επαφης καλλυντικα συμπληρ.διατροφης
Μα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση; Πέφτω από τα σύννεφα. Πόσοι φαρμακοϋπάλληλοι πουλάνε φάρμακα, εμβόλια, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής; Εξαιρούμε τους Φακοι επαφης.

Υπενθυμίζω από παλιότερο μου μήνυμα:
Συνταγογραφώ ανά μήνα σε ασθενή caps Sutent 50, με γνωμάτευση από ογκολόγο και λιανική τιμή περίπου 8000 ευρώ.
Το φάρμακο δεν είναι νοσοκομειακό, και κάνει τον φαρμακοποιό (αν βρίσκεται στο φαρμακείο και δεν έχει αναλάβει ο αυτόματος – φαρμακοϋπάλληλος)   με 3 (εξειδικευμένες πρέπει να παραδεχτώ) κινήσεις (κατέβασμα από ράφι, ξεκόλλημα κουπονιού με το must επιμηκυμένο νυχάκι, επικόλληση κουπονιού) πλουσιότερο κατά 2000 ευρώ κατά προσέγγιση.
Βλέπεις δε μας βοηθάς κι εσύ, που ξέρεις τα ποσοστά κέρδους, να προσεγγίσουμε με ακρίβεια το ποσό.

Θα μπορούσα να το δώσω εγώ με ποσοστό κέρδους 10%;
Αν το έδινα εγώ (φθηνότερα) θα είχε μειωμένη δραστικότητα;
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Οκτωβρίου 2008, 07:46:36 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6830 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
5686 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2016, 17:09:43