Βλεπω οτι το σχολιο μου εχει παρεξηγηθει. Δεν ηθελα να δικαιολογησω την πραξη του γιατρου και να ριξω το βαρος στην κορη της κυριας,αν και εχει και αυτη το μεριδιο της εφοσον συμφωνησε σε μια παρανομη ενεργεια. Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι καθε λιγο και λιγακι βλεπουμε τετοιες "ειδησεις" στα ΜΜΕ που αμαυρωνουν το επαγγελμα μας,εξοργιζουν τον κοσμο και τον κανουν να γινεται επιθετικος απεναντι μας.Θα μου πειτε μονοι μας βγαζουμε τα ματακια μας.Συμφωνω.Αυτο που μ'ενοχλει ομως ειναι το οτι ενω δεν ειμαστε οι μονοι που κανουμε τετοιες παρανομιες, ειμαστε οι μονοι που κατηγορουμαστε και διασυρομαστε δημοσιως σαν κλαδος. Αυτο που ακουω συνεχως ειναι πως γιατρος του ταδε νοσοκομειου πηρε φακελακι και ποτέ ηλεκτρολογος της ΔΕΗ πηρε φακελακι,υδραυλικος,μηχανικος,κομμωτης κλπ. Γιατι μονο εμεις δαιμονοποιουμαστε? Γιατι δεν παει κανεις να δειρει κανεναν εφοριακο,τραπεζικο κλπ υπαλληλο και μονο εμεις τις τρωμε και δεν βρισκουμε ποτε το δικιο μας? Γιατι ολοι λενε οτι εμας μας πληρωνουν? Τους αλλους δεν τους πληρωνουν? Γιατι εχει δημιουργηθει αυτη η αντιπαθεια του κοσμου απεναντι μας?
Αυτο που βλεπω εγω παντως ειναι μεγαλοκαθηγηταδες να μου στελνουν τις συνταγες τους γιατι προφανως δεν ηθελαν να κοψουν αποδειξη,πηραν ομως το κατοσταρικο απο τον "πελατη" που ειναι και κατευχαριστημενος και του εφερε και λαδακι απο το χωριο. Και συμβουλευουν τον "πελατη" να παει στον "αγροτικο" να τους γραψει τα φαρμακα,λες κι αυτος ειναι ο γραμματεας του καθε κ.καθηγητη. Και οταν προσπαθεις να εξηγησεις στον αρρωστο οτι ο κ.καθηγητης ειναι υποχρεωμενος να του γραψει αυτος τα φαρμακα και να του κοψει αποδειξη, σε βλεπει στραβα στραβα και λεει "καλα ο κ.καθηγητης δεν το ξερει αυτο? Αντε γραψτα τωρα να γινει η δουλεια μου,γιατι εγω σε πληρωνω". Γιατι κανενας δεν διαμαρτυρηθηκε για τα "μαυρα" του κ.Καθηγητη?
Απ΄την αλλη, δεν ξερουμε την ιστορια και απο τις 2 πλευρες,οποτε μην βιαζεστε να κρινετε. Φιλος ΓΓ κληθηκε για επισκεψη κατ'οικον ενω δεν εφημερευε,τις πρωτες πρωινες ωρες. Εξηγησε οτι δεν εφημερευει και εφοσον δεν ειναι επειγον το περιστατικο πρεπει να απευθυνθουν στο πλησιεστερο ΚΥ. Μετα απο πολλα παρακαλια και αφου ειχε ξυπνησει πλεον ολη η οικογενεια του,δεχτηκε να παει. Οταν ηταν να φυγει πλεον απο το σπιτι του ασθενη τον ρωτησαν τι χρωστουν. Αρνηθηκε φυσικα,λεγοντας οτι ειναι γιατρος του δημοσιου και οχι ιδιωτης,αλλα με το ζορι κυριολεκτικα του εβαλαν στην τσεπη 20 ευρω. Και μετα λιγες μερες μαθαινει οτι εγινε καταγγελια εις βαρος του για χρηματισμο!
Απο την αλλη, σε ΠΙ που καλυπτω προσωρινα,λογω παραιτησης του ΓΓ, προς μεγαλη μου εκπληξη μετα απο καθε ενεση εβγαζαν ολοι απο 5 ευρω να μου δωσουν! Και στις κατ'οικον μεσα στο κανονικο ωραριο 20! Ετσι ειχαν μαθει οι ανθρωποι και ηταν και ευχαριστημενοι! Ετσι βασιλευε στην περιοχη ο προηγουμενος συναδερφος. Και με περνουσαν και ακαταδεχτη στην αρχη και ρωτουσαν μηπως ηθελα παραπανω!
Και τελος να πω την αμαρτια μου,το μονο δωρο που δεχτηκα και δεχομαι ειναι αυγουλακια. Και ενα κασκολ που μου επλεξε μια γιαγια.