Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Δεκεμβρίου 2024, 21:22:09

Ψηφοφορία

Εξετάσεις μετά το πτυχίο ιατρικής:

Θα έπρεπε να θεσμοθετηθούν για τη λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος
Θα έπρεπε να θεσμοθετηθούν για την έναρξη ειδικότητας
Δε θα έπρεπε να θεσμοθετηθούν σε κανένα στάδιο

Αποστολέας Θέμα: Ιατρικός πληθωρισμός μύθος ή πραγματικότητα ;  (Αναγνώστηκε 284113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Δεκεμβρίου 2016, 18:13:08
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Απλά βάζοντας εξετασεις για την άδεια άσκησης επάγγελματος (θα επαναστατήσουν φυσικά οι Ιατρικές Σχολές για τις οποίες η απόκτηση πτυχίου Ιατρικής ισοδυναμεί και με άδεια άσκησης επαγγέλματος) αποκλείεις απ το σύστημα και διάφορους απίθανους, μεγάλης ηλικίας τύπους, οι οποίοι εσχάτως περιδιαβαίνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία ανά την επικράτεια με πτυχία από κάτι απίθανα μέρη τα οποία με δυσκολία βρίσκεις στον χάρτη της πρώην ΕΣΣΔ, και οι οποίοι έχουν αποκτήσει στην χώρα τους ΚΑΙ Ειδικότητα και το αποκρύπτουν φυσικά προκειμένου να κάνουν στην Ελλάδα ξανά Ειδικότητα και αγροτικό !

Δεν πείθεις δλδ ότι ενδιαφέρεσαι (ως κράτος πάντα) για τους καλύτερους στην επιλογή ειδικεύομενων, ενώ την ίδια ώρα έχεις αφήσει τους κατοίκους της επαρχίας στο έλεος του οποιουδήποτε δηλώνει (χωρίς να ελεγχθεί) γιατρός. Είναι υποκρισία...

Επίσης να θυμίσω σε όσους θαυμάζουν το αμερικάνικο μοντέλο (το οποίο όντως έχει κορυφαία ποιοτικά στάνταρντς), εκτός της συνεχούς αξιολόγησης των ειδικεύομενων, έχει και εξετάσεις επαναπιστοποίησης των Ειδικών οι οποίοι διενεργουνται ανά 10ετία, δλδ μπορείς χαλαρά να χάσεις την άδεια άσκησης επαγγέλματος αν δεν ασχολείσαι καθόλου με το "άθλημα" και γνωρίζοντας πολλούς ΕΣΥτες θεωρώ ότι αν είχαμε και εδώ τέτοιες εξετάσεις θα έπεφτε πολύ γέλιο (και κλάμμα).

Εδώ υπάρχουν μάχιμες Ειδικότητες, αραχτοί σε Κ.Υ, μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει, λέτε όλοι αυτοί να ασχολούνται, προσωπικά ξέρω κόσμο που δεν έχει ανοίξει βιβλίο για δεκαετίες... :P
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Δεκεμβρίου 2016, 18:16:41 από kopritis »

19 Μαρτίου 2017, 13:04:27
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
220 λιγότερες θέσεις εισακτέων στην Ιατρική

19 Μαρτίου 2017 | 09:11 Docmed+

Συγκλονιστική επιστολή μαθήτριας στον υπουργό “παιδιάς γαβρόγλου”

Κύριε υπουργέ, κάνατε τις Πανελλήνιες εξετάσεις περισσότερο απάνθρωπες

Δεν έχει σημασία το όνομα μου. Σημασία έχει ότι προετοιμάζομαι εδώ και δύο περίπου χρόνια για να δώσω στην Ιατρική. Δέκα περίπου ώρες την ημέρα, σχολείο – φροντιστήριο – διάβασμα.

Δεν ξέρω τι σημαίνει Σαββατοκύριακο. Δεν έκανα διακοπές τα Χριστούγεννα, ούτε φέτος, ούτε και πέρσι. Δεν έκανα επίσης διακοπές πέρσι το Πάσχα και φυσικά δεν θα κάνω και αυτό το Πάσχα. Για καλοκαιρινές διακοπές το περσινό καλοκαίρι, με το ζόρι 20 ημέρες. Και δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά  είναι και χιλιάδες άλλοι μαθητές.
Και εκεί που είμαστε στην τελική ευθεία, δυόμιση μόλις μήνες πριν τις Πανελλήνιες, και μαζεύουμε δυνάμεις και προσπαθούμε να έχουμε καλή ψυχολογία, μάθαμε ότι ο Υπουργός Παιδείας έκοψε 220 θέσεις εισακτέων στην Ιατρική.
Με άλλα λόγια μας λέει ότι θα έχουμε 20% λιγότερες πιθανότητες να πετύχουμε σε μία από τις Ιατρικές σχολές της χώρας. Και μας το λέει την τελευταία στιγμή. Και λέει μετά ότι φταίνε τα Πανεπιστήμια γιατί του το ζήτησαν λες και δεν μπορούσε να πει όχι αν δεν συμφωνούσε. Δεν φτάνει δηλαδή που μας τσακίζει, μας κοροϊδεύει κιόλας.
Μακάρι να μπορούσα να πάω στο γραφείο του και να του πω ότι μου έκοψε τα πόδια. Και των συμμαθητών μου και όλων των άλλων μαθητών σε όλη την Ελλάδα που είδαν ξαφνικά πως οι κόποι για επιτυχία πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων. Όπως μου είπε ένας συμμαθητής μου όταν έμαθε τι έγινε «Πάει καλά; Αυτός που έλεγε ότι οι Πανελλήνιες είναι απάνθρωπες, τις έκανε  περισσότερο απάνθρωπες.»
Ενας άλλος συμμαθητής μου είπε ότι ο Υπουργός Παιδείας είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου. Επεσα από τα σύννεφα. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είναι στην εκπαίδευση να φέρεται τόσο απάνθρωπα;
Μου είπαν επίσης ότι ο Υπουργός Παιδείας αύξησε τις θέσεις σε σχολές που για να μπεις χρειάζεσαι μέσο βαθμό 10 ή 11 ή 12 ή και λιγότερο. Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Ξέρω όμως ότι με τιμωρεί γιατί προσπαθώ να πάρω 18.5 ή 19 και να μπω στην Ιατρική. Και με τιμωρεί διπλά γιατί το ανακοινώνει 2 μήνες πριν ξεκινήσουμε τις πανελλήνιες.
Δεν ξέρω αν έχει πια νόημα να προσπαθώ. Από τη μία τα κακά βιβλία και οι πολλές ώρες στο σχολείο και στο φροντιστήριο και από την άλλη η πίεση και το άγχος. Δεν έχω ζωή έφηβης, είμαι περισσότερο ένα ρομπότ. Το χειρότερο είναι ότι νοιώθω ότι δεν μας υπολογίζουν. Χίλιες φορές να είχα αποφασίσει να πάω στο εξωτερικό για σπουδές. Ή να σπουδάσω κάτι που δεν χρειάζεται υψηλούς βαθμούς για να μπεις στο Πανεπιστήμιο.
Πιστεύω ότι πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση του. Να μας αφήσει ήρεμους να τελειώσουμε την προσπάθεια μας
.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να σχολιάζουμε τα γραφόμενα μιας 19χρονης, αλλά αυτά προφανώς αντανακλούν τις απόψεις των γονιών της, οπότε δείτε πόσο στρεβλό είναι:

- να θεωρεί πολύς κόσμος τις σπουδές Ιατρικής ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι προνόμιο.

- να πληρώνει τις σπουδές του ο φορολογούμενος, την πλέον ακριβή εκπαίδευση και για ιατρικό προσωπικό που προφανώς ΔΕΝ χρειάζεται η χώρα.

- να πληθωρίζεται ο ιατρικός χώρος, έτσι ώστε να πηγαίνει ο άνεργος ιατρός σε Κλινικές, κατασκηνώσεις, ινστιτούτα αδυνατίσματος, αποτρίχωσης κτλ. με αμοιβή 1000άρικο ή ακόμα λιγότερο.

Η έμμεση απειλή περί "σπουδών στο εξωτερικό" (στην Ανατολική Ευρώπη προφανώς) δεν αφορά κανέναν άλλον πέραν απ΄τους γονείς της που θα τις χρηματοδοτήσουν.

Αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ στον υπουργό Παιδείας για αυτή την αναμενόμενη κίνηση.
Έπρεπε να είχε γίνει χρόνια τώρα.

19 Μαρτίου 2017, 13:57:12
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Συγκλονιστική επιστολή μαθήτριας στον υπουργό “παιδιάς γαβρόγλου
Ορθογραφικό λάθος ή κάτι θέλει να πει ο ποιητής;

Παράθεση
Από τη μία τα κακά βιβλία και οι πολλές ώρες στο σχολείο και στο φροντιστήριο και από την άλλη η πίεση και το άγχος. Δεν έχω ζωή έφηβης, είμαι περισσότερο ένα ρομπότ.
Αφού αποδέχθηκε τη "ρομποτοποίησή" της μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση γιατί διαμαρτύρεται; Τα ρομπότ δεν διαμαρτύρονται.

Παράθεση
Μου είπαν επίσης ότι ο Υπουργός Παιδείας αύξησε τις θέσεις σε σχολές που για να μπεις χρειάζεσαι μέσο βαθμό 10 ή 11 ή 12 ή και λιγότερο. Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Ξέρω όμως ότι με τιμωρεί γιατί προσπαθώ να πάρω 18.5 ή 19 και να μπω στην Ιατρική.
Γιατί δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι οι "καλοί" μαθητές γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί σ' αυτή τη χώρα.

Παράθεση
Χίλιες φορές να είχα αποφασίσει να πάω στο εξωτερικό για σπουδές. Ή να σπουδάσω κάτι που δεν χρειάζεται υψηλούς βαθμούς για να μπεις στο Πανεπιστήμιο.
Τι σε εμποδίζει να σπουδάσεις κάτι που δεν χρειάζεται υψηλούς βαθμούς για να μπεις στο Πανεπιστήμιο; Οι εξετάσεις είναι μπροστά σου. Δεν είναι αργά. Το ίδιο και η προοπτική σπουδών στο εξωτερικό. (Άλλωστε και Ιατρική να σπουδάσεις στην Ελλάδα -ή να σε σπουδάσει η Ελλάδα σε μία γενικότερη προοπτική- πάλι στο εξωτερικό θα καταλήξεις κατά 90%)

Το μόνο που θα συμφωνήσω είναι ο χρόνος ανακοίνωσης. Έπρεπε να γίνει στην αρχή της χρονιάς. Αν και η ίδια λέει ότι η προετοιμασία για την Ιατρική έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια.

20 Μαρτίου 2017, 11:28:10
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Σαν τελειόφοιτος της ιατρικής Αθηνών έχω ζήσει και την εμπειρία της προετοιμασίας και των εξετάσεων και της φοίτησης. Όλοι ξέραμε ότι οι φοιτητές ήταν περισσότεροι από όσους άντεχε η σχολή και βέβαια οι μεταγραφές ήταν η κύρια πληγή. Αν τα θυμάμαι καλά τότε έμπαιναν 220 "κανονικοί" και κάθε χρόνο τελείωναν x2 ή x3, που σημαίνει ότι στην πορεία φοίτησης οι μεταγραφές έδιναν και έπαιρναν. Βλαστάρια καθηγητών και όχι μόνο. 10 άτομα στο "πτώμα", 8-10 στις κλινικές ομάδες κτλ. Είναι φανερό ότι χρειάζεται μείωση και είναι φανερό και γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια.

Να μην πω και για το κόστος αυτής της ιστορίας, που φαίνεται ότι κι εκεί γινόταν το σχετικό πάρτυ.

Ας μη δραματοποιούμε και την προετοιμασία τόσο. Ναι, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός κι αν βάζουμε 500 στην Αθήνα κι άλλους τόσους σε κάθε επαρχιακή πόλη θα πέσει ο ανταγωνισμός... αλλά θα πέσει και το επίπεδο των νέων γιατρών και οι αμοιβές τους. Αυτό κυρίως θα έπρεπε να ενδιαφέρει έναν υποψήφιο φοιτητή πιστεύω. Κι επιπλέον το διάβασμα που χρειάζεται στις πανελλήνιες είναι ένα μικρό κλάσμα του διαβάσματος που χρειάζεται στην ίδια τη σχολή, οπότε το επιχείρημα είναι λίγο αδύνατο.

20 Μαρτίου 2017, 18:12:15
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δυο κατηγοριές ανθρωπων σπουδάζουν Ιατρικη . Αυτοι που έχουν την ικανοτητα ( αριστευουν στις πανελληνιες ) και αυτοι που εχουν την δυνατοτητα ( δια της χρηματοδότησης των σπουδων τους στην αλλοδαπή).
Τα υπόλοιπα ειναι παραμυθια...   8)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Μαρτίου 2017, 21:06:55
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αν και η προηγούμενη ανάρτηση είναι προφανώς χιουμοριστική  8), και στους αριστεύσαντες κάποιος πληρώνει τις σπουδές, εν προκειμένω ο Έλληνας φορολογούμενος.

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε "δωρέαν σπουδές" ή "free lunch" κατά τους Αγγλοσάξωνες, φτάσαμε στο 2017, η χώρα χρεωκόπησε, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε συνειδητοποιήσει. Όπως είναι τώρα η κατάσταση, ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει την εκπαίδευση ιατρών και επωφελείται ο Γερμανός, Άγγλος, Αμερικανός.

Αυτό φυσικά και δεν μπορεί να συνεχιστεί, ειδικά την σήμερον ήμερα είναι σκανδαλώδες να διατίθενται κονδύλια ΟΧΙ για την στελέχωση του ΕΣΥ, αλλά των γερμανικών και των αγγλικών νοσοκομείων και για να κομπάζει ο κάθε μικροαστός ότι... έβγαλε παιδί γιατρό.

Παρότι δεν μπορεί κάποιος να απαγορεύσει στους νέους ιατρούς να μεταναστεύσουν, απαιτείτο στοιχειώδης εξορθολογισμός του αριθμού των αποφοίτων των ελληνικών Ιατρικών Σχολών.

20 Μαρτίου 2017, 21:22:33
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δυο κατηγοριές ανθρωπων σπουδάζουν Ιατρικη . Αυτοι που έχουν την ικανοτητα ( αριστευουν στις πανελληνιες ) και αυτοι που εχουν την δυνατοτητα ( δια της χρηματοδότησης των σπουδων τους στην αλλοδαπή).
Τα υπόλοιπα ειναι παραμυθια...   8)

Και δύο ειδών χώρες υπάρχουν, εκείνες στις οποίες οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα και που φροντίζουν να προσελκύουν φοιτητές και από άλλες χώρες και τελικά να επιλέγουν να κρατήσουν τους καλύτερους κι εκείνες που τα δίνουν όλα τζάμπα και που επιλέγουν να διώχνουν και όσους θα ήθελαν να σπουδάσουν στην χώρα τους και όσους εκπαιδεύουν ''δωρεάν'' αφού τους δώσουν πτυχίο.
Βέβαια δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει. Μακάκες φορολογούμενοι όμως, πολλοί. Και χώρες που χρεοκόπησαν αλλά μυαλό δε βάζουν.

21 Δεκεμβρίου 2017, 11:19:33
Απάντηση #82
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση το 2016 στον αριθμό των γιατρών και μείωση στον αριθμό των οδοντιάτρων.

Περισσότεροι γιατροί και λιγότεροι οδοντίατροι εγγράφηκαν πέρυσι στους Συλλόγους της χώρας.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το 2016, από τα οποία προκύπτει, ωστόσο, σταθερή αύξηση σε γιατρούς και οδοντιάτρους στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εγγεγραμμένοι στους Συλλόγους γιατροί ανήλθαν πέρυσι σε 70.964 στο σύνολο της χώρας, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 3,6% σε σχέση με το 2015.
Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε στη δυτική Μακεδονία (7,4%), ενώ στο νότιο Αιγαίο υπήρξε η μεγαλύτερη μείωση κατά 3,4%.
Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται πως ο αριθμός των ανδρών γιατρών παρουσιάζει αύξηση κατά 0,7% σε σύγκριση με το 2015 και των γυναικών κατά 7,7%.
Οι ειδικότητες με τα περισσότερα μέλη είναι οι νοσοκομειακές, στις οποίες αναλογούν 21,5 γιατροί ανά 10.000 κατοίκους και ακολουθούν η Χειρουργική (11,8), η Γενική Ιατρική και η Παιδιατρική (3,6), η Μαιευτική – Γυναικολογία (2,8) και η Ψυχιατρική (2 ανά 10.000).
Σε απόλυτους αριθμούς, οι παθολόγοι είναι οι περισσότεροι (4.473) μεταξύ των έξι κυριότερων ειδικοτήτων και ακολουθούν οι παιδίατροι (3.566), οι βιοπαθολόγοι (3.403), οι καρδιολόγοι (3.337), οι γυναικολόγοι (2.980) και οι γενικοί γιατροί (2.888).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Δεκεμβρίου 2017, 10:11:10
Απάντηση #83
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθει τα GREEK STATISTICS παρατηρω με μεγαλη λυπη.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Δεκεμβρίου 2017, 10:47:34
Απάντηση #84
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η ΕΛΣΤΑΤ εξακολουθει τα GREEK STATISTICS παρατηρω με μεγαλη λυπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το περίφημο braindrain όσο αφορά τους ιατρούς αποτελεί μύθο.
Συνολικός αριθμός ιατρών 2008 --> 2015 = σταθερός (67.795 --> 68.491).
Οι γιατροί ανήλθαν πέρυσι σε 70.964 στο σύνολο της χώρας, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 3,6% σε σχέση με το 2015.
Όλοι οι συνάδελφοι που οδηγήθηκαν στη μετανάστευση απλά εξισορρόπησαν την "υπερπαραγωγή" λοιπόν ?


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Δεκεμβρίου 2017, 15:06:41
Απάντηση #85
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


2500 νέοι γιατροί (και οδοντίατροι; ) σε ένα έτος; (2015-2016)
Που μάλλον είναι περισσότεροι αν αφαιρέσουμε εξωτερικό και συνταξιοδοτήσεις.
Από που έρχονται όλοι αυτοί οι γιατροί; Πόσοι βγαίνουν από τις ελληνικές σχολές κάθε χρόνο; Προσωπικά δε γνωρίζω πλέον οικογένειες τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν ιατρική στο εξωτερικό όταν πριν 20 χρόνια υπήρχαν πολλές (αντίστοιχη έκρηξη στο σχεδιάγραμμα στο διάστημα 2006-2009)
Όπως είχε γράψει ο κος Κουναλάκης στο fb μάλλον τα στατιστικά που δίνονται από τους ιατρικούς συλλόγους έχουν λανθασμένα στοιχεία. Π.χ. μπορεί να περιλαμβάνουν και τους επισκέπτες - ιατρούς που μπορεί να είναι σε πολλούς συλλόγους.

22 Δεκεμβρίου 2017, 17:47:30
Απάντηση #86
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Είναι greek statistics.....
Σε μια πολιτισμένη χώρα θα μετρούσαν ιατρούς αλλά στην Ελλάδα κανένας δεν ξέρει πόσοι είναι.....
Έτσι, μετράμε εγγεγραμμένους ιατρούς σε κάθε ιατρικό σύλλογο. Όμως ένα γιατρός μπορεί να είναι ταυτόχρονα γραμμένος σε 2 ή 3 ιατρικούς συλλόγους. Την μια μέρα κάνει ιατρείο στην Κόρινθο, την άλλη στο Βόλο και τις υπόλοιπες στην Αθήνα..... Ξαφνικά για τα greek statistics βρέθηκαν να είναι 3 διαφορετικοί ιατροί.
Να μην πιάσω πόσοι ιατρικοί σύλλογοι έχουν ηλεκτρονικό αρχείο και πως τηρείται αυτό.
Live your myth in Greece.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Απριλίου 2018, 12:07:27
Απάντηση #87
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει με τους διορισμούς στο ΕΣΥ ; Επικουρικών και μονίμων ; Της εκδιδόμενης γυναικός το κάγκελο.

Αν ακούσετε για αναλογία θέσεων/υποψηφίων, θα γελάσετε !

Και πάνω που διαβάζουμε όλες αυτές τις μεγαλόστομες δηλώσεις συναδέλφων για το πως τους έδιωξε η πατρίδα τους μακριά, Ελλάδα μόνο για διακοπές, τι όμορφα είναι στην Εσπερία, μαθαίνεις π.χ ότι για μια θέση Χειρουργού στο Ασκληπιείο έχουν δηλώσει εκατοντάδες και ο άλλος, εργαζόμενος μάλιστα στην Αγγλία που νιώθει ότι τον έφαγαν αδίκως (και έχει κάνει ένσταση) έχει βάλει την υπάλληλο του νοσοκομείου να του φωτοτυπήσει καμμιά 800αριά σελίδες από βιογραφικα άλλων υποψηφίων. Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.

Κάποτε πέραν των πιασάρικων άρθρων με την φυγή των ιατρών, πρέπει να γραφτεί ένα άρθρο για την σφαγή για μια θέση στο ΕΣΥ απ΄τους ξενιτεμένους.

30 Απριλίου 2018, 13:05:14
Απάντηση #88
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Ως ιατρός που διαμένω έξω, ίσως κι εγώ μία μέρα να παλέψω για μία θέση σε δημόσιο κέντρο υγείας αν δε θέλω να δοκιμάσω ιδιωτικά. Και ίσως να αντιληφθώ ότι αυτός που παίρνει τη θέση τελικά έχει τύποις λιγότερα μόρια αλλά καλύτερες σχέσεις. Σύμφωνοι, παίζει και να μην ασχοληθώ, αλλά πιθανόν να ορμίσω κι εγώ, έτσι για το γαμώτο

1 Μαΐου 2018, 15:34:36
Απάντηση #89
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Παρηγορια στον ξενιτεμενο....
Κανενας απο τους συναδελφους που δουλευουν εξω δεν προκειται να γυρισει πισω , πλην ισως των ρομαντικων.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
12246 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2023, 07:06:47
από Argirios Argiriou
22 Απαντήσεις
14485 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2015, 00:13:09
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4952 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Οκτωβρίου 2021, 12:57:31
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2022, 19:29:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
10419 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2022, 23:47:34
από Argirios Argiriou