Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 23:53:15

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 371955 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Ιουλίου 2016, 02:05:12
Απάντηση #270
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Τι είδους κωπηλασία κάνει ένας ειδικεύομενος Γενικής Ιατρικής σε ένα Κ.Υ που δεν μπορεί να κάνει ένας Ειδικός ; Ειλικρινής απορία.
Γιατί π.χ για να γίνει μια αιμοληψία, να τεθεί μια φλεβική γραμμή τα κάνει και μια νοσηλεύτρια, οπότε γιατί χρειάζεται ο ειδικεύομενος εκτός εκπαιδευτικών λογων (που δεν είναι εδώ το θέμα μας) ;

Στο νοσοκομείο ο ειδικεύομενος θα εξετάσει πρώτος τον ασθενή, θα παραγγείλει τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, θα τον προετοιμάσει ακόμα και για χειρουργείο αν είναι κάποιος παλιός ειδικεύομενος χειρ/κής Ειδικότητας (ο Ειδικός συνήθως έχει εμπιστοσύνη στον παλαιό ειδικεύομενο και θα κατέβει μόνο να δεί και να χειρουργήσει τον ασθενή), οπότε εκεί παίζει όντως ρόλο κωπηλάτη, αλλά σε ένα Κ.Υ απορώ τι ακριβώς χαμαλίκι θα κάνει που δεν θέλει να κάνει ένας Ειδικός...

Εκτός και να μιλάμε για άλλες, εντελώς παράνομες καταστάσεις (ενεργή εφημερία απ ΄το σπίτι), αλλά δεν ισχυρίζομαι ότι υποννοούν αυτό οι συνάδελφοι, αλλά εκεί πάει το μυαλό, ενός κακοπροαίρετου πάντα. :)

12 Ιουλίου 2016, 08:16:21
Απάντηση #271
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι είδους κωπηλασία κάνει ένας ειδικεύομενος Γενικής Ιατρικής σε ένα Κ.Υ που δεν μπορεί να κάνει ένας Ειδικός ; Ειλικρινής απορία.
Γιατί π.χ για να γίνει μια αιμοληψία, να τεθεί μια φλεβική γραμμή τα κάνει και μια νοσηλεύτρια, οπότε γιατί χρειάζεται ο ειδικεύομενος εκτός εκπαιδευτικών λογων (που δεν είναι εδώ το θέμα μας) ;
...................................................
αλλά σε ένα Κ.Υ απορώ τι ακριβώς χαμαλίκι θα κάνει που δεν θέλει να κάνει ένας Ειδικός...

Χμμμ, θα μπορούσε να εξετάζει όποιον προσέρχεται, να κάνει όλα τα παραπάνω (φλέβες, αιμοληψίες,να βγάλει εργαστηριακά, ΗΚΓ κλπ) ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού και ο ειδικός να βρίσκεται, στην καλύτερη περίπτωση, στο γραφείο του ή στο δωμάτιο εφημερίας και να καλείται όταν τον ζητήσει ο ειδικευόμενος.
Επίσης θα συνοδεύσει μια διακομιδή αν χρειαστεί.
Ελλείψει ειδικευόμενου (ή/και αγροτικού), όπως είναι ευνόητο, όλα τα ανωτέρω τα επωμίζεται ο ειδικός.
Βοήθησα να λυθούν κάποιες από τις απορίες σου;
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2016, 09:52:29 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Ιουλίου 2016, 14:18:04
Απάντηση #272
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χμμμ, θα μπορούσε να εξετάζει όποιον προσέρχεται, να κάνει όλα τα παραπάνω (φλέβες, αιμοληψίες,να βγάλει εργαστηριακά, ΗΚΓ κλπ) ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού και ο ειδικός να βρίσκεται, στην καλύτερη περίπτωση, στο γραφείο του ή στο δωμάτιο εφημερίας και να καλείται όταν τον ζητήσει ο ειδικευόμενος.
Και η νοσηλεύτρια σε ένα Κέντρο Υγείας τι κάνει, την τροχονόμο; Ή επειδή είναι "μόνιμη" και (συνήθως) ντόπια δεν βλέπει και δεν αγγίζει ;

Όλα τα παραπάνω πάντως, εκτός της διακομιδής, τα κάνει μια καλή νοσηλεύτρια, σε ένα φυσιολογική νοσοκομείο είναι νοσηλευτική δουλειά.

Πάντως κάτι κακές γλώσσες λένε ότι κάποιοι ειδικοί άφηναν τους αγροτικούς μόνους τους να εφημερεύουν, αλλά δεν πιστεύω τέτοιες... κακοήθειες.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2016, 14:20:13 από kopritis »

13 Ιουλίου 2016, 11:50:23
Απάντηση #273
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- Μπορεί να μην υπάρχει νοσηλεύτρια.
- Αν υπάρχει νοσηλεύτρια, μπορεί να ανήκει στην κατηγορία που ανέφερες.
- Ακόμη κι αν υπάρχει νοσηλεύτρια που δουλεύει κανονικά, είναι "καλύτερο" (αν είσαι ο ειδικός) να εξετάζει και να αντιμετωπίζει ο ειδικευόμενος παρά ο ειδικός.

13 Ιουλίου 2016, 14:32:30
Απάντηση #274
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Yπάρχει βελτίωση στο κέντρο υγείας της Σκοπέλου στις προμήθειες φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών σε  2 μήνες  μετά την ανάδειξη του θέματος από το LIFE2DAY, όπως σήμερα μας  επιβεβαιώνει  ο  διευθυντής  κύριος Γιώργος Τριανταφύλλου. Το μικροβιολογικό εργαστήριο , ωστόσο, είναι  κλειστό  γιατί  δεν υπάρχει  μικροβιολόγος ούτε καν παρασκευαστής μικροβιολόγος και οι ασθενείς μένουν ακάλυπτοι.  Υπάρχει βελτίωση στις προμήθειες φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών.

Ο  διευθυντής  κύριος Γιώργος Τριανταφύλλου μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

Εργαζόμενοι σε εργαστηριακές ειδικότητες λείπουν και ούτε καν υπάρχει παρασκευαστής μικροβιολόγος .  Η έρευνα του LIFE2DAY.GR πραγματοποιείται σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Ελλάδας κι έτσι σήμερα ταξιδεύουμε για μία ακόμη φορά στην Σκόπελο για να δούμε τις εξελίξεις καθώς αντιμετώπιζε ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα διαβάστε εδώ και  σοβαρές  ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα αλλά και το κτίριο είναι παλιό με παλιά κουφώματα και το νερό από τις βροχές περνάει εντός των χώρων αλλά  και οι σοβάδες πέφτουν, ενώ το υπόγειο πλημμυρίζει σε κάθε βροχερή μέρα και με λεκάνες μαζεύουν τα νερά, το οποίο δεν βελτιώθηκε . Επανερχόμαστε, λοιπόν,  στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου καθώς πριν δύο μήνες είχαμε καταγράψει την κατάσταση του διαβάστε εδώ και υπήρχαν σοβαρές  ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά,  οι οποίες σήμερα βελτιώθηκαν μετά την ανάδειξη του θέματος από το LIFE2DAY και όπως σήμερα μας  επιβεβαιώνει  ο  διευθυντής  κύριος Γιώργος Τριανταφύλλου .

Πρέπει να δοθεί κίνητρο ώστε να υπάρχει πάντοτε υγειονομικό προσωπικό. Στη συνέντευξη που μας έδωσε μας μίλησε για το σοβαρό ζήτημα ελλείψεων σε εργαστηριακό προσωπικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει μία παιδίατρο, έναν ειδικό παθολόγο ο οποίος είναι και ο διευθυντής και υπάρχει ένας αποσπασμένος γενικός γιατρός από κέντρο υγείας στα Τρίκαλα.

Παράλληλα υπάρχουν τρεις αγροτικοί γιατροί και άλλοι δύο στο χωριό Γλώσσα της Σκοπέλου όπου υπάρχει περιφερειακό ιατρείο. Αυτή τη στιγμή με τα υπάρχοντα δεδομένα οι εφημερίες βγαίνουν αντίθετα λίγους μήνες πριν και μάλιστα μέσα στους θερινούς μήνες, ο διευθυντής βρισκόταν στο νησί μόλις με έναν αγροτικό γιατρό αντιμετωπίζοντας τότε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που επίσης λείπει είναι άτομα σε εργαστηριακές ειδικότητες, αφού δεν υπάρχει μικροβιολόγος  αλλά ούτε παρασκευαστής μικροβιολόγος αφήνοντας το μικροβιολογικό εργαστήριο  κλειστό . Ενώ στο ακτινολογικό υπάρχει ένας τεχνολόγος. Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού υπάρχουν μόλις τρεις νοσηλεύτριες και είναι προφανές πως δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να βγαίνουν οι δικές τους βάρδιες. Γίνεται έκκληση για τρία τουλάχιστον ακόμα άτομα ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να παίρνουν τις δικές τους άδειες και ρεπό ενώ να βγαίνουν και οι βάρδιες τους με τρόπο ομαλό. Στο ζήτημα της μετακίνησης, το κέντρο είναι καλυμμένο (άλλα Κέντρα Υγείας που έχουν μόνο 3 οδηγούς ασθενοφόρου θεωρούν ότι δεν είναι καλυμμένα. Πώς γένεν ατό; ) αφού υπάρχουν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου στους οποίους προστέθηκε άλλο ένα λόγω της επερχόμενης θερινής περιόδου όπου η κίνηση αυξάνεται. Τα άτομα αυτά επαρκούν για να καλύπτουν τις βάρδιες του ασθενοφόρου. Ο κύριος Τριανταφύλλου με ευχαρίστηση μας ανέφερε στο LIFE2DAY.GR πως το κέντρο υγείας δεν παρουσιάζει αυτή τη στιγμή ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, αλλά υπήρχαν πριν λίγο καιρό  προβλήματα με την τροφοδοσία. Είναι χαρακτηριστικό πως αργούν πολύ οι παραγγελίες που γίνονται προς την Υγειονομική Περιφέρεια. Ευτυχώς το κέντρο δεν μένει εκτεθειμένο αφού υπάρχουν πολλές προσφορές από ιδιώτες που συνδράμουν με κάθε τρόπο στις ανάγκες του κέντρου. Στα δε φάρμακα, τα πράγματα είναι καλύτερα αφού υπάρχει κάλυψη των αναγκών. Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρουσιάζει κατά καιρούς προβλήματα όπως στους ηλεκτροκαρδιογράφους, όμως αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά αφού υπάρχει άμεση ανταπόκριση στις βλάβες αυτές. Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου υποδέχεται ακόμα και εκατόν πενήντα άτομα την θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης του τουρισμού που μπορεί να φτάσει και τις τριάντα χιλιάδες μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αριθμός που τον χειμώνα μειώνεται αισθητά αφού εξυπηρετεί τους περίπου έξι χιλιάδες πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Ιουλίου 2016, 14:37:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Ιουλίου 2016, 17:50:51
Απάντηση #275
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας διαθέτει μία παιδίατρο, έναν ειδικό παθολόγο ο οποίος είναι και ο διευθυντής και υπάρχει ένας αποσπασμένος γενικός γιατρός από κέντρο υγείας στα Τρίκαλα.

Παράλληλα υπάρχουν τρεις αγροτικοί γιατροί και άλλοι δύο στο χωριό Γλώσσα της Σκοπέλου όπου υπάρχει περιφερειακό ιατρείο. Αυτή τη στιγμή με τα υπάρχοντα δεδομένα οι εφημερίες βγαίνουν
Με ένα παθολόγο, ένα γενικό γιατρό και 5 αγροτικούς βγαίνουν οι εφημερίες. Μάλλον κάποιες μέρες υπάρχει μόνο αγροτικός και ο ειδικός είναι σε εφημερία ετοιμότητας ή είναι on call χωρίς να εφημερεύει, διαφορετικά δε βλέπω τρόπο να βγαίνουν.

Παράθεση
Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού υπάρχουν μόλις τρεις νοσηλεύτριες και είναι προφανές πως δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να βγαίνουν οι δικές τους βάρδιες. Γίνεται έκκληση για τρία τουλάχιστον ακόμα άτομα ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να παίρνουν τις δικές τους άδειες και ρεπό ενώ να βγαίνουν και οι βάρδιες τους με τρόπο ομαλό. Στο ζήτημα της μετακίνησης, το κέντρο είναι καλυμμένο (άλλα Κέντρα Υγείας που έχουν μόνο 3 οδηγούς ασθενοφόρου θεωρούν ότι δεν είναι καλυμμένα. Πώς γένεν ατό; ) αφού υπάρχουν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου στους οποίους προστέθηκε άλλο ένα λόγω της επερχόμενης θερινής περιόδου όπου η κίνηση αυξάνεται. Τα άτομα αυτά επαρκούν για να καλύπτουν τις βάρδιες του ασθενοφόρου.
Με 3 νοσηλεύτριες υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ενώ με 4 οδηγούς είναι καλυμμένοι! Με 4 οδηγούς μπορούν να παίρνουν άδειεςκαι ρεπό; Ίσως στις ακάλυπτες βάρδιες κάποιοι είναι on call σε αντίθεση με τις νοσηλεύτριες που δεν μπορεί να γίνει αυτό.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουλίου 2016, 00:38:48 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Ιουλίου 2016, 00:41:40
Απάντηση #276
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
18/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας: Πέντε γιατροί για πέντε χιλιάδες κατοίκους. ( είναι λίγοι ;  )

Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας με δύο γενικούς και τρεις αγροτικούς γιατρούς προσπαθεί να εξυπηρετήσει περίπου εξήντα ασθενείς την ημέρα. ( Σώπα ρε παιδί! 12 ασθενείς/Ιατρό/ημέρα....) Ενώ ο παιδίατρος πηγαίνει ως επισκέπτης γιατρός δύο φορές τον μήνα. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και στους οδηγούς των ασθενοφόρων. Η κυρία Λητώ Βογιατζή – γιατρός μιλάει στο Life2day.gr Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την έρευνα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας με επόμενο ταξίδι στην Φθιώτιδα και την περιοχή της Αμφίκλειας.

Εκεί, στο τοπικό Κέντρο Υγείας συνομιλήσαμε με την ιατρό, κυρία Λητώ Βογιατζή η οποία αναφέρθηκε στις ελλείψεις κυρίως οδηγών ασθενοφόρων αλλά και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το Κέντρο να συμπληρώνει τις εφημερίες και τις βάρδιες με την βοήθεια των περιφερειακών του ιατρείων. Ακόμα η κρίσιμη έλλειψη της παιδιάτρου που ανήκει μεν στο Κέντρο αλλά το επισκέπτεται μόνο δύο φορές τον μήνα.

Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας αποτελείται αυτήν την περίοδο από δύο γενικούς γιατρούς και τρεις αγροτικούς γιατρούς. Ωστόσο, επειδή ο αριθμός αυτός κάθε άλλο παρά επαρκής θεωρείται, η στελέχωση συμπληρώνεται από τους γιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων που ανήκουν στο Κέντρο. Είτε πρόκειται για γενικούς γιατρούς είτε για αγροτικούς. Μάλιστα, οι ειδικοί γιατροί εκτός από εφημερίες, κάνουν και πρωινά ιατρεία στο Κέντρο. Ακόμα, στο Κέντρο ανήκει και ένας παιδίατρος ο οποίος ωστόσο εργάζεται στο Γενικό νοσοκομείο και στο Κέντρο έρχεται ως επισκέπτης γιατρός δύο φορές τον μήνα. Τέλος, υπάρχει και ένας μικροβιολόγος. Σε κάθε περίπτωση με το σύστημα αυτό της αλληλοσυμπλήρωσης με τα Περιφερειακά Ιατρεία, οι εφημερίες βγαίνουν. Στο νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχουν τέσσερα άτομα τα οποία και πάλι πλαισιώνονται από νοσηλευτές που ανήκουν στα περιφερειακά ιατρεία ώστε να βγαίνουν οι δικές τους βάρδιες, έστω και δύσκολα. Ενώ σε ότι αφορά τους οδηγούς στο ασθενοφόρο, το Κέντρο διαθέτει μόλις δύο οδηγούς οι οποίοι με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν να καλύπτουν τα πρωινά ωράρια του Κέντρου. Από κει και πέρα στις εφημερίες αναλαμβάνει βάρδιες το ΕΚΑΒ το οποίο έρχεται συνήθως από την Λαμία. Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα υλικά, η κυρία Βογιατζή αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως το τελευταίο διάστημα δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Η ίδια θετική εικόνα συναντάται και στα φάρμακα τα οποία δεν παρουσιάζουν κάποια έλλειψη. Είναι δε ευχάριστο πως κάποιες δυσκολίες που υπήρχαν στην τροφοδοσία έχουν πλέον ξεπεραστεί και ο εφοδιασμός γίνεται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας. Ως απάντηση λάβαμε πως υπάρχει ένας ακτινογράφος ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ πρόσφατα στο Κέντρο άλλαξαν τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στις εξετάσεις αίματος και κατά συνέπεια η εικόνα σε αυτόν τον τομέα είναι ιδιαίτερα θετική. Στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας δέχεται τουλάχιστον είκοσι άτομα σε κάθε εφημερία, ενώ μαζί με τις συνταγογραφήσεις ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται. Παράλληλα υπάρχουν και τα περιστατικά που βλέπουν οι γενικοί γιατροί ή ο παιδίατρος, οπότε ο αριθμός αυτός μπορεί να προσεγγίζει τους εξήντα ασθενείς ανά ημέρα. Εξάλλου ο πληθυσμός που καλύπτει το Κέντρο Υγείας και αφορά την Αμφίκλεια και την γύρω περιοχή μπορεί ακόμα και να ξεπερνάει τις πέντε χιλιάδες κατοίκους.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουλίου 2016, 00:52:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Ιουλίου 2016, 16:24:01
Απάντηση #277
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
20/07/2016
Βασιλική Αγγουρίδη.


Υγειονομικά απομονωμένο το Καστελλόριζο.

Στη Ρόδο ή την Τουρκία συνεχίζουν να αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου για να καλύψουν τις υγειονομικές τους ανάγκες.

Μπορεί το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού να είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, αλλά λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό λοιπό προσωπικό οι κάτοικοι αναγκάζονται να «ξενιτευτούν».

Βέβαια, όπως τονίστηκε σε πρόσφατη επίσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο νησί η μεγάλη απόσταση του νησιού από το νοσοκομείο της Ρόδου οδηγεί τους περισσότερους κατοίκους να επιλέξουν την Τουρκία, που απέχει λιγότερο από ένα μίλι.

«Το ακριτικό νησί, που το χωρίζει μεγάλη απόσταση τόσο από την Ρόδο όσο και από την ηπειρωτική Ελλάδα, με εθνική σημασία για τη χώρα μας, αποτελεί κομβικό σημείο για όλους μας. Πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στον τομέα της περίθαλψης ώστε οι κάτοικοί του να νιώθουν ασφαλείς και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή στη γείτονα χώρα για απλές εξετάσεις», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.

Το νησί διαθέτει Πολυδύναμο Ιατρείο. Βάσει του οργανισμού του προβλέπονται:

Ένας Διευθυντής γενικής ιατρικής. Ωστόσο, ο Διευθυντής έχει αποσπαστεί σε άλλη περιοχή 5 χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα η θέση να μην μπορεί να πληρωθεί.
Ένας Επιμελητής Β’ γενικής ιατρικής. Η θέση του ιατρού είναι κενή.
Δύο αγροτικοί ιατροί οι οποίοι υπηρετούν. Ωστόσο ο ένας εκ των δύο αποχωρεί στις αρχές Οκτωβρίου για την έναρξη ειδικότητας.
Δύο νοσηλεύτριες των οποίων οι θέσεις είναι κενές. Η μία θέση έχει προκηρυχθεί.
Δύο μαίες των οποίων οι θέσεις είναι κενές.
Η Αντιπροσωπεία του Π.Ι.Σ. επισκέφθηκε το Πολυδύναμο ιατρείο, στο οποίο βρήκε σε υπηρεσία έναν αγροτικό ιατρό – ο δεύτερος απουσίαζε με κανονική άδεια – έναν φαρμακοποιό και έναν οδοντίατρο που έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό.

Διαπιστώθηκε ότι το Πολυδύναμο ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, έχει καρδιογράφο, μόνιτορ, απινιδωτή και δύο αναλυτές για αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίοι όμως δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα για μία απλή εξέταση αίματος οι κάτοικοι να χρειάζεται να μεταβούν είτε στη Ρόδο ή στην γειτονική χώρα.

Επίσης, κρίθηκε επείγουσα η τοποθέτηση ενός Επιμελητή ή Διευθυντή γενικής ιατρικής, συνεπικουρούμενου από δύο αγροτικούς ιατρούς, τουλάχιστον μίας νοσηλεύτριας και μίας μαίας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του νησιού. Απαραίτητη κρίθηκε και η άμεση λειτουργία των δύο αναλυτών για τη διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, η δημιουργία ειδικού χώρου για τη λειτουργία ακτινολογικού μηχανήματος καθώς και η εφαρμογή της τηλεματικής ιατρικής, μέσω της 2ης ΥΠΕ, για την άμεση διάγνωση προβλημάτων υγείας, καθώς και την εκτίμηση της ανάγκης διακομιδής των περιστατικών σε άλλη υγειονομική μονάδα της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. επισήμανε ότι θα μεταφέρει άμεσα στο Υπουργείο Υγείας την ανάγκη για ασφαλή υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του Καστελόριζου, ενώ θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. τη δημιουργία επιπλέον οικονομικών κινήτρων για τη στελέχωση και οργάνωση του Πολυδύναμου Ιατρείου, λόγω και της μείζονος γεωγραφικής σημασίας του για τη χώρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2016, 23:19:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Ιουλίου 2016, 17:03:05
Απάντηση #278
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Χωρίς να υποτιμώ τα άλλα νησάκια της Ελλάδος και τους ηρωικούς κατοίκους τους, σχετικά με το Καστελόριζο μιλάμε για το νησάκι που χάρη σ' αυτό διπλασιάζεται η ΑΟΖ της Ελλάδας (κι ας λυσσάνε οι γείτονες. Άραγε βρήκαν τα ελικόπτερα και τα πλοία τους που αγνοούνται; )

Κάποιος υπουργός έχει αποσπάσει το γενικό γιατρό του νησιού στο Κ.Υ. Βύρωνα. Ποιος το έκανε αυτό και με ποια λογική; Αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι π.χ. υγείας, ας του δώσουν μια μετάθεση ώστε να απελευθερωθεί η θέση.
Πάει ο Άδωνις και ο Πατούλης με κάμερες και τυμπανοκρουσίες και φέρνουν ως "δώρο" μια πνευμονολόγο (που αναφέρεται και ως γενική γιατρός) που φεύγει μετά από λίγο.
Πάει ο Σαμαράς (ως καλεσμένος σε γενέθλια φραγκάτου) και διαπιστώνει την έλλειψη γιατρών και αρχίζει τις "εντολές Σαμαρά" για την υγειονομική κάλυψη του νησιού που αποδεικνύονται μούφα.
Διατυμπανίζουν την δυνατότητα οπλιτών ιατρών να κάνουν αγροτικό στη διάρκεια της θητείας τους όμως δεν βρίσκεται ούτε ένας για το Καστελόριζο! (αν και η άμεση ανάγκη είναι για ειδικευμένο.)
Δεν έχει ο στρατός να στείλει έναν ειδικευμένο παθολόγο ή γενικό γιατρό στο νησί αντί να τους στέλνει σε Τάγματα Υγειονομικού στην παραμεθόριο και να αλλάζουν κάθε 6μηνο ή χρόνο ;
Ποια κίνητρα δίνει η πολιτεία για κάλυψη τέτοιων θέσεων; Να μετράει η προϋπηρεσία πολλαπλάσια για διορισμό σε άλλη θέση στο ΕΣΥ; Γελάει ο κόσμος. Δίνουν κίνητρα που ουσιαστικά είναι: "Κάνε την καρδιά σου πέτρα και κάνε υπομονή να μαζέψεις κανένα μόριο μέχρι να φύγεις"; Τα 400 ευρώ της περιφέρειας για σίτιση ή στέγαση; Δώστε κίνητρα για να πάει ο γιατρός και να μείνει για πάντα. Να παρακαλάνε να πάνε άλλοι στη θέση του.
Αναλυτικότερα στο θέμα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2016, 20:45:09 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Ιουλίου 2016, 18:39:34
Απάντηση #279
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο συμφορουμίτη.
Κακά τα ψέμματα, το Καστελλόριζο είναι νησί στρατηγικής σημασίας για τους λόγους που αναφέρθησαν. Δόθησαν επαρκή κίνητρα ;
Εγώ λέω, δώστε άλλον έναν μισθό, ειδικά για όποιον επιλέξει να πάει Καστελλόριζο, τι μας λένε, ότι θα υπήρχε σοβαρό δημοσιονομικό κόστος γι' αυτό ; Τόσοι ξύστες υπάρχουν στο Δημόσιο.
Δλδ ο Γενικός Ιατρός που θα πάει στο Καστελλόριζο θα αμοίβεται όσο αμοίβεται και ο αποσπασμένος στον Βύρωνα ; Ψάχνουν για κοροϊδα ;
Γι' αυτό δεν πάει κάποιος εκεί...
Το θέμα της απόσπασης είναι σοβαρό. Ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εγγυάται ότι ο Γενικός Ιατρός που θα πάει να υπηρετήσει εκεί, δεν θα κτυπήσει μια ξεγυρισμένη απόσπαση σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο. Αφήστε που μπορεί να τσεπώνει και τα οικονομικά κίνητρα και όλα καλά.
Τα ίδια δεν συμβαίνουν στην Κάρπαθο που απ'΄την μία δεν έχουν γιατρούς για εφημερίες στο Κ.Υ, μπορεί να τραβήξουν τον γιατρό της Ολύμπου (όποιος πάει) και ταυτόχρονα έχουν στείλει γιατρό με απόσπαση σε μεγαλύτερο νησί ;
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ; Γιατί απλούστατα είναι Δημόσιο, και όποιος έχει το κατάλληλο βύσμα, μπορεί να το κάνει.
So simple as that.

20 Ιουλίου 2016, 20:10:52
Απάντηση #280
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Εγώ λέω, δώστε άλλον έναν μισθό, ειδικά για όποιον επιλέξει να πάει Καστελλόριζο, τι μας λένε, ότι θα υπήρχε σοβαρό δημοσιονομικό κόστος γι' αυτό ;

Θα γίνουν προσφυγές και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αρκετοί θα το κερδίσουν (και αναδρομικά) με απροσδιόριστο οικονομικό κόστος. Βλέπε παλαιότερα επιδόματα στο δημόσιο που ξεκινούσαν από μια υπηρεσία και μετά δικαστικά τα έπαιρνε ο ένας μετά τον άλλο.
Πρέπει να δοθεί στοχευμένα μέσω περιφέρειας ή δήμου (με το κράτος ίσως αφανή χρηματοδότη) ώστε να μην υπάρχει νομικό έρεισμα διεκδίκησης από άλλους.

Θυμάμαι μικρός στους σχολικούς χάρτες της Ελλάδας, που ήταν αναρτημένοι σε κάθε αίθουσα, πάντα το Καστελόριζο ήταν σε ένθετο σε κάποια γωνιά του χάρτη και πάντα αναρωτιόμουν γιατί γίνεται αυτό! Όταν βρήκα ένα χάρτη της προκοπής και είδα τη φυσική θέση του, κατάλαβα!
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2016, 20:37:47 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

21 Ιουλίου 2016, 17:36:33
Απάντηση #281
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Τρεις μήνες πέρασαν για να προμηθεύσει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας με φάρμακα κορτιζόνες, αναλγητικά αλλά και υλικά όλων των κατηγοριών και για να μην μένει εκτεθειμένο το κέντρο ο διευθυντής τα αγόραζε από την τσέπη του. Οι ελλείψεις βέβαια δεν σταματούν εδώ … Οι περισσότεροι γιατροί που δουλεύουν έχουν ημερομηνία λήξης . Η γιατρός  κυρία Παναγιώτα Δημητρίου μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα πράγματα είναι αρκετά απλά… δεν υπάρχει ούτε ακτινολογικό, ούτε μηχάνημα για εξετάσεις αίματος, οπότε τα μόνα μηχανήματα που υπάρχουν είναι αυτά για τα καρδιογραφήματα.

Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον ότι μάθαμε από το ρεπορτάζ πως τα πιεσόμετρα έχουν έρθει από δωρεά, ενώ τα οξύμετρα και τα ζαχαρόμετρα που χρησιμοποιούνται είναι των ίδιων των γιατρών αφού το Κέντρο Υγείας δεν έχει δικά του. Η σημερινή έρευνα του LIFE2DAY.GR στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ), μεταφέρεται στην νοτιοδυτική Αχαΐα, στην ιστορική περιοχή της Κλειτορίας για να παρουσιάσει το Κέντρο Υγείας της περιοχής για το οποίο συνομιλούμε με την ιατρό, κυρία Παναγιώτα Δημητρίου και η οποία μας ενημερώνει για την “εύθραυστη” επάρκεια γιατρών στις εφημερίες με ημερομηνία λήξης αλλά και τις ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ακόμα οι… δύο νοσηλεύτριες του Κέντρου, οι ελλείψεις σε οδηγούς, αλλά και σε υλικά και φάρμακα τα οποία αγοράζει απ’ την τσέπη του ο διευθυντής! Τέλος, η τραγική εικόνα σε εξοπλισμό που αναγκάζει τους γιατρούς να χρησιμοποιούν τα δικά τους εργαλεία! Στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας υπάρχουν συνολικά δέκα γιατροί, από τους οποίους οι τρεις είναι γενικοί γιατροί και οι υπόλοιποι είναι αγροτικοί γιατροί από τους οποίους ένας ανήκει στο Κέντρο και οι υπόλοιποι στα Περιφερειακά Ιατρεία με αρμοδιότητα ωστόσο να συμμετέχουν στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας. Με αυτόν τον τρόπο οι εφημερίες του Κέντρου βγαίνουν με επάρκεια, ωστόσο τον Οκτώβριο αναμένεται να υπάρχει ένα κύμα φυγής από έξι από τους αγροτικούς γιατρούς ολοκληρώνουν το πρόγραμμα τους και θα αποχωρήσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν δεν βρεθεί ένας τρόπος να αντικατασταθούν άμεσα, αφενός τα περιφερειακά ιατρεία θα παραμείνουν κενά και αφετέρου στο Κέντρο Υγείας θα μείνουν μόνο οι γενικοί γιατροί οι οποίοι προφανώς δεν θα μπορούν να βγάζουν εφημερίες. Σημαντικό ζήτημα εξάλλου αποτελεί το γεγονός πως από τους τρεις γενικούς γιατρούς, οι δύο έρχονται μόνο για εφημερίες και δεν εργάζονται μόνιμα στο Κέντρο. Επιπροσθέτως, υπάρχει έλλειψη και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, αφού πέρα από τους γενικούς γιατρούς υπάρχουν σημαντικές ανάγκες και για παιδίατρο και για καρδιολόγο και για οφθαλμίατρο, αλλά και για άλλες ειδικότητες οι οποίες ωστόσο απουσιάζουν. Μάλιστα, ο παιδίατρος έρχεται με δική του πρωτοβουλία σαν επισκέπτης κάποιες φορές τον μήνα, ακριβώς επειδή κρίνεται απαραίτητο.

Η νοσηλευτική υπηρεσία αποτελείται μόλις από δύο άτομα, μία νοσηλεύτρια και μία μαία. Είναι προφανές πως είναι αδύνατο να καλύψουν βάρδιες, πόσο μάλλον να πάρουν κάποια ρεπό που δικαιούνται ή ακόμα και τις άδειές τους. Παρά τις εκκλήσεις δεν έχει γίνει καμία κίνηση στελέχωσης, ενώ όπως χαρακτηριστικά μας λένε: “επειδή είμαστε κέντρο υγείας, το κράτος θεωρεί πως το κέντρο δεν είναι απαραίτητο να είναι εξοπλισμένο, οπότε προσπαθούμε και το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό να καλύπτουν τις ανάγκες όπως πρέπει”. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει ακόμα τέσσερις οδηγούς, ωστόσο δεν αποτελούν πλήρωμα ασθενοφόρου, αλλά μόνο οδηγούς κάτι που σημαίνει πως για τις βάρδιες που καλύπτουν χρειάζονται κάθε φορά να παίρνουν μαζί τους και ένα γενικό γιατρό ανά περιστατικό. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν λάβει την εκπαίδευση του πληρώματος κι έτσι υπάρχει επιπλέον σπατάλη χρόνου και προσωπικού. Στις βάρδιες πάντως που δεν καλύπτουν οι οδηγοί επιστρατεύεται το ΕΚΑΒ των Καλαβρύτων. Η κυρία Δημητρίου, αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως περιοδικά υπάρχουν ελλείψεις παρά τις συνεχείς παραγγελίες του Κέντρου. Οι παραδόσεις αργούν και γι’ αυτό και υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης. Ακόμα κι έτσι, το Κέντρο δεν μένει ποτέ εκτεθειμένο καθώς για οποιαδήποτε έλλειψη, φροντίζει η διοίκηση του Κέντρου, αφού με πρωτοβουλία του ίδιου του διευθυντή, αγοράζονται από την δική του τσέπη οποιαδήποτε φάρμακα ή αναλώσιμα υπάρχουν σε έλλειψη κι έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του Κέντρου. Είναι γεγονός ωστόσο πως αυτήν την περίοδο το Κέντρο έχει λάβει μια μεγάλη παρτίδα φαρμάκων ικανά να καλύψουν τις ανάγκες του Κέντρου για πολύ καιρό. Πάντως τρεις μήνες πριν οι ελλείψεις φαρμάκων ήταν πολύ σημαντικές και αφορούσαν κορτιζόνες, αναλγητικά κλπ. Εκείνο το διάστημα υπήρξαν σημαντικές πιέσεις από τον τοπικό πληθυσμό και αυτοδιοίκηση προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία τελικά κάλυψε τις ανάγκες της μονάδας. Ακόμα, σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα πράγματα είναι αρκετά απλά και ανεπαρκή αφού δεν υπάρχει ούτε ακτινολογικό, ούτε μηχάνημα για εξετάσεις αίματος, οπότε τα μόνα μηχανήματα που υπάρχουν είναι αυτά για τα καρδιογραφήματα. Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον ότι μάθαμε από το ρεπορτάζ πως τα πιεσόμετρα έχουν έρθει από δωρεά, ενώ τα οξύμετρα και τα ζαχαρόμετρα που χρησιμοποιούνται είναι των ίδιων των γιατρών αφού το Κέντρο Υγείας δεν έχει δικά του. Στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας έρχονται κάθε μέρα περίπου σαράντα άτομα που αφορούν είτε συνταγογραφήσεις είτε συγκεκριμένα περιστατικά. Σε αυτό το σημείο βέβαια πρέπει να γίνει αναφορά και στα Περιφερειακά Ιατρεία που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας και τα οποία είναι τοποθετημένα σε μεγάλη ακτίνα έχοντας τα ίδια επισκεψιμότητα που επίσης αγγίζει τα σαράντα άτομα την ημέρα. (40 άτομα/ημέρα το κάθε Περιφερειακό Ιατρείο ξεχωριστά ή συνολικά ;  ) Η περιοχή κάλυψης του Κέντρου είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει πληθυσμό που ίσως ξεπερνά ακόμα και αυτό των Καλαβρύτων και προσεγγίζει περίπου τις οχτώ χιλιάδες. Ένας αριθμός όμως που αυξάνεται αφού τα σαββατοκύριακα έρχονται πολλοί επισκέπτες από Πάτρα ή Αθήνα.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιουλίου 2016, 07:27:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Ιουλίου 2016, 19:30:56
Απάντηση #282
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας υπάρχουν συνολικά δέκα γιατροί, από τους οποίους οι τρεις είναι γενικοί γιατροί και οι υπόλοιποι είναι αγροτικοί γιατροί από τους οποίους ένας ανήκει στο Κέντρο και οι υπόλοιποι στα Περιφερειακά Ιατρεία με αρμοδιότητα ωστόσο να συμμετέχουν στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας...........................Σημαντικό ζήτημα εξάλλου αποτελεί το γεγονός πως από τους τρεις γενικούς γιατρούς, οι δύο έρχονται μόνο για εφημερίες και δεν εργάζονται μόνιμα στο Κέντρο.
Και που εργάζονται οι γενικοί γιατροί;

Παράθεση
Η νοσηλευτική υπηρεσία αποτελείται μόλις από δύο άτομα, μία νοσηλεύτρια και μία μαία. Είναι προφανές πως είναι αδύνατο να καλύψουν βάρδιες,
Μόνο μία νοσηλεύτρια σε ηπειρωτικό ΚΥ; Μου κάνει εντύπωση. Μήπως οι υπόλοιπες είναι κάπου αποσπασμένες;

Δηλαδή τα πρωινά έχουμε ένα ΚΥ που λειτουργεί με 1 γενικό γιατρό, 1 αγροτικό και ίσως νοσηλεύτρια ή μαία (αν κάνουν απογευματινές και βραδινές βάρδιες δεν θα καλύπτουν κάποια πρωινά) αλλά αυτό δεν προβάλλεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα λειτουργίας;

Παράθεση
Μάλιστα, ο παιδίατρος έρχεται με δική του πρωτοβουλία σαν επισκέπτης κάποιες φορές τον μήνα, ακριβώς επειδή κρίνεται απαραίτητο.
Αυτό το "με δική του πρωτοβουλία" δεν το κατάλαβα.

Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας διαθέτει ακόμα τέσσερις οδηγούς, ωστόσο δεν αποτελούν πλήρωμα ασθενοφόρου, αλλά μόνο οδηγούς κάτι που σημαίνει πως για τις βάρδιες που καλύπτουν χρειάζονται κάθε φορά να παίρνουν μαζί τους και ένα γενικό γιατρό ανά περιστατικό. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν λάβει την εκπαίδευση του πληρώματος κι έτσι υπάρχει επιπλέον σπατάλη χρόνου και προσωπικού.
Όταν τα ΚΥ δεν έχουν οδηγούς, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν. Όταν έχουν οδηγούς, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πληρώματα ασθενοφόρου! (μάλλον είναι λογικό ο οδηγός, ακόμη κι αν έχει εκπαίδευση πληρώματος, να μην μπορεί να οδηγεί και να είναι στην καμπίνα ταυτόχρονα)

Παράθεση
τα ζαχαρόμετρα
τέλος πάντων.....

Παράθεση
Στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας έρχονται κάθε μέρα περίπου σαράντα άτομα που αφορούν είτε συνταγογραφήσεις είτε συγκεκριμένα περιστατικά.
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Κ. Κλειτορίας
2012 Τακτικά: 1853 Επείγοντα: 1432 Σύνολο: 3285
2013 Τακτικά: 971 Επείγοντα: 1270 Σύνολο: 2241
2014 Τακτικά: 806 Επείγοντα: 1657 Σύνολο: 2463

22 Ιουλίου 2016, 07:30:03
Απάντηση #283
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Κ. Κλειτορίας

2014 Τακτικά: 806 Επείγοντα: 1657 Σύνολο: 2463

2.463 / 365 = 6,7 περιστατικά/ημέρα .......
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Ιουλίου 2016, 10:18:46
Απάντηση #284
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Κ. Κλειτορίας

2014 Τακτικά: 806 Επείγοντα: 1657 Σύνολο: 2463

2.463 / 365 = 6,7 περιστατικά/ημέρα .......

Για όσους γνωρίζουν το Κ.Υ Κλειτορίας ήταν από παλιά ένα ΚΥ ...ειδικών συνθηκών.  Κατά τη γνώμη μου με βάση την κίνηση των ασθενών το ΚΥ θα έπρεπε να αντικατασταθεί από ένα διθέσιο ΠΙ (πολύδύναμο ή απλό). 

Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω τη σύγκριση με τον Πτελεό - μια περιοχή με αντίστοιχο πληθυσμό και αντίστοιχη απόσταση από το αστικό κέντρο της περιοχής (Καλάβρυτα - Αλμυρός) - στην οποία υπηρετούσα μέχρι προ 2ετίας. Οσα περιστατικά αντιμετωπίζει το ΚΥ σε ένα έτος αντιμετωπίζαμε οι 2 γενικοί γιατροί σε 3 μήνες.

Οσον αφορά στα ασθενοφόρα ας τελειώσει αυτό το παραμύθι. Τουλάχιστον στην ηπειρωτική ελλάδα τις διακομιδές πρέπει να τις αναλαμβάνει μόνο το ΕΚΑΒ με δικά του πληρώματα με κατάλληλη εκπαιδευση και ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι τα ασθενοφόρα και οι οδηγοί των ΚΥ (που θα ενταχθούν στο ΕΚΑΒ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) πρέπει να αφήσουν το γραφείο, να εκπαιδευτούν κατάλληλα και τα ασθενοφόρα να πληρούν κάποιες μίνιμουμ προϋποθέσεις και να μην είναι απλά καρότσες από αγροτικά.

Και οι γιατροί των Κ.Υ να αποσχολούνται μόνο γι αυτό το οποίο προσελήφθησαν. (3 χρόνια στον Πτελεό ένας μηνίσκος στο αριστερό γόνατο καλά είναι)

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
13902 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
19286 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
204 Απαντήσεις
290868 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2024, 08:50:58
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
136332 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
24094 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2022, 20:20:34
από Argirios Argiriou