Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 14:39:38

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 369289 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Ιουνίου 2016, 13:29:50
Απάντηση #225
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου διαθέτει δύο ασθενοφόρα αλλά το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην μεταφορά των ασθενών με τα προβλήματα να διογκώνονται λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και της αύξησης των περιστατικών. Αναλώσιμα υλικά για το εργαστήριο του μικροβιολογικού δεν υπάρχουν διότι κι αν παραγγέλνονται δεν υπάρχουν σε διαθεσιμότητα. Ο κύριος Ιωάννης Ελευθερούδης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

To LIFE2DAY.GR ταξιδεύει σήμερα Βόρεια και φτάνει ως την Χαλικιδική συνεχίζοντας την έρευνα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Σήμερα συνομιλούμε με τον κύριος Ιωάννης Ελευθερούδης ο οποίος είναι διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου και μας μιλάει για τις ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρου το οποίο εξυπηρετεί το κέντρο μέσω ενός ενιαίου προγράμματος για όλο το νομό. Παράλληλα οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και το σοβαρό ζήτημα της νοοτροπίας του πολίτη που πλέον μαθαίνει σε ένα άλλο επίπεδο εκτός παραλογισμού των προηγούμενων ετών. Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου λειτουργεί έχοντας υπό την δικαιοδοσία του και περιφερειακά ιατρεία των οποίων οι γιατροί συμμετέχουν στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας φροντίζοντας την πλήρωση των αναγκών του. Το σύνολο λοιπόν των γιατρών, ανέρχεται στα είκοσι άτομα. Υπάρχουν γενικοί γιατροί, δύο παιδίατροι, ένας μικροβιολόγος, δύο οδοντίατροι και υπάρχουν και αγροτικοί γιατροί των οποίων ο αριθμός δεν είναι σταθερός εξαιτίας των πολλών αυξομειώσεων που παρουσιάζουν. Το σημαντικό είναι ότι οι εφημερίες στο κέντρο βγαίνουν με επάρκεια. Και το νοσηλευτικό προσωπικό χαρακτηρίζεται από επάρκεια σε ότι αφορά την πληρότητά του. Αποτελείται από οχτώ άτομα και τρεις μαίες σε ένα σύνολο έντεκα ατόμων που με ευκολία βγάζει τις βάρδιες του με τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες. Πρόβλημα εντοπίζεται στα πληρώματα των ασθενοφόρων. Το Κέντρο διαθέτει δύο ασθενοφόρα, όμως το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις βάρδιες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά κενά τα οποία προσπαθούν να καλύψουν από κοινού με άλλα κέντρα υγείας της περιοχής αλλά και στο τέλος με την κάλυψη του ΕΚΑΒ. Η ανεπάρκεια αυτή όμως έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν και σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται από την στιγμή τη κλήσης, λόγω της απόστασης που το ασθενοφόρο πρέπει να καλύψει κάθε φορά. Για να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα βγαίνει ένα πρόγραμμα από κοινού με το ΕΚΑΒ για ολόκληρο τον νομό και γίνεται μία προσπάθεια κάλυψης των περιοχών όσο πιο έγκαιρα γίνεται και χωρίς καμία βάρδια που να μην έχει προσωπικό στο νομό.

Ο κύριος Ελευθερούδης μιλάει στο LIFE2DAY.GR για τα αναλώσιμα υλικά του Κέντρου και αναφέρει πως εδώ εντοπίζονται ελλείψεις οι οποίες αφορούν περισσότερο τα αναλώσιμα των εργαστηρίων του μικροβιολογικού τα οποία ακόμα κι αν παραγγέλνονται δεν υπάρχουν σε διαθεσιμότητα και λόγω έλλειψης δεν γίνεται και η προμήθειά τους στο κέντρο με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Αυτό συμβαίνει λόγω της στενότητας που έχει το δημόσιο. Οι παραγγελίες γίνονται όμως δεν υπάρχει προμήθεια. Τουλάχιστον στα φάρμακα δεν εντοπίζονται ελλείψεις κι έτσι εκεί το κέντρο δεν εκτίθεται προς τους ασθενείς του. Ρωτήσαμε από το LIFE2DAY.GR τον διευθυντή αναφορικά με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να μας αναφέρει πως γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια συντήρησης των μηχανημάτων ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το όποιο πρόβλημα πάντως δεν είναι σοβαρό. Εξάλλου σε σχετική ερώτηση του LIFE2DAY.GR ο διευθυντής τοποθετήθηκε στη νέα τάση ασθενών που πηγαίνουν στις μονάδες υγείας εξαγριωμένοι αντιδρώντας ακόμα και βίαια προς το προσωπικό. Τέτοια περιστατικά δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο οι διαμαρτυρίες είναι συχνό φαινόμενο και οφείλονται εν πολλοίς στην κακή νοοτροπία που υπάρχει γενικότερα και απ’ την πλευρά των πολιτών, οι οποίοι είχαν μάθει στα παλιά -εικονικά- καλά χρόνια, όπου ότι ζητούσαν μπορούσε να γίνεται, άσχετα αν αυτό ήταν ή δεν ήταν ιατρικά σωστό. Πλέον με τους περιορισμούς που υπάρχουν αυτό είναι δύσκολο και μάλιστα αναφέρθηκε σαν παράδειγμα μια γιαγιά που ήθελε να κάνει εξετάσεις χοληστερίνης επειδή είδε ένα κακό όνειρο και ενώ κανονικά απαγορευόταν να κάνει εξετάσεις αυτές. Σήμερα τηρείται αυστηρά ο ιατρικός κώδικας αναφορικά με το ποιες εξετάσεις πρέπει ή δεν πρέπει να γίνεται και το πελατειακό καθεστώς του ασθενή που φωνάζει “εγώ σε πληρώνω” τείνει να εκλείψει ενώ αυτή είναι και η κατηγορία ανθρώπων που δημιουργούν και τα όποια προβλήματα. Οι γιατροί δεν πρέπει να λυγίζουν στις απαιτήσεις των πολιτών που πολλές φορές είναι αντιεπιστημονικές και λανθασμένες ιατρικά. Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου έχει περίπου 1300 επισκέψεις τον μήνα ( = 43 επισκέψεις/ημέρα ) και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως έχει την μεγαλύτερη ζώνη ευθύνης στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί 26 χωριά που εκτείνονται από το Γαλαρινό μέχρι και το Άγιο Όρος και αφορούν τους δήμους Αριστοτέλη και Πολύγυρου.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουνίου 2016, 13:35:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Ιουνίου 2016, 23:52:38
Απάντηση #226
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το site από το οποίο αναδημοσιεύεται, νομίζω πως δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της κάλυψης του πληθυσμού.
Η δική μου προτροπή είναι να το αγνοήσετε και πάντως προσωπικά δεν θα μπώ κάν στον κόπο να σχολιάσω αναφορές του ή σχόλια επί αυτών.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Ιουνίου 2016, 16:03:43
Απάντηση #227
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.



Χωρίς μόνιμο καρδιολόγο αλλά και παιδίατρο λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Αμύνταιου το οποίο εξυπηρετεί εκτατών πενήντα άτομα την ημέρα. Ενώ υπάρχει έλλειψη και σε οδηγούς ασθενοφόρων, αλλά και στην γραφική ύλη που είναι απαραίτητη. Ο διευθυντής κύριος Άγγελος Ρακόπουλος μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα κέντρα υγείας είναι της Φλώρινας από το οποίο λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών αλλά αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Η καθημερινή ερεύνα του LIFE2DAY.GR στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ) , συνεχίζεται σήμερα με μία στάση στην Φλώρινα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Αμύνταιου το οποίο διευθύνει ο κύριος Άγγελος Ρακόπουλος ο οποίος κατά τη συνομιλία μας ενημερώνει για την ομαλοποίηση της κατάστασης των προμηθειών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες σημειώνοντας παράλληλα ότι στο τμήματα του νοσοκομείου υπήρχαν πιο στενές και διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ πλέον στην ΥΠΕ οι σχέσεις είναι πιο μακρινές.

Η πρόταση του διευθυντή θέλει την διοίκηση των κέντρων υγείας να γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας ώστε να μην λείπει και η κοντινότερη επαφή. Παράλληλα γίνεται λόγος για την έλλειψη παιδιάτρου και οδηγών ασθενοφόρων, αλλά και στην γραφική ύλη που είναι απαραίτητη. Στο Κέντρο Υγείας Αμύνταιου υπάρχει ένας παθολόγος, τρεις γενικοί γιατροί και δύο οδοντίατροι. Με σκοπό να βγαίνουν οι εφημερίες στο κέντρο οι γιατροί αυτοί πλαισιώνονται και με τους γενικούς γιατρούς που στελεχώνουν τα περιφερειακά ιατρεία. Έτσι και υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει κάλυψη των εφημεριών στο κέντρο που δεν μένει ποτέ ακάλυπτο. Στους γιατρούς που υπάρχουν προσθέτουμε έναν επισκέπτη γιατρό καρδιολόγο ο οποίος μια φορά την εβδομάδα εξυπηρετεί τα αντίστοιχα περιστατικά. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο αφορά την θέση του παιδιάτρου. Στο παρελθόν υπήρχε παιδίατρος στο κέντρο, όμως μετά την αποχώρηση του η θέση δεν αναπληρώθηκε ποτέ. Το νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο απαριθμεί περισσότερες από δέκα νοσηλεύτριες ( δηλαδή πόσες ακριβώς ;  ) οι οποίες έχουν καταφέρει να βγάζουν με επάρκεια τις βάρδιες τους μαζί με τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες, αφού σε αυτές πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν προστεθεί και αποσπασμένες λόγω ειδικών συνθηκών, όπως εξαιτίας οικογένειας με στρατιωτικούς.

Το Κέντρο Υγείας διαθέτει τρεις οδηγούς ασθενοφόρων χωρίς αυτοί όμως να μπορούν να καλύψουν το κέντρο σε όλες τις απαιτούμενες βάρδιες. Έτσι οποτεδήποτε το κέντρο έχει ανάγκη από ασθενοφόρο και η ανάγκη αφορά στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει βάρδια σε κάλυψη, καλείται το ΕΚΑΒ το οποίο έρχεται από τη Φλώρινα και διανύει απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων τα οποία δεν θεωρούνται πάντως τόσο μεγάλη απόσταση που να έχει παρατηρηθεί ποτέ μοιραίο γεγονός. Ο κύριος Ρακόπουλος σημειώνει στο LIFE2DAY.GR πως στο κέντρο υγείας δεν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις για την ώρα στα αναλώσιμα υλικά. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην γραφική ύλη με κυριότερο αυτό του χαρτιού συνταγογράφησης. Ευτυχώς γι’ αυτό, ο δήμος συμβάλλει έμπρακτα ορισμένες φορές και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε άλλα υλικά οι προμήθειες έχουν αρχίσει να φτάνουν με επάρκεια από την υγειονομική περιφέρεια, κάτι που δείχνει πως η κατάσταση με τις ΥΠΕ στο νέο σύστημα, έχει αρχίσει να ομαλοποιείται. Εξάλλου και στα φάρμακα υπάρχει επάρκεια χωρίς να παρατηρούνται ελλείψεις. Εκεί που δεν υπάρχει ροή προμήθειας, είναι τα καθαριστικά, όμως δεν είναι αυτό άξιο λόγου σε βαθμό που να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο διευθυντής πληροφορεί το LIFE2DAY.GR πως και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση χωρίς προβλήματα. Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, η τρίτη υγειονομική περιφέρεια το αντιμετωπίζει με αμεσότητα, όπως για παράδειγμα την λυχνία του ακτινολογικού που πρόσφατα χάλασε και η ΥΠΕ κίνησε άμεσα τις διαδικασίες αντικατάστασης της. Άλλωστε ο διευθυντής σημείωσε σε σχετική ερώτηση, ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχουν περιστατικά ασθενών που να αντιδρούν βίαια προς το προσωπικό. Είναι πια δεδομένο και γνωστό σε όλους πως οι συνθήκες που επικρατούν δεν μοιάζουν με αυτές προ δεκαετίας κι έτσι δεν είναι δυνατό οι ασθενείς να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις. Οι περισσότεροι όμως το αναγνωρίζουν και δεν δημιουργούν προβλήματα. Άλλωστε οι περισσότεροι είναι γνωστοί και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των γιατρών. Το Κέντρο Υγείας Αμύνταιου εξυπηρετεί τουλάχιστον εκατόν πενήντα άτομα την ημέρα καθιστώντας το κέντρο σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα, ενώ ο πληθυσμός ευθύνης του ξεπερνά τις δεκαοχτώ χιλιάδες κατοίκων.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2016, 16:09:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Ιουνίου 2016, 00:16:07
Απάντηση #228
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο απαριθμεί περισσότερες από δέκα νοσηλεύτριες ( δηλαδή πόσες ακριβώς ;  ) οι οποίες έχουν καταφέρει να βγάζουν με επάρκεια τις βάρδιες τους μαζί με τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες, αφού σε αυτές πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν προστεθεί και αποσπασμένες λόγω ειδικών συνθηκών, όπως εξαιτίας οικογένειας με στρατιωτικούς.
Αφού βγαίνουν οι βάρδιες, οι άδειες και τα ρεπό βρε Αργύρη, τι θες να μάθεις;

Παράθεση
Εκεί που δεν υπάρχει ροή προμήθειας, είναι τα καθαριστικά, όμως δεν είναι αυτό άξιο λόγου σε βαθμό που να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό πρόβλημα.
Αφού δεν το θεωρεί άξιο λόγο, ούτε σημαντικό πρόβλημα τότε και όσοι έχουν την υποχρέωση για τη σχετική προμήθεια μπορούν να θεωρούν τη μη προμήθεια ως ανάξια λόγου και ασήμαντο πρόβλημα.

9 Ιουνίου 2016, 22:20:43
Απάντηση #229
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Σε τετράδια γραφούν το ιστορικό του ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας εν έτη 2016 στο νομό Σερρών . Ενώ, τα αναλώσιμα είναι όνειρο θερινής νυκτός καθώς το ακτινολογικό δεν μπορεί πλέον να δουλέψει λόγω έλλειψης φιλμ .αλλά και δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για γενικές εξετάσεις αίματος ή για μικροβιολογικές εξετάσεις.

Ο διευθυντής κύριος Βασιλειάδης Παύλος μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Oι ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας οφείλονται στην αδυναμία της ΥΠΕ να προμηθεύσει υλικά σε επάρκεια.

Ο διευθυντής ανέφερε πως η κατάσταση στα φάρμακα είναι ελαφρώς καλύτερα, με το σοβαρότερο πρόβλημα να εντοπίζεται προ δύο μηνών με αρκετές ελλείψεις οι οποίες σήμερα έχουν αρχίσει και εξομαλύνονται. Εδώ έγινε ειδική μνεία στην βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τα τοπικά φαρμακεία και τον απλό κόσμο. Mετά από αρκετές ημέρες, το LIFE2DAY.GR επιστρέφει στο νομό Σερρών στα πλαίσια της ερευνάς σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αυτή τη φορά για το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας το οποίο διευθύνει ο κύριος Παύλος Βασιλειάδης με τον οποίο συνομιλήσαμε.

Μας μίλησε για πληρότητα σε γιατρούς, αλλά και ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως επίσης για το ιδιαίτερο σύστημα πολλών σταθμών ΕΚΑΒ που λειτουργεί στις Σέρρες αντικαθιστώντας τα ασθενοφόρα για καθένα από τα κέντρα υγείας, καθώς επίσης και οι σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας είναι ίσως το πιο στελεχωμένο όλων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν είκοσι γιατροί μαζί με τα περιφερειακά ιατρεία ενώ στο κέντρο υγείας βρίσκονται έξι γιατροί. Πρόκειται για δύο παθολόγους, τρεις γενικούς γιατρούς και ένας αγροτικός γιατρός. Οι υπόλοιποι γιατροί στελεχώνουν τα περιφερειακά ιατρεία τα οποία μάλιστα είναι τα περισσότερα που κάποιο κέντρο υγείας έχει στην δικαιοδοσία του. Ο αριθμός αυτός στο σύνολο, επαρκεί στις εφημερίες και μάλιστα υπάρχει περίσσευμα 8 ατόμων, που το κέντρο στέλνει δικούς του γιατρούς σε άλλα κέντρα υγείας προκειμένου να βοηθήσουν και εκεί σε εφημερίες. Άλλωστε ο κύριος Βασιλειάδης είναι και συντονιστής όλων των κέντρων υγείας στο νομό, (υπάρχει τέτοια θέση συντονιστού σε κάθε νομό ;  ) οπότε πιο εύκολα κατανείμει το προσωπικό αρμονικά. Αντίθετα, ενώ παλιά υπήρχε καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, ΩΡΥΛΑ , ορθοπεδικός και ακτινολόγος, σήμερα αυτές οι ειδικότητες έχουν εκλείψει και πλέον ενώ υπάρχει ανάγκη θεωρείται πολυτέλεια για ένα κέντρο υγείας να έχει τόσες ειδικότητες, ειδικά από την στιγμή που τα ίδια τα νοσοκομεία παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις. Στη Νιγρίτα οι νοσηλευτές είναι και πάλι σε πλήρη επάρκεια με τρεις ακόμα οι οποίες ο διευθυντής στέλνει σε άλλες μονάδες για να βοηθήσει, ( πόσες να είναι άραγε συνολικά οι Νοσηλεύτριες ;  ) ενώ υπάρχουν ακόμα δύο οι οποίες με το που ήρθαν στο κέντρο πήραν απόσπαση για το νοσοκομείο. Ακόμα κι έτσι υπάρχει πλήρη επάρκεια στον αριθμό των νοσηλευτριών που βγάζουν τις βάρδιες τους και με τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες. Σε ότι αφορά το ασθενοφόρο και τον τομέα των μετακινήσεων, οι Σέρρες πρωτοτυπούν έχοντας φτιάξει ένα ενιαίο σύστημα που αφορά ολόκληρο τον νομό και προβλέπει την δημιουργία τριών σταθμών ΕΚΑΒ στον νομό, ένας εκ των οποίων βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο υγείας στην Νιγρίτα. Ένα ακόμα υπάρχει στην περιοχή της Ηράκλειας και ένα ακόμα στο Ροδολίβος, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα αυτά να καλύπτουν τον νομό και όλες τις βάρδιες μέσω του ΕΚΑΒ ένα σύστημα που ικανοποιεί τις μονάδες υγείας. Στο ιδανικό σενάριο θα υπήρχε ένας ακόμα σταθμός, όμως ακόμα κι έτσι και με την συνδρομή του νοσοκομείου που έχει και εκεί φυσικά ασθενοφόρα, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα με το νέο αυτό σύστημα συντονισμού. Ρωτήσαμε στο LIFE2DAY.GR τον κύριο Βασιλειάδη για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο στα αναλώσιμα υλικά. Εκείνος λέει χαρακτηριστικά πως οι ελλείψεις είναι φοβερές, αφού μεταξύ άλλων το ακτινολογικό δεν μπορεί πλέον να δουλέψει λόγω έλλειψης φιλμ. Παράλληλα δεν υπάρχει χαρτί για εκτύπωση συνταγών. Ευτυχώς ο δήμος Νιγρίτας προμηθεύει συνεχώς το κέντρο με γραφική ύλη. Παράλληλα δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για γενικές εξετάσεις αίματος ή για μικροβιολογικές εξετάσεις. Πιο άσχημη ήταν η εικόνα προ δύο μηνών όταν οι ελλείψεις ήταν ακόμα πιο σοβαρές, ωστόσο εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει μια υποτυπώδη προμήθεια υλικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν υπάρχουν καν βιβλία για να γράφονται οι ασθενείς που εισέργονται στο κέντρο και το προσωπικό επιστρατεύει τετράδια! Παράλληλα οι ελλείψεις αυτές εντοπίζονται ακόμα κι αν από το κέντρο γίνονται οι παραγγελίες με την ΥΠΕ να αδυνατεί να προμηθεύσει υλικά σε επάρκεια. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή όλα τα κέντρα υγείας προμηθεύονται τις ίδιες ποσότητες υλικών, ( !!!  ) με αποτέλεσμα εκείνα που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας να μένουν γρήγορα εκτεθειμένα. Δεν είναι τυχαίο πως ο διευθυντής είχε επισκεφθεί πρόσφατα ένα από τα περιφερειακά ιατρεία καθώς ο γιατρός που το στελέχωνε είχε άδεια δεκαεφτά ημερών. Όταν πήγε να συνταγογραφήσει διαπίστωσε πως δεν είχε χαρτί για να το κάνει κι έτσι δανείστηκε απ’ την κοινότητα! Ο διευθυντής ανέφερε πως η κατάσταση στα φάρμακα είναι ελαφρώς καλύτερα, με το σοβαρότερο πρόβλημα να εντοπίζεται προ δύο μηνών με αρκετές ελλείψεις οι οποίες σήμερα έχουν αρχίσει και εξομαλύνονται. Εδώ έγινε ειδική μνεία στην βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τα τοπικά φαρμακεία και τον απλό κόσμο. Ο διευθυντής ανέφερε πως έκανε μία εισήγηση στον Δήμο για την τοποθέτηση δύο κλιματιστικών στο κέντρο που εν όψει και του καλοκαιριού κρίνονται ιδιαιτέρως απαραίτητα και δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αγοραστούν από την υγειονομική περιφέρεια ακόμα κι αν εδώ και ένα χρόνο έχουν γίνει οι αντίστοιχες παραγγελίες. Από κει και πέρα, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση, όμως υπάρχουν άλλα προβλήματα όπως μία δεξαμενή πετρελαίου που δημιουργεί προβλήματα τεχνικής φύσεως, για τα οποία έχει γίνει σχετικέ έκκληση προς την ΥΠΕ χωρίς αποτέλεσμα. Το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας θεωρείται ένα από τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και εξυπηρετεί ίσως και περισσότερα από εκατό άτομα ανά ημέρα. Η περιοχή ευθύνης του κέντρου αφορά έναν σημαντικό αριθμό που αποτελείται από την Νιγρίτα πληθυσμού δεκαεφτά χιλιάδων αλλά και πολλών ακόμα χωριών, φέρνοντας συνολικά τον πληθυσμό ευθύνης του κέντρου στις σαράντα οχτώ χιλιάδες πολίτες.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιουνίου 2016, 22:30:37 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Ιουνίου 2016, 10:01:25
Απάντηση #230
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Με δύο γενικούς γιατρούς και έναν οδοντίατρο από 13 στο σύνολο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Βασιλικής στην Λευκάδα αφού οι υπόλοιποι δέκα ‘’ είναι παρανόμως αποσπασμένοι στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας’’ όπως καταγγέλλει στο LIFE2DAY o Α΄ επιμελητής κύριος Χρήστος Αναγνωστόπουλος.

Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής δέχεται περισσότερα από διακόσια άτομα τον μήνα με άλλα 800 να αφορούν καθημερινές συνταγογραφήσεις. Αυτά σε ότι αφορά τις χειμερινές περιόδους, αφού το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται κυρίως εξαιτίας του τουρισμού στην περιοχή. Τα δέκα με είκοσι άτομα ανά ημέρα γίνονται σαράντα και πενήντα το καλοκαίρι. Ο πληθυσμός ευθύνης της περιοχής ξεπερνά τις είκοσι πέντε χιλιάδες μόνιμων κατοίκων, ενώ ο αριθμός αυτός το καλοκαίρι δεκαπλασιάζεται από επισκέπτες, τουρίστες και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού!

Το LIFE2DAY.GR κάνει καθημερινή έρευνα και παρουσιάζει την κατάσταση στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ) της Ελλάδας απ’ άκρη σ’ άκρη και σήμερα φτάνει στο Ιόνιο Πέλαγος παρουσιάζοντας το Κέντρο Υγείας Βασιλικής στην Λευκάδα. Εκεί συνομιλήσαμε με τον διευθυντή του κύριο Χρήστο Αναγνωστόπουλο ο οποίος καταγγέλλει ως παράνομη την απόσπαση γιατρών από το Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο που έχει σαν αποτέλεσμα να μην βγαίνουν καν οι μισές εφημερίες του μήνα, ενώ στην ίδια περίπου κατάσταση βρίσκεται το νοσηλευτικό προσωπικό και οι οδηγοί ασθενοφόρων. Ακόμα οι τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής διαθέτει μόλις δύο γενικούς γιατρούς και έναν οδοντίατρο, με τους υπόλοιπους δέκα γιατρούς που διαθέτει να είναι παρανόμως αποσπασμένοι στο νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει LIFE2DAY o διευθυντής κύριος Χρήστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ‘’ το Κέντρο Υγείας είναι ΠΕΔΥ και το νοσοκομείο είναι δευτεροβάθμιας περίθαλψης, συνεπώς είναι παράνομη η απόσπαση στο νοσοκομείο γιατρών από το κέντρο υγείας ‘’ Οι εφημερίες λοιπόν’’ δεν βγαίνουν ούτε κατά διάνοια’’ όπως μας λέει ο διευθυντής. Μάλιστα δεν καλύπτεται ούτε καν ο μισός μήνας από εφημερίες στο Κέντρο. Συνεχίζει δε, λέγοντας πως κανονικά θα υπήρχε λύση για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου όμως αυτό είναι βολεμένο με τους γιατρούς που παίρνει από το κέντρο υγείας κι έτσι δεν αλλάζει κάτι εκεί. Βασικό αίτημα εξάλλου του Κέντρου είναι και η ύπαρξη ενός καρδιολόγου κάτι που φυσικά δεν περιμένουν να συμβεί ποτέ.

Το νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο αποτελείται από εφτά άτομα και οι βάρδιες τους βγαίνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού στην παρούσα φάση το κέντρο τους χρωστάει και ρεπό και άδειες. Εδώ είναι επιτακτική ανάγκη για τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο ζήτημα αυτό. Πρόσφατα είχαν έρθει δύο νοσηλεύτριες μέσω ΕΣΠΑ που παρακολουθούσαν πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και σε εκείνη την περίοδο τονώθηκε λίγο η κατάσταση αφού δοθήκαν κάποια ρεπό και βγήκαν πιο άνετα ορισμένες βάρδιες. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει δύο οδηγούς οι οποίοι και καλύπτουν μόλις δέκα από τις εικοσιμία οχτάωρες βάρδιες κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν πολλές ακάλυπτες βάρδιες οι οποίες για να καλυφτούν εξ ολοκλήρου απαιτούνται σίγουρα πέντε άτομα, ήτοι επιπλέον τρία. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο την περίοδο του καλοκαιριού όπου οι απαιτήσεις και ο φόρτος εργασίας πολλαπλασιάζεται. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο το Κέντρο καλύπτεται από το ΕΚΑΒ το οποίο μπορεί να έρθει ακόμα και από την Πρέβεζα κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Ο κύριος Αναγνωστόπουλος αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν κατά διαστήματα ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά στο κέντρο υγείας, όπως για παράδειγμα οι επίδεσμοι, με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη πριν μερικούς μήνες όπου το πρόβλημα ήταν εντονότερο και οι γιατροί “αναγκάστηκαν να βγουν στην ζητιανιά” προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μεγάλη βοήθεια προσέφερε τότε γνωστή οικογένεια της περιοχής που έχει μεταναστεύσει στην Αμερική η οποία κάλυψε σημαντικές αγορές σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα που επέτρεψαν στο Κέντρο να μην μείνει εκτεθειμένο. Ειδικά σε ότι αφορά τα φάρμακα, είχε γίνει μία μεγάλη παραγγελία αρκετό καιρό πριν που γλίτωσε το κέντρο από μεγάλο πρόβλημα αφού η παραγγελία αυτή του έδωσε μία μεγάλη παράταση ζωής. Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως βασικό πρόβλημα είναι οι συνεχόμενες βλάβες των εκτυπωτών. Χαλασμένο είναι και ένα φωτοτυπικό, ενώ έχουν καεί και δύο οθόνες. Από την Υγειονομική Περιφέρεια τους ζητήθηκε να καταγράψουν τις βλάβες ωστόσο δεν υπήρξε καμία ενέργεια αφού οι συμβάσεις προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό κι έτσι τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά άμεσα είναι. Το θετικό είναι πως τα ιατρικά μηχανήματα είναι σε πλήρη λειτουργία αν και γίνεται λόγος για την ύπαρξη μίας φυγόκεντρου που είναι απαραίτητη στο κέντρο. Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής δέχεται περισσότερα από διακόσια άτομα τον μήνα με άλλα 800 να αφορούν καθημερινές συνταγογραφήσεις. Αυτά σε ότι αφορά τις χειμερινές περιόδους, αφού το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός πολλαπλασιάζεται κυρίως εξαιτίας του τουρισμού στην περιοχή. Τα δέκα με είκοσι άτομα ανά ημέρα γίνονται σαράντα και πενήντα το καλοκαίρι. Ο πληθυσμός ευθύνης της περιοχής ξεπερνά τις είκοσι πέντε χιλιάδες μόνιμων κατοίκων, ενώ ο αριθμός αυτός το καλοκαίρι δεκαπλασιάζεται από επισκέπτες, τουρίστες και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού!

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουνίου 2016, 10:06:25 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Ιουνίου 2016, 21:13:06
Απάντηση #231
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
10/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Μέχρι και 70 χιλιόμετρα διανύει το ασθενοφόρο για να μεταφέρει έναν ασθενή από το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου στο νοσοκομείο των Σερρών , με την καθυστέρηση φυσικά να είναι χαρακτηριστική βάζοντας σε υψηλό κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή H διευθύντρια κυρία Χρύσα  Καμήλαλη μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

Σήμερα το LIFE2DAY.GR μεταφέρεται Βόρεια, στο νομό Σερρών και συνεχίζει το ρεπορτάζ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας με το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου. Εκεί, μιλήσαμε με την διευθύντρια κυρία Χρύσα  Καμήλαλη  η οποία καυτηρίασε το σοβαρό πρόβλημα με τις μεταφορές των ασθενών μέσω του ασθενοφόρου, αλλά και τις συνεχείς βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα.

Στο ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR μάθαμε ότι στο νομό Σερρών υπάρχει ένα άλλο σύστημα αναφορικά με τις μετακινήσεις ασθενών με την χρήση των ασθενοφόρων. Έτσι, ενώ υπάρχουν δύο οδηγοί και οχήματα στο κέντρο, πριν δύο χρόνια αυτά δόθηκαν στο ΕΚΑΒ ακόμα κι αν διοικητικά παραμένουν χρεωμένα στο κέντρο υγείας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί όλους τους οδηγούς και τα οχήματα από όλα τα κέντρα υγείας της περιοχής για να καλύψουν με ένα ενιαίο πρόγραμμα τις εκάστοτε ανάγκες στην οποιαδήποτε περιοχή μέσα στο νομό, ακόμα κι αν μιλάμε για έναν γεωγραφικά πολύ μεγάλο νομό. Στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου υπηρετούν δύο γενικοί γιατροί, ένας ειδικός παθολόγος, ένας οδοντίατρος, ένας γυναικολόγος που έχει έρθει με μετακίνηση από το νοσοκομείο ενώ υπάρχει και μία ακόμα γενική γιατρός που όμως λείπει με άδεια κυήσεως και υπολογίζεται ότι θα απουσιάζει για τα επόμενα δύο χρόνια. Στο δυναμικό αυτό προστίθενται και οι αγροτικοί γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες του Κέντρου. Πράγματι, με την πλήρη στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, βγαίνουν και οι εφημερίες των γιατρών στο Κέντρο, όμως εδώ υπάρχει μια σοβαρή συνιστώσα που θέλει το Κέντρο που κάθε φορά έχει τους περισσότερους γιατρούς, να δανείζει σε ένα από τα υπόλοιπα εφτά κέντρα υγείας του νομού προκειμένου να βοηθήσει, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να παρατηρείται μία αναστάτωση στο πρόγραμμα. Παράλληλα από το 2000 το Κέντρο δεν έχει παιδίατρο κάτι που είναι και η σημαντικότερη έλλειψη. Ενώ υπάρχει αίτημα και για μικροβιολόγο ο οποίος θα μπορούσε να εκτελέσει μερικές επιπλέον εξετάσεις. (δηλαδή κάποιες εξετάσεις γίνονται και χωρίς Μικροβιολόγο; )

Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει επάρκεια προσωπικού κι αυτό επειδή υπάρχουν μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή οι νοσηλευτές είναι περίπου ( !! ) 18 άτομα και το πρόγραμμα με τις δικές τους βάρδιες βγαίνει με ευκολία ώστε να παίρνει και ο καθένας τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες. Στο ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR μάθαμε ότι στο νομό Σερρών υπάρχει ένα άλλο σύστημα αναφορικά με τις μετακινήσεις ασθενών με την χρήση των ασθενοφόρων. Έτσι, ενώ υπάρχουν δύο οδηγοί και οχήματα στο κέντρο, πριν δύο χρόνια αυτά δόθηκαν στο ΕΚΑΒ ακόμα κι αν διοικητικά παραμένουν χρεωμένα στο κέντρο υγείας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί όλους τους οδηγούς και τα οχήματα από όλα τα κέντρα υγείας της περιοχής για να καλύψουν με ένα ενιαίο πρόγραμμα τις εκάστοτε ανάγκες στην οποιαδήποτε περιοχή μέσα στο νομό, ακόμα κι αν μιλάμε για έναν γεωγραφικά πολύ μεγάλο νομό. Για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να έρθει ασθενοφόρο διανύοντας 40 χιλιόμετρα ως το Κέντρο Υγείας και από εκεί να κάνει άλλα 30 χιλιόμετρα για να μεταβεί στο νοσοκομείο των Σερρών αν αυτό χρειάζεται, με την καθυστέρηση φυσικά να είναι χαρακτηριστική με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κυρία Καμήλαλη εξηγεί στο LIFE2DAY.GR πως πέρασε μία περίοδος πολλών προβλημάτων στο Κέντρο με αρκετές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Πλέον όμως έχουν γίνει οι εξουσιοδοτικές συμβάσεις προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και υπάρχει μία ροή που καλύπτει τα κενά του κέντρου χωρίς να το αφήνει με ελλείψεις. Ωστόσο κάποια περίοδος μέσα στο 2015 τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα με πολλές ελλείψεις. Και στα φάρμακα η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί με τις παραγγελίες να μην αφήνουν κενά στο κέντρο, ενώ όποιο φάρμακο χρειάζεται άμεσα το κέντρο, το παίρνει από το νοσοκομείο. Οι ποσότητες είναι μικρές, αλλά δεν υπάρχουν πλέον κενά. Η διευθύντρια αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ενώ γίνεται άμεση επικοινωνία προς την ΥΠΕ, το κέντρο καταλήγει να απευθύνεται στο νοσοκομείο το οποίο με τη σειρά του διαθέτει τους τεχνικούς του, τουλάχιστον για να εκτιμήσουν την ζημιά και να ενημερωθεί η ΥΠΕ σχετικά. Συνήθως οι βλάβες αφορούν το ακτινολογικό, τους καρδιογράφους και τους υπολογιστές. Το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου εξυπηρετεί περίπου 2500 άτομα τον μήνα σε μία περιοχή που ξεπερνά τις 35000 πληθυσμού και θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουνίου 2016, 21:17:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Ιουνίου 2016, 10:58:00
Απάντηση #232
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Προβλήματα ελλείψεων στα φάρμακα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Διστόμου και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση των προσερχόμενων περιστατικών με αποτέλεσμα οι γιατροί να συνταγογραφούν ώστε να τα προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία. Το ακτινολογικό μηχάνημα δεν δουλεύει και παραμένει χωρίς επιδιόρθωση αλλά κανείς δεν έχει μεριμνήσει για να επιδιορθώσει το πρόβλημα αυτό.Ο διευθυντής του τοπικού Κέντρου Υγείας, κύριο Γιώργος  Παπαδομιχελάκης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

H μεγάλη έρευνα του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας συνεχίζεται σήμερα με επόμενη στάση την Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα το Δίστομο για το οποίο μιλήσαμε με τον διευθυντή του τοπικού Κέντρου Υγείας, κύριο Γιώργο  Παπαδομιχελάκη  ο οποίος μας μιλάει για το σοβαρό ζήτημα της συντήρησης των υπολογιστών και εκτυπωτών μετά και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ το ακτινολογικό παραμένει χαλασμένο. Σημαντικό και το ζήτημα των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και σε δεύτερο χρόνο και σε φάρμακα.

Το Κέντρο Υγείας Διστόμου διαθέτει αυτή τη στιγμή τρεις γιατρούς γενικής ιατρικής, έναν παθολόγο, έναν οδοντίατρο και δύο αγροτικούς γιατρούς. Παρότι ο αριθμός αυτός θεωρείται μικρός, στο Κέντρο Υγείας εφημερεύουν και γιατροί που στελεχώνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία που ανήκουν στο Κέντρο με αποτέλεσμα να μπορεί να βγαίνει χάρη σε αυτούς, το πρόγραμμα των εφημεριών. Στο νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο υγείας διαθέτει έξι νοσηλεύτριες και μία επισκέπτρια υγείας (ποιες είναι οι αρμοδιότητες μιας Επισκέπτριας Υγείας σε ένα Ελληνικό Κέντρο Υγείας;  ) η οποία βοηθάει στις βάρδιες του υπάρχοντος δυναμικού. Ο αριθμός αυτός επιτρέπει στο προσωπικό να βγάζει τις βάρδιες του με επάρκεια και να υπάρχει πληρότητα σε ρεπό και άδειες χωρίς να μένει ακάλυπτη κάποια βάρδια.

Από το κρίσιμο ζήτημα των οδηγών ασθενοφόρων έχει πλέον απαλλαγεί το Κέντρο Υγείας, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχουν πλέον ούτε οδηγοί ούτε όχημα ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα η κάλυψη των μεταφορών από και προς το κέντρο υγείας να γίνεται με την βοήθεια των οχημάτων του ΕΚΑΒ. Ο πλησιέστερος σταθμός ΕΚΑΒ είναι στη Λιβαδειά η οποία απέχει από το κέντρο περίπου μισή ώρα. Ο κύριος Παπαδομιχελάκης αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Αναφέρθηκε σε είδη υγιεινής όπως χλωρίνες, χαρτί υγείας κλπ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην καθυστέρηση της τροφοδοσίας από την Υγειονομική Περιφέρεια. Οι παραγγελίες φεύγουν κανονικά από την διοίκηση όμως δεν υπάρχει απόκριση από τα κεντρικά κι αν υπάρχει η ροή τροφοδοσίας είναι πολύ αργή. Είναι χαρακτηριστικό πως το άκρως απαραίτητο χαρτί συνταγογράφησης τελείωσε στο Κέντρο και πλέον υπάρχει βοήθεια από τον Δήμο που προμήθευσε το Κέντρο σχετικά. Παρόμοιο είναι το πρόβλημα και με το μελάνι των εκτυπωτών για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη και αποστολή από την ΥΠΕ. Στα δε φάρμακα, ενώ η κατάσταση είναι καλύτερη, εντοπίζονται και εκεί ορισμένα μικρά προβλήματα ελλείψεων, αφού αφενός η τροφοδοσία γίνεται από το νοσοκομείο, αφετέρου υπάρχουν ελλείψεις και σε αυτό, με αποτέλεσμα να περνούν και στο κέντρο. Τα φάρμακα αυτά αφορούν τα ενέσιμα κ.α . Σε περιπτώσεις πλήρης έλλειψης οι γιατροί γράφουν φάρμακα στα βιβλιάρια των ασθενών και τα προμηθεύονται με την σειρά τους από τα φαρμακεία. Η συζήτηση του διευθυντή με το LIFE2DAY.GR συνεχίστηκε σχετικά με τα μηχανήματα του κέντρου, αφού σοβαρό ζήτημα υπάρχει με τις συντηρήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στους εκτυπωτές. Πρόκειται για μηχανήματα χαμηλής ποιότητας την ίδια ώρα που η χρήση είναι “βαριά επαγγελματική” και με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές βλάβες. Σε αυτό το κομμάτι βοήθησε ιδιώτες που κάλυψε τα έξοδα ορισμένων βλαβών, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Παράλληλα το ακτινολογικό μηχάνημα δεν δουλεύει και παραμένει χωρίς επιδιόρθωση και όλα αυτά εξαιτίας μίας λυχνίας που δεν κοστίζει πάνω από 7.000€ μέχρι τώρα, όμως κανείς δεν έχει μεριμνήσει για να επιδιορθώσει το πρόβλημα αυτό. ( σε περίπτωση που το ακτινολογικό μηχάνημα επιδιορθωθεί ποιος θα το δουλεύει και ποιος θα ερμηνεύει τις ακτινογραφίες ;  )Το Κέντρο Υγείας Διστόμου έχει επισκέψεις που ξεπερνούν τους 70 ασθενείς την ημέρα ( περίπου 10 ασθενείς / ημέρα / Ιατρό )  σε μία περιοχή που ξεπερνά τις είκοσι χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών που καλύπτονται ενίοτε και από τα περιφερειακά ιατρεία.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουνίου 2016, 11:05:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Ιουνίου 2016, 10:48:11
Απάντηση #233
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Ξεκίνησε το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας σαν Harvard και κατέληξε ‘’ άσυλο” αναφέρει στο LIFE2DAY ο διευθυντής κύριος Παναγιώτης Κάκος ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Κέντρο και περιγράφει τις τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ενίοτε και φάρμακα, ενώ καταγράφει και τις απουσίες προσωπικού.

Ο  διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας κύριος Κάκος καταγγέλλει στο LIFE2DAY.GR τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζει το κέντρο υγείας σε αναλώσιμα υλικά. Αυτές αφορούν κυρίως ορθοπεδικά είδη, ενώ και γάζες είναι είδος προς εξαφάνιση στο Κέντρο. Στα φάρμακα ωστόσο είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Η κατάσταση εκεί είναι οριακή, όμως ουδέποτε έχει κινδυνέψει άρρωστος από έλλειψη φαρμάκου. Ενώ οι παραγγελίες γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει τροφοδοσία αφού δεν υπάρχουν και πληρωμές προς τους προμηθευτές οι οποίοι και πλέον αρνούνται να εξυπηρετήσουν. Σε αυτό το κομμάτι το Κέντρο είναι μόνο του αφού δεν υπάρχουν καν δωρεές ή άλλες βοήθειες από εξωγενείς παράγοντες. Ο διευθυντής περιγράφει στο LIFE2DAY.GR και την τραγική κατάσταση στους υπολογιστές οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “σέρνονται” και απαιτούν συντήρηση και επιδιορθώσεις. Το δε ακτινολογικό μηχάνημα είναι απαρχαιωμένο και απαιτείται να αντικατασταθεί, ενώ το γεγονός πως δεν είναι ψηφιακό έχει σαν αποτέλεσμα να εκπέμπει δέκα φορές περισσότερη ακτινοβολία.

Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την καταγραφή των νοσοκομείων και κέντρων υγείας (ΠΕΔΥ) ανά την χώρα μέσα από το καθημερινό του ρεπορτάζ και σήμερα συνεχίζουμε με το νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας με διευθυντή τον κύριο Παναγιώτη Κάκο ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Κέντρο. “Ξεκίνησε σαν Harvard και κατέληξε άσυλο” αναφέρει και περιγράφει τις σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ενίοτε και φάρμακα, ενώ καταγράφει και τις απουσίες προσωπικού.

Στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας υπάρχουν τρεις γιατροί στα τακτικά ιατρεία, ένας στα έκτακτα, ενώ υπάρχουν δύο παιδίατροι, ένας μικροβιολόγος, ένας ακτινολόγος και ένας οδοντίατρος. Ο αριθμός αυτός δεν είναι ο κατάλληλος ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες των γιατρών, ωστόσο έστω και δύσκολα και με την βοήθεια των ειδικευόμενων γιατρών, καταφέρνουν με βάσανα να βγάζουν τις εφημερίες. Οι απουσίες του Κέντρου αφορούν κυρίως γενικούς γιατρούς και μάλιστα τρεις στον αριθμό. Σε αυτά τα προβλήματα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως μία γιατρός λείπει με άδεια κύησης, άλλη μία πήρε απόσπαση, ενώ ένας ακόμα γιατρός σκοτώθηκε σε ατύχημα. Μετά και την απόσπαση ενός νοσηλευτή στο νοσοκομείο της Πάτρας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σε ότι αφορά τις βάρδιες των νοσηλευτών στο Κέντρο. Τα έξι άτομα που έχουν μείνει ακόμα και με την βοήθεια που δίνουν οι μαίες στις βάρδιες αυτές δημιουργούν σαφές πρόβλημα στην κάλυψη των βαρδιών τους. Αξίζει να αναφερθεί πως άλλη μία νοσηλεύτρια απουσιάζει για λόγους υγείας, Έτσι ενώ δεν έχει εκτεθεί το Κέντρο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Με ανακούφιση ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως “ο Θεός είναι μεγάλος και πλέον δεν έχουμε ασθενοφόρο ή οδηγό”. Παλαιότερα ή ο οδηγός θα έβγαινε σε αναρρωτική άδεια ή το όχημα θα χαλούσε. Πλέον όμως, το Κέντρο καλύπτεται από το ΕΚΑΒ το οποίο μάλιστα διαθέτει και κόμβο μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από το Κέντρο Υγείας. Με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί και υπάρχει κάλυψη σε όλες τις ώρες. Ο κύριος Κάκος καταγγέλλει στο LIFE2DAY.GR τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζει το κέντρο υγείας σε αναλώσιμα υλικά. Αυτές αφορούν κυρίως ορθοπεδικά είδη, ενώ και γάζες είναι είδος προς εξαφάνιση στο Κέντρο. Ενώ οι παραγγελίες γίνονται κανονικά, δεν υπάρχει τροφοδοσία αφού δεν υπάρχουν και πληρωμές προς τους προμηθευτές οι οποίοι και πλέον αρνούνται να εξυπηρετήσουν. Σε αυτό το κομμάτι το Κέντρο είναι μόνο του αφού δεν υπάρχουν καν δωρεές ή άλλες βοήθειες από εξωγενείς παράγοντες. Στα φάρμακα ωστόσο είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Η κατάσταση εκεί είναι οριακή, όμως ουδέποτε έχει κινδυνέψει άρρωστος από έλλειψη φαρμάκου. Ο διευθυντής περιγράφει στο LIFE2DAY.GR και την τραγική κατάσταση στους υπολογιστές οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “σέρνονται” και απαιτούν συντήρηση και επιδιορθώσεις. Το δε ακτινολογικό μηχάνημα είναι απαρχαιωμένο και απαιτείται να αντικατασταθεί, ενώ το γεγονός πως δεν είναι ψηφιακό έχει σαν αποτέλεσμα να εκπέμπει δέκα φορές περισσότερη ακτινοβολία. Έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κυρίου Κάκου στο LIFE2DAY.GR αναφορικά με την τάση ασθενών να συμπεριφέρονται άσχημα απέναντι στο προσωπικό των μονάδων υγείας. Ο κύριος Κάκος σημειώνει πως ο κόσμος είχε συνηθίσει σε μία δεδομένη κατάσταση προ κρίσης, ενώ σήμερα οι ανασφάλιστοι έχουν διπλασιαστεί και πλέον όλοι μαζί προσπαθούν να εξυπηρετηθούν. Την ίδια ώρα οι γιατροί όχι μόνο δεν αυξάνονται αναλογικά, αλλά μειώνονται. Πλέον ο κόσμος αγανακτεί ακόμα και εναντίον εναντίων άλλων ασθενών οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και απαιτούν τις ίδιες υπηρεσίες υγείες. Τα περιστατικά αυτά λοιπόν, δεν λείπουν από εκεί. Στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας συναντάει κανείς πολλές επισκέψεις ασθενών από τροχαία μιας και το κέντρο βρίσκεται σε κομβικό σημείο της εθνικής οδού. Ο αριθμός λοιπόν των επισκεπτών στο Κέντρο Υγείας ποικίλλει και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, ενώ ο πληθυσμός ευθύνης -πέραν των διερχόμενων αυτοκινήτων φυσικά- αγγίζει τις πενήντα χιλιάδες.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιουνίου 2016, 22:05:57 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Ιουνίου 2016, 12:19:23
Απάντηση #234
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από τη Βικιπαίδεια

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (αγγλικά: Harvard University) είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης, ουσιαστικά προάστιο της Βοστώνης, που χωρίζεται από την πόλη από τον ποταμό Τσαρλς. Είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

Το Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α.. Ιδρύθηκε το 1636 με το όνομα New College (Νέο Κολλέγιο) με πρότυπο τα παλιά αγγλικά πανεπιστήμια. Το 1639 πήρε το όνομα Harvard College από τον πρώτο ευεργέτη του, ένα νεαρό κληρικό με το όνομα Τζων Χάρβαρντ, απόφοιτο του Emmanuel College, Cambridge, ο οποίος κληροδότησε στο κολέγιο 400 βιβλία και 779 λίρες στερλίνες. Η πρώτη επίσημη αναφορά του Χάρβαρντ ως πανεπιστημίου και όχι ως κολεγίου έγινε στο νέο Σύνταγμα της Μασαχουσέτης, το 1780. Τη σημερινή του μορφή ως σύγχρονο ερευνητικό πανεπιστήμιο την έλαβε όταν ήταν πρόεδρός του ο Τσαρλς Γουίλιαμ Έλιοτ, την περίοδο 1869-1909. Είναι μέλος της άτυπης ομάδας παραδοσιακών αμερικανικών πανεπιστημίων που είναι γνωστή ως Ivy League («Συνδικάτο του Κισσού»), από τα φυτά που αναρριχώνται στους τοίχους των κτηρίων τους.

Έχει 6.500 προπτυχιακούς και 12.250 μεταπτυχιακούς φοιτητές και περισσότερους από 270.000 αποφοίτους, οι οποίοι και συνεργάζονται στενά μέσω του δικτύου αποφοίτων. Το καταπίστευμα του πανεπιστημίου, μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη επένδυση των κεφαλαίων του κατά την δεκαετία του 1990, φτάνει τα 25,6 δις. δολάρια. Τα έξοδα διδάκτρων κατά το 2004-05 ήταν 27.448 δολάρια, αλλά πολλοί φοιτητές τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και υποτροφιών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Ιουνίου 2016, 13:34:00
Απάντηση #235
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας υπάρχουν τρεις γιατροί στα τακτικά ιατρεία, ένας στα έκτακτα, ενώ υπάρχουν δύο παιδίατροι, ένας μικροβιολόγος, ένας ακτινολόγος και ένας οδοντίατρος.
Για Harvard δεν ξέρω αλλά για ΚΥ (συγκριτικά με όσα άλλα έχουμε διαβάσει) μια χαρά το βρίσκω.

Πάντως εκφράσεις όπως
Παράθεση
“Ξεκίνησε σαν Harvard και κατέληξε άσυλο*”
και
Παράθεση
“ο Θεός είναι μεγάλος και πλέον δεν έχουμε ασθενοφόρο ή οδηγό”. Παλαιότερα ή ο οδηγός θα έβγαινε σε αναρρωτική άδεια ή το όχημα θα χαλούσε.
αν έχουν μεταφερθεί σωστά, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης!

*Το "άσυλο", με ποια (υποτιμητική προφανώς) έννοια χρησιμοποιείται;

15 Ιουνίου 2016, 13:49:43
Απάντηση #236
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δλδ το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας είχε γίνει teaching center επιπέδου Χάρβαρντ ; Ή είχε γιατρούς επιπέδου Χάρβαρντ ;

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο ποιητής...  :P

Btw, μεγάλο κόλλημα με το Χάρβαρντ ο μέσος Έλληνας, όποιος Έλληνας πάει ΗΠΑ, προσπαθεί πάση θυσία να περάσει ένα φεγγάρι από 'κει για να έχει να λέει.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι και τα rounds στο Mass General γίνονται στα ελληνικά... :D
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιουνίου 2016, 13:51:56 από kopritis »

15 Ιουνίου 2016, 18:23:59
Απάντηση #237
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Λέγεται ότι συνάδελφος σε μάθημα που παρουσίαζε, κάτω από το όνομά του έγραφε "n.a.i. Harvard University Hospital"
(n.a.i. = not accepted in)
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

15 Ιουνίου 2016, 22:55:36
Απάντηση #238
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δε νομίζω ότι το κόλλημα με το Χαρβαρντ το έχει μόνο ο μέσος Έλληνας.
Όπως και να έχει είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

16 Ιουνίου 2016, 14:47:40
Απάντηση #239
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Τα αναλώσιμα υλικά στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές. Ο κόσμος βοηθάει πολύ το κράτος όχι ! . Αναρίθμητη ροή μεταναστών, εξυπηρέτησε το ΠΕΔΥ αυτό, στην προσπάθεια τους να περάσουν στα Σκόπια. Ο διευθυντής κύριος Γιώργος Περπερίδης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για το σημερινό ρεπορτάζ στο LIFE2DAY.GR φτάνουμε ως το Κιλκίς για να συνεχίσουμε την ερευνά στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ). Εκεί μιλάμε με τον κύριο Περπερίδη Γιώργο, διευθυντή του κέντρου υγείας Πολυκάστρου ο οποίος αναφέρεται σε ένα ενιαίο σύστημα μεταφοράς ασθενών υπό την ομπρέλα του ΕΚΑΒ, ενώ εξηγεί το πως το κέντρο εδώ και χρόνια προμηθεύεται υλικά κυρίως από κοινωφελείς οργανώσεις! Παράλληλα καταγράφουμε την κατάσταση την οποία βίωσαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου είναι διασυνοριακό καθώς απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα Σκόπια και εκεί υπάρχουν 19 περιφερειακά ιατρεία τα οποία στελεχώνονται από 23 γιατρούς οι οποίοι και καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού στα χωριά. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν τρεις γενικοί γιατροί, ένας οδοντίατρος και μία παιδο-οδοντίατρος ενώ σαν επισκέπτης έρχεται κάθε εβδομάδα ένας παθολόγος από το νοσοκομείο του Κιλκίς. Παράλληλα υπάρχει και το γυναικολογικό τμήμα που λειτουργεί με δύο μαίες, το μικροβιολογικό στο οποίο υπάρχουν δύο παρασκευαστές και το ακτινολογικό στο οποίο υπάρχουν δύο χειρίστριες. Στο Κέντρο Υγείας προβλέπεται και παιδίατρος, δεν υπήρχε όμως διαθέσιμος μέχρι πριν από λίγο καιρό. Πλέον αναμένεται μία νέα παιδίατρος -ως επικουρική- στο νοσοκομείο η οποία θα μένει τρεις μέρες εκεί και τις άλλες δύο θα έρχεται στο κέντρο υγείας. Σημαντική επισήμανση του διευθυντή είναι πως οι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων ολοένα και φθίνουν στα κέντρα υγείας με αποτέλεσμα, σε λίγα χρόνια να υπάρχουν μόνο γενικοί γιατροί σε αυτά. Ωστόσο, με το υπάρχον δυναμικό οι εφημερίες βγαίνουν με επάρκεια καθώς σε αυτές συμμετέχουν και οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων. Έτσι, κάθε εφημερία έχει πάντοτε δύο γιατρούς.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό το οργανόγραμμα προβλέπει 81 θέσεις για το Κέντρο υγείας ( !!!! ) και από αυτές υπάρχουν λιγότερα από τριάντα, ένα ποσοστό δηλαδή πολύ πιο χαμηλό από το μισό. Ωστόσο υπάρχει βοήθεια από το νοσοκομείο του Κιλκίς που στέλνει άτομα όποτε κριθεί απαραίτητο, ενώ υπάρχουν και γενικές ( τι θα σημαίνει αυτό ;  ) στρατιωτικών της περιοχής οι οποίες επίσης βοηθούν. Συνεπώς, οι βάρδιες βγαίνουν με ευκολία ενώ όλα τα άτομα παίρνουν κανονικά τα ρεπό και τις άδειές τους. Ο διευθυντής αναφέρει πως κατ’ επανάληψη έχει σημειώσει την ανάγκη ύπαρξης ενός και ενιαίου αλλά αξιόμαχου ΕΚΑΒ στην περιοχή. Επειδή λοιπόν το Κέντρο είχε έναν οδηγό, όμως ένας οδηγός ισούται με κανέναν, έδωσε ( δηλαδή ήταν στο χέρι του να μην δώσει ;  ) αυτόν και τρία ασθενοφόρα που διέθετε το Κέντρο, στο ΕΚΑΒ και πλέον όλος ο νομός καλύπτεται με πληρότητα από ένα αξιόμαχο σύστημα ΕΚΑΒ το οποίο μάλιστα διαθέτει και σταθμό στο Πολύκαστρο με αποτέλεσμα η κάλυψη του κέντρου να ευνοείται. Μάλιστα τάσσεται κατά την ύπαρξης ανεξάρτητων οδηγών σε κάθε κέντρο υγείας, κάτι που απλά δημιουργεί μεγάλα κενά στις βάρδιες τους που ανταυτού θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ΕΚΑΒ σε επίπεδο νομού με μεγαλύτερη πληρότητα. Ο κύριος Περπερίδης αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως το Κέντρο Υγείας καλύπτεται στο θέμα των αναλώσιμων υλικών αποκλειστικά από δωρεές. Ο κόσμος βοηθάει πολύ το Κέντρο κι έτσι ουδέποτε έχει εμφανιστεί έλλειψη σε οτιδήποτε. Η βοήθεια έρχεται συστηματικά από νόμιμες και εγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η τροφοδοσία από την Υγειονομική Περιφέρεια είναι μάλλον πολύ δύσκολη, αφού ο φόρτος παραγγελιών είναι πολύ μεγάλος κι έτσι δεν υπάρχουν περιθώρια κάλυψης στο σωστό διάστημα από εκεί. Την ίδια ώρα τα φάρμακα τα προμηθεύονται από το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλλειψη ούτε και εκεί! Ο διευθυντής καταγράφει στο LIFE2DAY.GR τα προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που αφορούν κυρίως δύο απινιδωτές από τους οποίους ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο για φτιάξιμο.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να σημειώσουμε την μαρτυρία του κυρίου Περπερίδη στο LIFE2DAY.GR σύμφωνα με την οποία το Κέντρο Υγείας στο Πολύκαστρο δέχτηκε τεράστιο όγκο από τους μετανάστες που είχαν συσσωρεύει στην περιοχή στην προσπάθεια τους να περάσουν στα Σκόπια. Υπήρχε αναρίθμητη ροή μεταναστών προς το κέντρο υγείας τα οποία αν έχρηζαν δευτεροβάθμιας περίθαλψης προωθούνταν στο νοσοκομείο του Κιλκίς το οποίο κατέληξε να έχει 100% πληρότητα στην παιδιατρική του κλινική, ενώ καθημερινά υπήρχαν γέννες. Συνεπώς στο προσφυγικό, το κύριο βάρος το δέχτηκαν οι δομές υγείας του νομού Κιλκίς, ακόμα κι έτσι όμως δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη από την διοίκηση για την στελέχωση των μονάδων αυτών. Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου είναι σημαντικός κόμβος, μεταξύ άλλων και συγκοινωνιακός κόμβος και επειδή ο κόσμος γνωρίζει ότι θα εξυπηρετηθεί άμεσα, έρχεται σωρηδόν, με αποτέλεσμα να υπάρχει επισκεψιμότητα που αγγίζει τις 40.000 κόσμου ανά χρόνο. ( Σαν υπερβολικό μου ακούγεται αυτό το νούμερο για τον πληθυσμό της περιοχής ) Το Κέντρο Υγείας θεωρητικά καλύπτει έναν πληθυσμό που δεν ξεπερνά τις 15000 που είναι ο πρώην καλλικρατικός δήμος. Στην ουσία όμως, μαζί με τα γύρω χωριά ο πληθυσμός αυτός εκτοξεύεται στις τριάντα χιλιάδες κόσμου!

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουνίου 2016, 14:55:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
13876 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
19037 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
203 Απαντήσεις
288311 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2024, 19:20:52
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
135118 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
24051 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2022, 20:20:34
από Argirios Argiriou