Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Δεκεμβρίου 2024, 09:15:37

Αποστολέας Θέμα: Εργασία στο εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 255125 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Φεβρουαρίου 2016, 08:09:04
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η φορολογία στην Αυστραλία είναι 37% για ποσά >80.000 και 45% για ποσά >180.000 $ / έτος. Στη Ν. Ζηλανδία 33% για ποσά >70.000 $ / έτος. Για περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για εργασία σε οποιοδήποτε ιατρική θέση στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία :

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Φεβρουαρίου 2016, 08:15:21 από GirousisN »

1 Μαρτίου 2016, 12:50:39
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

sakis907


Στο παρακάτω site μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για εργασία GP στην Ιρλανδία:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Μαρτίου 2016, 13:35:31
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εξαιρετικό το ποστ του paracelsus, φαίνεται γνώστης του θέματος, συμφωνώ κι με τα συμπεράσματά του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα 2000-2100 ευρώ της Ελλάδας μπορεί να φαίνονται λίγα, όμως θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι σε ένα ξένο περιβάλλον θα έχει πολύ μεγαλύτερη πίεση, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές (οι GPs βλέπουν όλα τα παιδιά και βρέφη, τις εγκύους κοκ), στην Ελλάδα είναι πιο φλου η κατάσταση, το πρόγραμμά σου αν είσαι σε περιφερειακό ιατρείο ως ένα βαθμό μπορείς να το καθορίσεις εσύ, και γενικά δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος, μπορείς να δουλεύεις πραγματικά αν θέλεις, μπορείς όμως και να κάθεσαι και απλώς να αντιγράφεις συνταγές και να παραπέμπεις σε άλλους (χωρίς ούτε καν να γράψεις ένα referral) και μετά από ένα 4ωρο-5ωρο να σηκώνεσαι και να φεύγεις.

Γενικά για έναν Έλληνα GP η Ιρλανδία και η Μεγάλη Βρεττανία είναι μάλλον καλύτερες επιλογές γιατί αναγνωρίζονται αυτόματα τα πτυχία/ειδικότητα, μπορεί να δουλέψει ελεύθερα ακόμα και σε μεγάλη πόλη χωρίς τους περιορισμούς της Αυστραλίας και επιπλέον είναι και σχετικά κοντά σε φίλους/οικογένεια.

« Τελευταία τροποποίηση: 1 Μαρτίου 2016, 13:44:48 από kopritis »

27 Μαΐου 2016, 18:31:52
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Βρήκα μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία στο greekmeds περί της κατάστασης στην Βραζιλία την οποία παραθέτω εδώ.
Την ακρίβειά της δεν μπορώ να την διασταυρώσω:
Παράθεση
Το ποστ είναι λίγο παλιό, αλλά αφού μίλησα με κάποιους φοιτητές από τη Βραζιλία είπα να γράψω τα όσα έμαθα για το σύστημα υγείας τους επειδή βλέπω ότι μερικοί ενδιαφέρονται

 

Για να πάρει κάποιος τον τίτλο της ειδικότητας στη Βραζιλία χρειάζεται μόλις δύο χρόνια. Μετά από αυτά είσαι π.χ. χειρουργός, ενώ οι επιμέρους χειρουργικές ειδικότητες είναι κάτι σαν εξειδίκευση, για την οποία χρειάζονται κάποια παραπάνω χρόνια. Ο μισθός είναι πολύ χαμηλός, ακόμα και για το κόστος ζωής της χώρας, και τα ωράρια πολύ δύσκολα, αν κάνει κανείς την ειδικότητά του σε δημόσιο νοσοκομείο (για τα ιδιωτικά δεν γνωρίζω). Το σύστημα υγείας τους ωθεί πολλούς γιατρούς να μείνουν ανειδίκευτοι. Ως ανειδίκευτος μπορεί κανείς να δουλέψει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς: να κάνει βάρδιες στα επείγοντα ενός νοσοκομείου ή να πηγαίνει με το ασθενοφόρο (σαν μεροκάματα, πας όσες φορές θέλεις και πληρώνεσαι με την ώρα), ή να κάνει τον γενικό γιατρό.

 

Οι γενικοί γιατροί στη Βραζιλία δεν χρειάζεται να έχουν ειδικότητα ή γενικότερα να έχουν κάνει κάποια μετεκπαίδευση. Δουλεύουν σε κάποιο κέντρο υγείας, είναι εκεί κάθε πρωί και βλέπουν τους ασθενείς της γειτονιάς. Τα ωράρια είναι πολύ καλύτερα φυσικά από τους ειδικευόμενους αλλά και τους ειδικευμένους, και ο μισθός είναι υψηλότερος(!), γι αυτό το προτιμούν πολλοί. Τα κέντρα υγείας αυτά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά, εξυπηρετούν 8-10 οικοδομικά τετράγωνα, και λύνουν τα περισσότερα προβλήματα των κατοίκων. Γνώρισα ανειδίκευτο γιατρό 30άρη με οικογένεια ο οποίος πήγαινε κάθε μέρα σε δύο τέτοια κέντρα υγείας με ωράριο 8:00-14:00 (8:00-11:00 στο ένα και 11:00-14:00 στο άλλο), έβγαζε 3.000 ευρώ το μήνα, ενώ αντίστοιχος επιμελητής σε δημόσιο νοσοκομείο θα έπαιρνε περίπου 700. Δεν έχω πληροφορίες για τα ιδιωτικά, αν και φαντάζομαι ότι εκεί οι μισθοί θα είναι αρκετά υψηλότεροι.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Μαΐου 2016, 19:48:23
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Doctors will work 40 hours a week, for three years, having the possibility to renew the period and work for a total of 6 years. They will earn BRL 10000 monthly, plus a financial aid whose value depends on the region where they are working."

10000 BRL=2485 ευρώ τον μήνα+bonus...όχι άσχημα...αν είναι πρόθυμοι να δώσουν αυτά τα χρήματα σε ξένους προφανώς θα δίνουν πολύ περισσότερα στους ντόπιους Βραζιλιάνους.

27 Μαΐου 2016, 22:38:36
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Καλά (και πολλά) τα πετροδόλαρα αλλά μπορεί να υπάρξουν μερικές παρενέργειες
Ο γιατρός ήταν (αν κρίνω από το όνομά του) ομόθρησκος. Φανταστείτε τι θα πάθαινε ένας αλλόθρησκος!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Μαΐου 2016, 23:09:15
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλά (και πολλά) τα πετροδόλαρα αλλά μπορεί να υπάρξουν μερικές παρενέργειες
Ο γιατρός ήταν (αν κρίνω από το όνομά του) ομόθρησκος. Φανταστείτε τι θα πάθαινε ένας αλλόθρησκος!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  καταλήγει ο δημοσιογράφος:  ""Λέτε αυτά τα τρελά να τα δούμε και σε ελληνικά νοσοκομεία πολύ σύντομα ?""
    Απ' ότι ακούγεται στη Λάρισα οι Σύριες ετοιμόγεννες γυναίκες ψάχνουν γυναίκες γυναικολόγους. Μάλιστα έτυχε να βρεθούν στο νοσοκομείο και να φύγουν ελλείψη γυναίκας εφημερεύουσας...

27 Μαΐου 2016, 23:30:34
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπάρχει (ανεπιβεβαίωτη) μαρτυρία συναδέλφου ότι έσπασαν στο ξύλο Έλληνα Ορθοπαιδικό που τόλμησε να κοιτάξει την γυναίκα κάποιου ντόπιου.

Προσωπικά ανέκαθεν απορούσα πως τα νοσοκομεία της Σαουδικής Αραβίας ψάχνουν γιατρούς δίνοντας τέτοιες τρελές αμοιβές (11,000$/μήνα)...

Να θυμίσω ότι μιλάμε για μια χώρα που αποκεφαλίζει καταδικασμένους καταμεσής δημοσίων δρόμων !

28 Μαΐου 2016, 07:16:30
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Οι γυναίκες θεωρούνται ανίκανες να οδηγούν αλλά ικανές (αναγκαστικά προφανώς) να κάνουν φυσιολογικούς τοκετούς, καισαρικές και άλλες γυναικολογικές επεμβάσεις.
Άραγε οι άνδρες σ' αυτές τις περιοχές δέχονται να εξεταστούν από γυναίκες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων; Επιτρέπουν να υπάρχουν γυναίκες σε μη εργαστηριακές ειδικότητες;
Δυσκολεύομαι να φανταστώ να διενεργείται π.χ. δακτυλική ή εξέταση όσχεου από γυναίκα γιατρό.

17 Ιουνίου 2016, 01:12:55
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΠΑΤΡΙΣ  15/06/2016
Της Αννας Κωνσταντουλάκη.


Αν εξαιρέσεις το ισχυρό οικονομικό δέλεαρ, δεν είναι καθόλου εύκολο να μετακομίσεις με την οικογένειά σου στο “Βασίλειο του πετρελαίου” και των δημόσιων εκτελέσεων, στη Σαουδική Αραβία για να εργαστείς. Για τη ζωή στο Ριάντ, όπου το νομικό σύστημα είναι εξαιρετικά αυστηρό και βασίζεται στο Κοράνι και τη Σαρία, μιλά στην “Π” ο Ηρακλειώτης ακτινολόγος Κώστας Χαμαλάκης, που εργάζεται σε νοσοκομείο της πόλης, όπως και η σύζυγός του, από τον περασμένο Οκτώβριο.

“Άλλοι αντέχουν, άλλοι όχι και φεύγουν” τονίζει ο γιατρός που περιγράφει μια καθημερινότητα γεμάτη απαγορεύσεις, ειδικά αν είσαι γυναίκα.

Ο Ηρακλειώτης ακτινολόγος Κ. Χαμαλάκης και η σύζυγός του Σοφία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομείο της πόλης

Η δύσκολη απόφαση και η ακόμα δυσκολότερη προσαρμογή στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας

Αν ψάξει κάποιος ιστοσελίδες με αντικείμενο την αναζήτηση γιατρών που θέλουν να εργαστούν στη Σαουδική Αραβία από τα πρώτα που θα διαβάσει είναι ότι το νομικό σύστημα είναι αυστηρό και βασίζεται στο Κοράνι και τη Σαρία.

Το καλοκαίρι το θερμόμετρο φτάνει και τους 50 βαθμούς Κελσίου, όμως όση ζέστη και να κάνει, οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να φορούν ένα μακρύ μαύρο ένδυμα.

Όταν βγαίνουν από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται, πρέπει να φορούν ένα μαύρο κάλυμμα από τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους πάνω από τα ρούχα τους καθώς και μαντήλα για τα μαλλιά.

Επιπλέον απαγορεύεται να οδηγούν και έτσι άλλοι φροντίζουν για τη μεταφορά τους. Η θρησκευτική αστυνομία είναι πανταχού παρούσα, το αλκοόλ δεν επιτρέπεται, ενώ η βόλτα ενός ζευγαριού που δεν είναι παντρεμένοι είναι αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά. Σε μια χώρα όπου επιτρέπεται η θανατική ποινή, οι αποκεφαλισμοί, οι λιθοβολισμοί και όσα απαγορεύονται είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που επιτρέπονται, εργάζονται πάρα πολλοί Έλληνες. Το οικονομικό δέλεαρ είναι ισχυρό και έτσι αρκετοί παίρνουν τη δύσκολη απόφαση να μετακομίσουν εκεί μόνοι ή με τις οικογένειές τους, να εργαστούν για κάποια χρόνια και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Άλλωστε, το πακέτο της προσφοράς είναι εντυπωσιακό, αφού για έναν γιατρό περιλαμβάνει μηνιαίο μισθό αφορολόγητο ύψους περίπου 10.000 ή και περισσότερο, παροχή πολυτελούς κατοικίας για διαμονή, 40 ημέρες άδεια, επίδομα για την φοίτηση των παιδιών της οικογένειας σε ιδιωτικό ευρωπαϊκό σχολείο κ.ά.

Για την απόφασή του να φύγει από το νοσοκομείο της Οξφόρδης όπου εργαζόταν και να μετακομίσει με την επίσης γιατρό σύζυγό του και την κόρη τους στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας για να εργαστούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο αλλά και για την ζωή εκεί μιλά στην “Π” ο Ηρακλειώτης ακτινολόγος Κώστας Χαμαλάκης.

“Από ένα τυχαίο γεγονός” λέει, “δώσαμε και οι δύο συνεντεύξεις στο Λονδίνο και μας ενημέρωσαν ότι μπορούμε όποτε θέλουμε να πάμε και οι δύο να υπογράψουμε διετές συμβόλαιο συνεργασίας μ’ ένα μεγάλο νοσοκομείο του Ριάντ με 48ωρες εργασίες την εβδομάδα και ένα οικονομικό πακέτο πραγματικά δελεαστικό. Το σκεφτήκαμε και πήραμε την απόφαση”.

Όπως λέει ο κ. Χαμαλάκης, από τις 14 Οκτωβρίου που μετακόμισαν μέχρι σήμερα προσπαθούν, όχι χωρίς δυσκολίες ,να προσαρμοστούν σ’ έναν τρόπο ζωής πολύ διαφορετικό από εκείνον της δυτικής κουλτούρας.

“Ανάμεσα στα άλλα μας πρόσφεραν μια βίλα 450τ.μ. για να μείνουμε, αλλά εμείς αφού είχαμε αυτή τη δυνατότητα επιλέξαμε να πάρουμε το ποσό που αντιστοιχούσε στο ενοίκιο του σπιτιού και να μετακομίσουμε σε μια κλειστή ευρωπαϊκή συνοικία, μια από τις πολλές που υπάρχουν στην πόλη όπου μένουν Ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι εργάζονται εκεί, μεταξύ των οποίων και πολλοί Κρητικοί. Τα κύρια επαγγέλματά τους είναι γιατροί, οικονομολόγοι και αρχιτέκτονες.’’ Στις κλειστές αυτές συνοικίες υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ οι ένοικοι αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις, κάνουν παρέες, ανταλλάσσουν επισκέψεις στα σπίτια και κατά μια έννοια ζουν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο όπου η ζωή κυλάει κυρίως με απαγορεύσεις και τιμωρίες.

Ο ακτινολόγος μας λέει:

“Οι γυναίκες σε δημόσιους χώρους υποχρεούνται να φορούν ένα μαύρο ένδυμα, σαν ράσο, και η θρησκευτική αστυνομία είναι πανταχού παρούσα αν παραβείς αυτόν τον βασικό κανόνα.

Επίσης, οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν. Έτσι, η μεταφορά της γυναίκας μου Σοφίας από το σπίτι στο νοσοκομείο και από το νοσοκομείο στο σπίτι γίνεται από οδηγό που διαθέτει το νοσοκομείο”. Ο ίδιος επίσης σχολιάζει:

“Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται δια ροπάλου και επιτρέπονται μόνο το νερό, τα αναψυκτικά και οι μη αλκοολούχες μπύρες. Επίσης, αν η αστυνομία συλλάβει ένα ζευγάρι που δεν είναι παντρεμένοι, τότε θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα”.

Στο Ριάντ οι ημέρες αργίας είναι η Παρασκευή ενώ την Κυριακή όλα λειτουργούν κανονικά. Κάθε 500 μέτρα υπάρχει ένα Τζαμί και οι πιστοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την προσευχή τους 5-6 φορές την ημέρα. Την ώρα της προσευχής τα καταστήματα, τα καφέ, τα σούπερ μάρκετ κατεβάζουν τα ρολά τους και αν είσαι μέσα περιμένεις μετά από 15 περίπου λεπτά να ανοίξουν ξανά για να συνεχίσεις για παράδειγμα τα ψώνια σου ή να πας στο ταμείο”.

Για έναν Ευρωπαίο η διασκέδαση είναι να πάει σ’ ένα εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου ή να οργανώνει τραπέζια σπίτι του. “Το σπίτι μας έχει γίνει κέντρο διερχομένων, ανάβει συνεχώς μια ψησταριά” λέει ο κ. Χαμαλάκης προσθέτοντας ότι αν κάποιος εστιάσει τη ζωή του στον μικρόκοσμό του και όχι στον έξω κόσμο, μπορεί να ζήσει εκεί “με λιγότερες ελευθερίες αλλά και λιγότερα προβλήματα μέχρι να συγκεντρώσει τα χρήματα που θέλει για να μπορέσει να φύγει”. “Κάποιοι έρχονται για δουλειά και μένουν κάποιοι δεν αντέχουν και φεύγουν. Αν δεν μπορείς να δεχτείς και να υπομείνεις εδώ κάποια πράγματα, καλύτερα να το αποφύγεις” καταλήγει ο ακτινολόγος.

Και μπορεί κάποιος να καταλάβει πολύ καλά τι εννοεί διαβάζοντας ειδήσεις όπως: “Δικαστήριο καταδίκασε μεν έναν άνδρα που έστειλε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο από το ξύλο, αλλά και η ποινή του ήταν να αποστηθίσει 5 κεφάλαια από το Κοράνι και 100 ρήσεις του Προφήτη Μωάμεθ”.

“Στο Ριάντ ένας Σαουδάραβας συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα γυναικολόγο γιατί είδε την γυναίκα του γυμνή βοηθώντας την να γεννήσει, κάτι που έπρεπε να κάνει γυναίκα γυναικολόγος”...

‘’Ένας μουφτής από τη Σαουδική Αραβία, εξέδωσε μια φάτουα (fatwa) σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας, εάν βρεθεί αντιμέτωπος με τη λιμοκτονία που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατό του..επιτρέπεται να φάει τη γυναίκα του”

Κι ακόμη τη δήλωση ενός απο τους πιο γνωστούς δήμιους της Σαουδικής Αραβίας:«Έχω αποκεφαλίσει πολλούς φίλους μου. Τελειώνω τη δουλειά και πάω σπίτι. Είναι απολύτως φυσιολογικό»...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Ιουνίου 2016, 20:29:44
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πιεσμένοι» στο εσωτερικό από τις συνθήκες, αλλά περιζήτητοι στο εξωτερικό λόγω της υψηλής τους κατάρτισης, οι Eλληνες ιατροί βλέπουν να τους ανοίγονται νέες «εξωτικές» ευκαιρίες εν μέσω κρίσης. Τι κι αν αυτές βρίσκονται μακριά, σε κάποια φουτουριστική στέπα της κεντρικής Ασίας;  ΕΘΝΟΣ   14:00, 26/6/16

  Οι δυνατότητες διεξόδου μπορούν να αποτελέσουν απάνεμο λιμάνι αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον σε περιόδους μαζικής φυγής καταρτισμένων επιστημόνων (brain-drain) όπως η σημερινή, ειδικά όταν προέρχονται από αναπτυσσόμενες οικονομίες με πλούσια ενεργειακά αποθέματα και μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον.
  Κινούμενη στον ίδιο δρόμο που χάραξε πρώτη η Γερμανία καλωσορίζοντας και καταξιώνοντας την ελληνική ιατρική κοινότητα εν μέσω κρίσης, το Καζακστάν έρχεται να απευθύνει κι αυτή ανοιχτή πρόσκληση προς τους Eλληνες ιατρούς να εργαστούν σε κάποια από τα μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία της κεντρικής Ασίας. Μέσω της πρεσβείας του στην Αθήνα, το «πετρελαιοφόρο» Καζακστάν ζητάει Eλληνες για να στελεχώσει το υπερσύγχρονο και διαρκώς επεκτεινόμενο «προεδρικό» Ιατρικό Κέντρο στην πρωτεύουσα Αστάνα.
Οι λεπτομέρειες βρίσκονται ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα της καζακικής πρεσβείας (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος), με ορίζοντα την 31η Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από τους πιθανούς ενδιαφερομένους.
   Μιλώντας στο «Eθνος της Κυριακής», ο εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας του Καζακστάν στην Αθήνα, και «ενδιάμεσος» για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κ. Αρσέν Αμντιλντίν, έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «απεριόριστες» ευκαιρίες εργασίας πίσω στην πατρίδα του. Oπως και οι άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας, έτσι και το Καζακστάν έχει σήμερα μεγάλες ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό.
   Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν το 30% του εγχώριου εργατικού δυναμικού συνεχίζει να απασχολείται στον αγροτικό τομέα. Σε αντίθεση ωστόσο με άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, το καζακικό καθεστώς του «ισόβιου» προέδρου Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ εξακολουθεί να είναι σε θέση, χάρη στα πλούσια ενεργειακά του αποθέματα και παρά την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, να καλύπτει οικονομικά τις όποιες ανάγκες φέρνοντας επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από το εξωτερικό και πληρώνοντάς τους αδρά.
      Η ζήτηση
   Πιο συγκεκριμένα, ως προς τις ελληνικού ενδιαφέροντος λεπτομέρειες, το Καζακστάν ζητάει σήμερα ιατρούς πλήθους ειδικοτήτων: νευρολόγους και ενδοκρινολόγους, αναισθησιολόγους, καρδιολόγους και αρρυθμιολόγους, γυναικολόγους, ακτινολόγους, οφθαλμίατρους, νευροχειρουργούς, γενικούς χειρουργούς, καρδιοχειρουργούς, ακτινοχειρουργούς, ειδικούς στον τομέα της πυρηνικής ιατρικής, των εργαστηριακών ερευνών, της εσωτερικής παθολογίας κ.α. Ως δέλεαρ, προσφέρει «ανταγωνιστικούς μισθούς» και χρονικά ευέλικτες συμβάσεις εργασίας διάρκειας τριών μηνών έως και τριών ετών. (Δυστυχώς, ίσως, δεν θέλουν ορθοπαιδικούς, εκτός αν είμαστε στο κ.α.)
   Προσφέρεται μάλιστα ακόμη και να «πετάξει» με δικά του έξοδα για σύντομες επισκέψεις στην Αστάνα όσους από τους υποψηφίους περάσουν στο τελικό στάδιο της διαλογής.
   Oσο για τον τελικό επαγγελματικό προορισμό, οι προσληφθέντες πρόκειται να τοποθετηθούν στο «The Medical Centre Hospital of the President's Affairs Administration of the Republic of Kazakhstan». Ο λόγος για ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο, ενδεικτικό της φουτουριστικής μεταμόρφωσης που έχει υποστεί η Αστάνα υπό την ηγεσία του προέδρου Ναζαρμπάγεφ. Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν άλλωστε πλέον όλα συνδέονται, σε... υπερθετικό βαθμό, με τον 75χρονο ηγέτη.
      Η...μετακόμιση
Στο τιμόνι της χώρας από τον Δεκέμβριο του 1991 και μετά, ο άλλοτε... μεταλλεργάτης Ν. Ναζαρμπάγεφ μετέφερε την πρωτεύουσα από το Αλμάτι στη «γυμνή» πεδινή έκταση της Αστάνα το 1997, θέτοντας έτσι σε κίνηση ένα από τα πλέον μεγαλόπνοα σχέδια (αν)οικοδόμησης στον κόσμο.
   Πίσω στο παρόν, ακριβώς δέκα χρόνια μετά, η Αστάνα στέκεται επιβλητική και φαινομενικά ανέγγιχτη από την κατάρρευση στην τιμή του πετρελαίου, ως ζωντανή επίδειξη της καλούμενης «αρχιτεκτονικής του μέλλοντος».
   Ο Βρετανός Νόρμαν Φόστερ, ο Ιάπωνας Κίσο Κουροκάβα, και ο Ιταλός Μανφρέντι Νικολέτι είναι κάποιοι από τους παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες που έχουν βάλει την υπογραφή τους πάνω στα φουτουριστικά κτίσματα μιας πρωτεύουσας που μέχρι και το 1997... ήταν κωμόπολη.
   Ωστόσο, «ο επικεφαλής αρχιτέκτονας είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος ο πρόεδρος. Κάθε έργο, κάθε κτίριο εγκρίνεται από αυτόν», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν κορυφαία στελέχη της καζακικής κυβέρνησης. Και είναι ο ίδιος ο πρόεδρος Ν. Ναζαρμπάγεφ που έχει βάλει τη σφραγίδα του πάνω στο υπερσύγχρονο «προεδρικό» νοσοκομείο της Αστάνα όπου καλούνται να εργαστούν ιατροί από την Ελλάδα. Φουτουριστικό στην όψη, το εν λόγω ιατρικό κέντρο έχει βάλει πλώρη να εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα ολόκληρης της Ασίας. Πώς; Επενδύοντας στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δίνοντας βάρος στην έρευνα, δοκιμάζοντας νέες ιατρικές μεθόδους, εκμηδενίζοντας τη γραφειοκρατία... και φέρνοντας ιατρούς από χώρες όπως η Ελλάδα.
      ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥ TIMES
   «Κι άλλες χώρες έχουν χτίσει φουτουριστικές πρωτεύουσες σε απομακρυσμένα σημεία. Κι άλλες πόλεις έχουν δει την εικόνα τους να αλλάζει μέσα από μια πυρετώδη πορεία ανοικοδόμησης. Αλλά καμία δεν έχει αναδυθεί όπως η Αστάνα, από τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί όχι μόνο μια εθνική πρωτεύουσα αλλά και μια εθνική ταυτότητα διαμορφωμένη σχεδόν αποκλειστικά από έναν άνθρωπο, τον πρόεδρο Ναζαρμπάγεφ», έγραφαν οι «New York Times» το 2006.
         ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Ανάπτυξη-ρεκόρ και φλερτ με τον κινεζικό γίγαντα
   Τόπος καταναγκαστικής εργασίας αλλά και πυρηνικών δοκιμών πίσω στα χρόνια της Σοβιετικής Ενωσης, το Καζακστάν έμελλε στην πορεία, κατά τη μετα-σοβιετική εποχή, να υποστεί μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση, επισκιάζοντας με την τεχνητή «λάμψη» του τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Εκμεταλλευόμενη τα πλούσια αποθέματα που έχει σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα, η χώρα υλοποίησε μια σειρά από φαραωνικά έργα με επίκεντρο την Αστάνα, όπου ο πρόεδρος Ναζαρμπάγεφ μετέφερε την έδρα της πρωτεύουσας μετά το 1997.
    Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, λέγεται πως στην πρωτεύουσα των τότε 600.000 κατοίκων (που σήμερα ξεπερνούν τους 800.000) λειτουργούσαν ταυτόχρονα 1.700 γερανοί και περί τα 650 εργοτάξια. Είναι ενδεικτικό επίσης ότι από το 1995 έως και το 2016 το Καζακστάν κινήθηκε με έναν μέσο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης της τάξεως του 5,27%.
    Στο μέτωπο της ενέργειας έχουν ωστόσο σημειωθεί μεγάλες ανατροπές την τελευταία διετία. Από την κατακόρυφη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, δεν θα μπορούσε φυσικά παρά να επηρεαστεί αρνητικά και το Καζακστάν. Τον Αύγουστο του 2014, στο εθνικό πετρελαϊκό ταμείο της χώρας «κάθονταν» 77 δισ. δολ. Πίσω στο παρόν, το εν λόγω ποσό-απόθεμα έχει πια υποχωρήσει κατά 17%, στα 64 δισ. δολ. Σε αντίθεση ωστόσο με άλλες χώρες που κλονίζονται λόγω πετρελαίου (βλέπε Βενεζουέλα), το Καζακστάν διατηρεί τη σταθερότητά του και επενδύει στο μέλλον χαράσσοντας μακροπρόθεσμες στρατηγικές με ορίζοντα... το 2050 (όπως το πρόγραμμα «Kazakhstan 2050»).
      Η φιλοδοξία
   Το καθεστώς Ναζαρμπάγεφ θέλει να ανεβάσει τη χώρα στο top 30 των παγκόσμιων οικονομιών μέχρι το 2050 και, για να το επιτύχει, επενδύει σε στρατηγικές διαφοροποίησης της οικονομίας (μερικής απαγκίστρωσης από την ενέργεια), ρίχνει βάρος στον τομέα της γνώσης και αναζητάει τρόπους τόνωσης του ιδιωτικού τομέα. Οι συνθήκες βέβαια στον χώρο της ενέργειας δεν το βοηθούν. Παρά τις μεγάλες διεθνείς ανατροπές, ωστόσο, το Καζακστάν μπορεί ακόμη να ελπίζει σε κάποια... αναχώματα. Εξακολουθεί να δέχεται σημαντικές επενδύσεις από το Πεκίνο, καθώς το κινεζικό ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο στην περιοχή. Το Καζακστάν αποτελεί άλλωστε κεντρικό σταθμό στον υπό διαμόρφωση «νέο Δρόμο του Μεταξιού» που διανοίγει σταδιακά το Πεκίνο με στόχο την εμπορική διασύνδεση Κίνας - Κεντρικής Ασίας - Ευρώπης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr 

  ΥΓ: Όντως στη σελίδα της πρεσβείας υπάρχει προκήρυξη:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Από εκεί και πέρα, όσοι πιστοί ...προσέλθετε.

28 Ιουνίου 2016, 08:00:38
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Αν αντέχετε θερμοκρασίες -10 ως -20 Κελσίου το χειμώνα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, την τεράστια κρατική διαφθορά Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (In 2005, the World Bank listed Kazakhstan as a corruption hotspot, on a par with Angola, Bolivia, Kenya, Libya and Pakistan), το κόστος ζωής είναι το μισό σε σχέση με την Ελλάδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, αλλά τα ενοίκια λίγο ακριβότερα. Από θάλασσα υπάρχει η Κασπία και ο μέσος μισθός είναι 300Ε (1EUR=375KZT) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος . Φαντάζομαι οι γιατροί να παίρνουν κάτι παραπάνω :(
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2016, 08:05:43 από GirousisN »

12 Ιουλίου 2016, 07:39:15
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 11/07/2016
Ιωαννα Μανδρου.

Χιλιάδες Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό μπορούν να φορολογούνται εκεί για τα εισοδήματα από την εργασία τους, ακόμα κι αν έχουν εδώ την οικογένειά τους και το σπίτι τους. Τη δυνατότητα φορολόγησης εκτός Ελλάδος για όσα κερδίζουν στην αλλοδαπή αναγνωρίζει με σημαντική απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και έλυσε ουσιαστικά θέματα σχετικά με τη φορολογική κατοικία και τη διακίνηση χιλιάδων εργαζομένων στο εξωτερικό, σε μια εποχή που η διαρροή ανθρώπινου δυναμικού στην αλλοδαπή, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι μεγάλη. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 1445 του 2016, που εκδόθηκε από το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του δικαστηρίου, Ε. Σαρπ, στο πλαίσιο της λεγόμενης πιλοτικής δίκης - διαδικασίας, δηλαδή που είναι σύντομη ως προς την εκδίκαση μιας υπόθεσης, προκειμένου να λυθούν, μια και καλή, σοβαρά νομικά θέματα που αφορούν πολύ κόσμο.

Το ιστορικό

Ολα ξεκίνησαν όταν στο τέλος Φεβρουαρίου φέτος, Γερμανός υπήκοος, που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και με την οποία έχουν και ένα παιδάκι, προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας έννομη προστασία, διότι οι φορολογικές αρχές (ΔΟΥ Χολαργού) δεν δέχθηκαν το αίτημά του να εκκαθαριστεί η κοινή δήλωση που υπέβαλε με τη σύζυγό του για τα εισοδήματα του 2014 χωρίς τα εισοδήματα που ο ίδιος κερδίζει ως αρχιτέκτονας στη Γερμανία. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, αλλά αργότερα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Eσόδων ενώπιον της οποίας ασκήθηκε προσφυγή, απάντησε στον φορολογούμενο ότι ως έγγαμος υποχρεούται να υποβάλει κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με τη σύζυγό του, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι δημόσιος λειτουργός (δικαστής), διότι: κατά την ελληνική νομοθεσία, νόμος 4172 του 2013, και οι δύο θεωρούνται φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και πρέπει εδώ να δηλώσουν –και να φορολογηθεί– το παγκόσμιο εισόδημά τους. Δηλαδή όλα τα εισοδήματά τους είτε αυτά αποκτήθηκαν στη χώρα μας είτε σε άλλη χώρα. Με αυτό το σκεπτικό οι φορολογικές αρχές έκριναν ελλιπή τη φορολογική δήλωση που είχε υποβληθεί και ζήτησαν συμπληρωματική, προκειμένου να περιληφθούν και τα εισοδήματα του συζύγου από την άσκηση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα στη Γερμανία.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο για τα Διοικητικά Δικαστήρια, αλλά επειδή το κρινόμενο ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά χιλιάδες κόσμου, εφαρμόστηκε η διαδικασία της πιλοτικής δίκης και το ΣτΕ έκρινε άπαξ το θέμα. Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η υποβολή κοινής δήλωσης εισοδήματος με τον ή τη σύζυγο –αποκλειστικώς και μόνον επειδή πληρούνται κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος, φορολογικά, κάτοικος στην Ελλάδα– δεν αρκεί για να φορολογηθούν εδώ τα εισοδήματά του που αποκτήθηκαν από εργασία ή άλλη πηγή εκτός ελληνικής επικράτειας. Σύμφωνα με το ΣτΕ, η απόφαση των ελληνικών φορολογικών αρχών ελήφθη απλώς κατ’ επίκληση της κατοικίας της συζύγου και του τέκνου του Γερμανού φορολογουμένου, δηλαδή στοιχείων που δεν είναι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, καθοριστικά και επαρκή για την τεκμηρίωση της ύπαρξης κατοικίας του προσφεύγοντος στην Ελλάδα, κατά το κρινόμενο έτος 2014, χωρίς να συνεκτιμηθούν όλα τα νόμιμα κριτήρια προς τούτο.

Στην απόφαση του ΣτΕ, που αριθμεί 22 σελίδες, αναλυτικά παρατίθενται επιχειρήματα που στηρίζουν τη θέση που πήραν οι δικαστές, προκειμένου να αποφανθούν ότι για να φορολογηθούν στην Ελλάδα εισοδήματα που αποκτώνται έξω, δεν αρκεί ο φορολογούμενος να έχει εδώ την οικογένειά του. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην απόφαση ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από τις φορολογικές αρχές έγγραφα που είχε προσκομίσει ο φορολογούμενος, από τα οποία αποδεικνυόταν ότι είχε πράγματι δουλέψει και είχε εισόδημα στη Γερμανία από την παροχή αρχιτεκτονικών εργασιών.

Το δικαστήριο για τη διαμόρφωση της τελικής κρίσης έλαβε υπόψη τις γενικότερες κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις που επικρατούν αλλά και τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων που μετακινούνται για εργασία από χώρα σε χώρα. Πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση του ΣτΕ δεν προβλέπει μόνον τη δυνατότητα υποβολής χωριστών φορολογικών δηλώσεων σε συζύγους με διαφορετική φορολογική κατοικία, αλλά επιβάλλει και την εναρμόνιση του Taxis, ώστε να δέχεται χωριστές δηλώσεις. «Δεν ασκούν επιρροή –υπό την έννοια ότι δεν συνεπάγονται υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης– περιορισμοί τυχόν ανακύπτοντες από τις τεχνικές ρυθμίσεις και δυνατότητες του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος (μη πρόβλεψη στο εν λόγω σύστημα της δυνατότητας υποβολής δήλωσης από τον ένα μόνο σύζυγο, όταν ο άλλος δεν είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας), διότι το σύστημα αυτό θα πρέπει αντιθέτως να προσαρμόζεται στους κανόνες της φορολογικής νομοθεσίας και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ορθής εφαρμογής της και όχι η εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας να προσαρμόζεται στις δυνατότητες του συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και

Δουλεύεις έξω, φορολογείσαι έξω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2016, 15:30:11 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Οκτωβρίου 2016, 09:02:56
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09/10/2016, Πρώτο Θέμα.
Παναγιώτα Καρλατήρα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Οκτωβρίου 2016, 10:56:57
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Σκόρπια:

- δεν νομίζω ότι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο οι Έλληνες (όπως και οι υπόλοιποι) ξένοι ιατροί που εργάζονται εκεί για πρακτικούς λόγους.
Απλούστατα ΔΕΝ μπορούν να αντικαταστήσουν οι Άγγλοι όλους τους ξένους ιατρούς με ντόπιους. Άλλο τι θα γίνει σε 10-20 χρόνια.
Σίγουρα όμως μπορούν να δυσκολεύουν την ζωή στους νεοεισερχόμενους, κάτι που ήδη συμβαίνει.

- δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με κάποια γελοία σχόλια κάτω απ' το άρθρο περί χώρας προέλευσης πτυχίου, από καταφανώς άσχετους με τον ιατρικό χώρο, αλλά και από ένα άτομο που δηλώνει ότι εργάζεται ως ιατρός στην Αγγλία.
Γιατί αν όντως είναι αυτό που λέει και τα πιστεύει αυτά που λέει περί ανωτερότητας των πτυχίων των ελληνικών Ιατρικών Σχολων παρακαλείται να μας εξηγήσει τα κάτωθι -επίσημα- στοιχεία του GMC σχετικά με την προέλευση των ιατρών που εργάζονται σ' αυτόν:
Παράθεση
United Kingdom            179,527    63.9%
India                           25,503    8.9%
Pakistan                      10,503    3.7%
South Africa                  5,127    1.8%
Nigeria                        4,513    1.6%
Ireland                        4,227    1.5%
Greece                        3,757    1.3%
Italy                           3,740    1.3%
Egypt                          3,587    1.3%
Germany                      3,166    1.1%
Romania                      2,504    0.9%
Sri Lanka                      2,479    0.9%
Iraq                             2,408    0.9%
Poland                         2,206    0.8%
Australia                      1,985    0.7%
Sudan                         1,792    0.6%
Spain                          1,724    0.6%
Hungary                       1,521    0.5%
Czech Republic              1,308    0.5%
Bulgaria                        1,006    0.4%
Total                         262,583    93.2%
Βάσει του παραπάνω πίνακα και με σκόντο των Ινδοπακιστανών (που ήταν πρώην αποικίες), τεκμαίρεται ότι η Νιγηρία έχει καλύτερες Ιατρικές απ΄την Ελλάδα ; ; ;  :P

Τι πίνει ο κόσμος...
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Οκτωβρίου 2016, 11:17:47 από kopritis »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5547 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2013, 20:55:07
από Ορθοπαιδικός
55 Απαντήσεις
303255 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιανουαρίου 2023, 21:01:53
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
31880 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2016, 22:52:54
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
29 Απαντήσεις
129018 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Αυγούστου 2024, 18:53:42
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
41878 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2022, 13:45:03
από Argirios Argiriou