Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Δεκεμβρίου 2024, 12:24:11

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 295118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Ιανουαρίου 2018, 21:05:23
Απάντηση #135
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07-01-2018

Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας, δεν ψιχαλίζει!… Κατάφεραν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς σε Κέντρο διακομιδών, με έναν Διοικητή καρατομημένο, που όμως παραμένει στη θέση του!!!

Στο ίδιο έργο θεατές στο Νοσοκομείο Λαμίας, με ασθενείς να περιμένουν στην ουρά για να χειρουργηθούν ελλείψει αναισθησιολόγου, εφημερίες χωρίς προσωπικό και κυρίως πολίτες δυσαρεστημένους και ανήσυχους για την πορεία και την τύχη της υγείας τους!

Είναι γνωστό ότι το ΓΝ Λαμίας υπολειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, αφού οι ελλείψεις, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, φτάνουν το 50% (υπηρετούν 72 γιατροί για 143 οργανικές θέσεις)!. Οι μόνοι που φαίνεται να μην μπορούν να το καταλάβουν, είναι δυστυχώς όσοι έχουν την ευθύνη της χάραξης πολιτικής σε αυτόν τον τόπο, οι οποίοι τσακώνονται μεταξύ τους εάν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο ήδη “παραιτημένος” από τον Υπουργό, διοικητής του ΓΝ Λαμίας Παναγιώτης Ζυγούρης.

Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων έχει μπει ήδη στο δεύτερο χρόνο του, με τρία μόλις άτομα να πρέπει να σηκώσουν το βάρος τακτικών και έκτακτων περιστατικών.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαστικές εφημερίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις (τα «εντέλλεσθε» που καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί) μπορεί να λειτούργησαν, αλλά και οι «υπάλληλοι» (τη λέξη «σκλάβοι» χρησιμοποίησε στο τετ-α-τετ με τον διοικητή ο νέος Πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΦ Βασίλης Κυριακάκης) έχουν όρια και τρόπους να αμύνονται σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ψιχαλίζει…

Η αναισθησιολόγος, που είχε μείνει μόνη της λόγω προβλημάτων υγείας των άλλων δυο, μετά από τρία 24ωρα υπηρεσίας κατέρρευσε και έτσι είχαμε εκ νέου αναβολές σε χειρουργεία, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα άμεση λύση.

Στην πρόσφατη αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ), ο Διοικητής του Νοσοκομείου είχε μόνο να κάνει διαπιστώσεις ότι δηλαδή φταίνε οι άλλοι και συγκεκριμένα η 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο.

Προφανώς και έχει δίκιο στο γεγονός ότι φταίνε οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που μετά τα όσα έχουν γίνει ή πιο σωστά δεν έχουν γίνει στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, εξακολουθούν και τον κρατάνε στο πόστο του! Σαφώς και έχουν εκείνοι την μεγαλύτερη ευθύνη που κοιτάνε να μην χαλάσουν το προφίλ τους αδιαφορώντας αν θα πεθάνει κόσμος που περιμένει μήνες για ένα χειρουργείο!

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ογκολογική που μόνο εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας του θέματος δόθηκε προσωρινή και κατά ένα μικρό ποσοστό, λύση (μία φορά την εβδομάδα και για δύο μήνες έρχεται ογκολόγος από το Βόλο).

Επιτέλους σκεφτείτε και τον απλό πολίτη. Τον άνθρωπο που ετοιμάστηκε να χειρουργηθεί (ψυχικά, σωματικά) και του λέτε με ευκολία, ότι δεν μπορεί να γίνει το χειρουργείο του. Τον καρκινοπαθή που δεν ξέρει αν αύριο θα ζει και τον βάζετε να ψάχνει Ογκολόγο. Τον άνθρωπο που παθαίνει κάτι έκτακτο και περιμένει αιμορραγώντας ή σφαδάζοντας από τους πόνους στα επείγοντα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό ή που πλέον δεν εμπιστεύεται καν να περάσει το κατώφλι των ΤΕΠ.

Σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, ή Νομικό Πρόσωπο που θα θέλατε να πειραματιστείτε με τους ανθρώπους και τα μοντέλα διοίκησης, θα μπορούσαμε ίσως να το καταλάβουμε. Το να παίζεται όμως τόσους μήνες με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι δυστυχώς από γελοίο ως επικίνδυνο…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Ιανουαρίου 2018, 17:16:06
Απάντηση #136
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21-01-2018 Καθημερινή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Φεβρουαρίου 2018, 22:12:32
Απάντηση #137
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ένα άρθρο που σε αγγίζει:

14/02/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Φεβρουαρίου 2018, 23:31:57
Απάντηση #138
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Συγκινητικό. Πάντως και στα ακριβά ιδιωτικά οι διάφοροι τύποι με τα διαφημιστικά φυλλάδια μπαίνουν στα δωμάτια όποτε θέλουν. Και έχει και δωμάτια μικρά και χωρισμένα με ''φυσαρμόνικες'' που ακούς τους διπλανούς και κάνεις νέες γνωριμίες και γιατρός που να εφημερεύει κι αν υπάρχει στον όροφο δεν περνάει ποτέ (γιατί ο κάθε ασθενής έχει τον δικό του γιατρό που δίνει οδηγίες από το τηλέφωνο) και χαλασμένα κουμπάκια που καλείς την νοσηλεύτρια και γενικά όποιος έχει περάσει και από ιδιωτικό και από δημόσιο ξέρει ότι δεν είναι τόση η διαφορά όση διαβάζουμε στα παράπονα συνήθως.

21 Φεβρουαρίου 2018, 08:23:20
Απάντηση #139
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Έχοντας δουλέψει και στα δύο συστήματα, λέω μετά λόγου γνώσεως ότι αν στα δημόσια υπήρχε καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή και καλύτερη νοσηλευτική υπηρεσία (γιατί εκεί υπάρχουν τα ΜΕΓΑΛΑ κενά, μην γελιόμαστε), τα ιδιωτικά δεν θα μπορούσαν να τα κοντράρουν.

Για πολλούς λόγους.

Έλα όμως ο μέσος ασθενής στο Δημόσιο νοσηλεύευται σε παμπάλαια κτίρια και περνάει η νοσηλεύτρια μια στις τόσες.

11 Μαρτίου 2018, 08:07:44
Απάντηση #140
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
04/03/2018 Καθημερινή
Πεννυ Μπουλουτζα.


Στο εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» υπηρετούν τρεις γιατροί. Οι δύο εξ αυτών είναι επικουρικοί, δηλαδή εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η θητεία τους λήγει τον ερχόμενο Μάιο. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στον αγγειογράφο σύγχρονης τεχνολογίας, υπηρετούσαν έως πρόσφατα τρεις γιατροί. Ενας εξ αυτών ήταν επικουρικός και η σύμβασή του έληξε στις αρχές Φεβρουαρίου. Από τους εναπομείναντες, ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ο άλλος έχει συμπληρώσει το όριο ακτινοβολίας στην οποία επιτρέπεται να εκτεθεί. Το περασμένο φθινόπωρο το νοσοκομείο Αμφισσας είχε μείνει με μία ακτινολόγο επικουρική γιατρό για να καλύπτει τη λειτουργία του.

Η δημοσιονομική κρίση που «πάγωσε» επί σειρά ετών τις προσλήψεις προσωπικού, άλλαξε άρδην την «ανθρωπογεωγραφία» των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθιστώντας το επικουρικό προσωπικό –γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου– δομικό κομμάτι του συστήματος. Είναι ενδεικτικό ότι σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, το 40%-45% των θέσεων γιατρών καλύπτεται πλέον από επικουρικούς. Συνολικά, εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ είναι επικουρικοί, ενώ η αναλογία συμβασιούχων-μονίμων για το λοιπό προσωπικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό είναι ένας προς τέσσερις.

Στο ΕΣΥ αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου 2.900 επικουρικοί γιατροί, ενώ ο αριθμός των μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι περίπου 7.000. Αντίστοιχα, από το μη ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων περίπου 12.500 εργάζονται με διαφόρων ειδών συμβάσεις (επικουρικοί, προγράμματα του ΟΑΕΔ, ατομικές συμβάσεις), έναντι 45.000 που είναι το μόνιμο προσωπικό.

Οι συμβάσεις των επικουρικών δεν μπορούν να ξεπερνούν τη διετία. Ετσι, στο τέλος της θητείας τους πρέπει να απολυθούν και στη θέση τους να προσληφθούν άλλοι, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία μονάδων του ΕΣΥ. Ενδεικτική, είναι η τωρινή ανασφάλεια περίπου 600 επικουρικών γιατρών που «κινδυνεύουν» με πρόωρη διακοπή των συμβάσεών τους. Πρόκειται για γιατρούς η θητεία των οποίων παρατάθηκε πλέον των δύο ετών. Το Ελεγκτικό Συμβούλιο με απόφασή του θεωρεί μη νόμιμες αυτές τις συμβάσεις. Η απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα. «Και καλώς δεν έχει δημοσιευθεί», αναφέρει στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Ηλίας Σιώρας, εξηγώντας ότι όταν θα συμβεί αυτό θα πρέπει να απολυθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες συμβάσεις επικουρικών που υπηρετούν τώρα στο ΕΣΥ λήγουν τους επόμενους 10 με 12 μήνες. «Αυτό σημαίνει ότι η ένδεια προσωπικού στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί. Εκτός από τη δυσλειτουργία που δημιουργείται κάθε φορά που ο νέος πρέπει να συνηθίσει το περιβάλλον, η “αντικατάσταση” συχνά καθυστερεί, ειδικά εάν το νοσοκομείο δεν έχει τους απαραίτητους πόρους», σημειώνει ο κ. Σιώρας.

Οι προσλήψεις μoνίμων που εξαγγέλλονται υλοποιούνται μερικώς και με καθυστέρηση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (Δεκέμβριος 2016), για 1.660 θέσεις μη ιατρικό προσωπικό. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος, δεκαπέντε μήνες μετά ουδείς έχει διοριστεί. «Σε λίγο τα νοσοκομεία θα έχουν κυρίως προσωπικό που θα έρχεται και θα φεύγει. Εάν έχεις π.χ. 3.000 επικουρικούς στους 50.000 μόνιμους, οι μόνιμοι θα βοηθήσουν τους νέους να συνηθίσουν στο νέο περιβάλλον. Εάν όμως η σχέση μόνιμων και επικουρικών γίνει 50-50, τότε ποιος εκπαιδεύει ποιον; Δεν αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες με αυτόν τον τρόπο».

Οι ελλείψεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, από το ΕΣΥ λείπουν περισσότεροι από 6.500 μόνιμοι γιατροί και 20.000 λοιπό προσωπικό. «Εμείς θεωρούμε ότι οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι περισσότερες και φτάνουν τις 10.000», επισημαίνει στην «Κ» ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Πάνος Παπανικολάου. Οπως υποστηρίζει, οι εκτιμήσεις του υπουργείου βασίζονται σε οργανισμούς των νοσοκομείων, οι οποίοι εκδόθηκαν το 2011-2012 και υποβαθμίζουν τις πραγματικές ανάγκες. Αναφορικά με το ποιες ειδικότητες είναι σε έλλειψη, σημειώνει, «ποικίλλουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Σίγουρα, όμως, το πρόβλημα είναι εκρηκτικό σε εργαστηριακές ειδικότητες και στην αναισθησιολογία. Ειδικά η αναισθησιολογία έχει μετατραπεί σε “νομαδική ειδικότητα”, αφού στην περιφέρεια, ο ίδιος αναισθησιολόγος μπορεί να εφημερεύει κάθε ημέρα και σε άλλο νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες. Πριν από περίπου έναν χρόνο, ένας επικουρικός αναισθησιολόγος παραιτήθηκε γιατί τον έβαλαν να εφημερεύει επί δέκα ημέρες σερί, σε Χαλκίδα και Λαμία εναλλάξ».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


« Τελευταία τροποποίηση: 11 Μαρτίου 2018, 08:11:56 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Μαρτίου 2018, 21:12:59
Απάντηση #141
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31/03/2018

Πήγαν με χαρές και όνειρα να προσφέρουν αλλά μέχρι τώρα έχουν εξαπατηθεί και αναζητούν τον τρόπο πλέον να φύγουν αξιοπρεπώς χωρίς να βάλουν φέσι στους ιδιοκτήτες που τους εμπιστεύτηκαν το σπίτι τους. Στο ΓΝ Θήρας δεν παίρνουν μισθό ΕΣΥ αλλά μισθό ιδιωτικού ΠΕ (1300 ευρώ) οπότε είναι πολύ χαμηλός , επιπλέον είναι χωρίς νοσοκομειακό επίδομα και χωρίς επίδομα ενοικίου. Διαβάζω λοιπόν σε ανάρτηση συναδελφου την κραυγή βοήθειας για τις ψεύτικες υποσχέσεις της διοίκησης του δήμου και του ΥΥΚΑ Ας μην ξεχνάμε πρόσφατο διορισμό στο νοσοκομείο διοικητικού στελέχους φίλου του υπουργού αν τον έχει ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί και για τον ξεσηκωμό τον γιατρών που ετοιμάζονται να την κάνουν κραυγάζοντας ΒΟΗΘΕΙΑ:

Πριν από επτά περίπου μήνες και αφού είχα μείνει άλλους επτά περίπου μήνες σε ένα δωμάτιο με τουαλέτα σε κοινωτικό ξενώνα όπου συνεχίζουν να μένουν άλλοι έξι νομίζω γιατροί που υπηρετούν στο ΓΝ Θήρας όπως και εγώ , παρακινήθηκα από την τότε διοίκηση του Νοσοκομείου όπου σε συνεργασία με τον σύλλογο στήριξης και την συμφωνία που έγινε με έναν ιδιοκτήτη κατοικίας στο Εμπορείο της Θήρας να μετακομίσω εκεί αφού το υψηλό ενοίκιο θα πληρωνόταν με κάποια συμφωνία μεταξύ των. Προέβαλλα αντιρρήσεις και φοβίες ότι μπορεί να μείνω χωρίς κατοικία τελικώς αφού φοβόμουν για την πληρωμή του ενοικίου ότι δεν θα γίνει αλλά πήρα διαβεβαίωση από το ιδιοκτήτη αλλά και από την τότε διοίκηση αλλά και από τον σύλλογο στήριξης ότι είναι ζήτημα χρόνου να λυθούν όλα τα προβλήματα και όλα θα πάνε καλά .Σήμερα επτά μήνες μετά το πρόβλημα παραμένει αφού ο Δήμος που θα έπρεπε να αναλάβει την εκταμίευση των χρημάτων από το Ιδρυμα Νομικού και που αφορά την πληρωμή των ενοικίων των υγειονομικών που υπηρετούν στο ΓΝ Θήρας τα έχει “τσουκρίσει” άγρια με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για λόγους που δεν θέλω να αναφέρω και δεν με ενδιαφέρουν. Αποτέλεσμα είναι ο ιδιοκτήτης να απαιτεί τα χρήματά του όπως κει είναι πολύ λογικό και εγώ να βρίσκομαι στην θέση να είμαι άστεγος αφού πρέπει να αφήσω το σπίτι το οποίο πρέπει να ενοικιαστεί από άλλους ενοικιαστές που ήδη το έχουν δεί και περιμένουν να το αδειάσω.. Εγώ θα πρέπει λοιπόν να συνεχίσω να βλέπω , να εξετάζω και να χειρουργώ αλλά να ξεκουράζομαι σε ένα εξεταστικό κρεβάτι ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε άδειο θάλαμο ασθενών .ΒΟΗΘΕΙΑ

Harilaos Baliakos

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαρτίου 2018, 21:19:18 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Απριλίου 2018, 00:44:12
Απάντηση #142
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Απριλίου 2018, 08:30:02
Απάντηση #143
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
02/04/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πόσο απλό και εξυπηρετικό μπορεί να γίνει για τον πολίτη το ΕΣΥ, αρκεί να υπάρχει διάθεση. ;)

7 Μαΐου 2018, 22:51:57
Απάντηση #144
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07-05-2018

Παράταση ενοικίου της έπαυλης για ακόμα ένα χρόνο που διαμένει ο κος Πανοτόπουλος -παρά την κατακραυγή- συνεχείς παραιτήσεις γιατρών, λήξεις συμβάσεων λοιπού προσωπικού και ρουσφέτια της ΑΕΜΥ Α.Ε. καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσποδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΕΟΔΗΝ) για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ:

15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο με όλες τις τιμές. Κατά τα εγκαίνια δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών.

Ποια είναι η κατάσταση δύο χρόνια μετά του Νοσοκομείου Σαντορίνης;

Το Νοσοκομείο όπως είναι γνωστόν παραχωρήθηκε και λειτουργεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Επειδή δεν εντάσσεται στο ΑΣΕΠ και στο Δημόσιο Υπαλληλικό Δίκαιο κατάντησε ένα Νοσοκομείο ρουσφετιών και εξυπηρέτησης του Κομματικού Κράτους Σύριζα.

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. είναι μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον Ελληνικό λαό μέσω των προϋπολογισμών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κος Πολάκης διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Για τον Διευθυντή, που ήταν πωλητής λαμπτήρων, δίνουν χρήματα για εκπαίδευση για να τον μάθουν να κάνει το Διευθυντή (δείτε την απόφαση). Μάλιστα ενοικίασαν και σπίτι έπαυλη για να διαμένουν τα ανώτερα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., το οποίο τελικά κατέληξε να γίνει σπίτι του κου Πανοτόπουλου.
Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε πήρε απόφαση να παρατείνει το ενοικιαστήριο του σπιτιού – έπαυλη, για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για να μένει με την άνεσή του ο κος Πανοτόπουλος στη Σαντορίνη.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών.
Τον Ιούνιο 2018 λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016. Τι θα γίνει;

Η κατάσταση του νοσοκομείου σε γιατρούς
 
Υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων ποσοστό κάλυψης 40%.
Οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας λόγος είναι ότι ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η εργασιακή εξουθένωση και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Ποια είναι η κατάσταση σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης δύο χρόνια μετά από τα εγκαίνια;
Σας κοινοποιούμε αναλυτική κατάσταση με τους 21 Ιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο και όσοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Θα διαπιστώσετε ότι υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρείς γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος. Ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε 8/9/2016.
Το ίδιο και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος παραιτήθηκε στις 18/10/2016.
Υπηρετεί ένας Παιδίατρος και σε βασικές ειδικότητες δύο ιατροί. Όταν κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο;
Τελικά οι υποσχέσεις που έδωσε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου για πλήρη και ασφαλή λειτουργία του αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες και ψέματα.
Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον.
Οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. ( Εμ, τότε τι κάνουμε ;... )
Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. και κατάσταση των ιατρών που υπηρετούν, όσων παραιτήθηκαν και το οργανόγραμμα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαΐου 2018, 22:55:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιουλίου 2018, 22:43:00
Απάντηση #145
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, προ πολλού, σε αυτή την χώρα. Σε ποιο πολιτισμένο μέρος της Γης θα το ονομάζανε Νοσοκομείο εν έτει 2018;  :

Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Καλαβρύτων – Χωρίς ορθοπεδικό και ακτινογραφίες δίπλα από το Χιονοδρομικό.

Σε μια μεγάλη και ορεινή περιοχή όπως η επαρχία Καλαβρύτων με ηλικιωμένους κατοίκους και τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή,  λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, υπάρχει ένα υπό κατάρρευση όπως καταγγέλλεται νοσοκομείο, το οποίο εκτός των άλλων, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να βγάλει ούτε μια ακτινογραφία. Όπως εξηγεί στο thebest.gr o  καρδιολόγος και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Θεόδωρος Νασιώτης, ο  ακτινολόγος έχει συνταξιοδοτηθεί και η χειρίστρια του ακτινολογικού μηχανήματος βρίσκεται σε άδεια, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή της.

 «Αυτή τη στιγμή εφημερεύω και δεν έχω δυνατότητα μιας ακτινογραφίας. Προ ημερών είχε έρθει στο νοσοκομείο περιστατικό κατάγματος μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα και αναγκαστήκαμε να παρακαλέσουμε τη χειρίστρια να έρθει για να γίνει η ακτινογραφία. Αλλά αυτό δεν είναι λύση. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει για το πρόβλημα που θα προέκυπτε, τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

 Η κατάσταση αυτή εκτυλίσσεται την ώρα που το χιονοδρομικό κέντρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος εκατοντάδες σκιέρ κι επισκέπτες για τις γιορτές, αλλά και την ώρα που ιδιαίτερα για ηλικιωμένους ανθρώπους τα προβλήματα υγείας είναι συχνά και οι οικονομικές και άλλες δυνατότητες για μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία είναι από περιορισμένες έως ανύπαρκτες.

 «Τι να πω στον ηλικιωμένο που έρχεται εδώ; Πήγαινε στην Πάτρα ή το Αίγιο για εξέταση ή νοσηλεία; Λένε δεν έχω κανέναν δικό μου εκεί να με φροντίσει, ούτε τα χρήματα για να πάνε εκεί».

 Την ίδια ώρα, όπως εξηγεί ο κ. Νασιώτης στο thebest.gr δεν υπάρχει ορθοπεδικός στο νοσοκομείο εδώ και τουλάχιστον 4- 5 χρόνια «και είναι ένα χιονοδρομικό δίπλα και μια επαρχία 20.000 κατοίκων». Ωστόσο οι ελλείψεις δεν σταματούν εδώ. «Παθολόγος υπάρχει στο νοσοκομείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Θέλουμε σε καθημερινή βάση επάνδρωση του νοσοκομείου» δηλώνει φανερά αγανακτισμένος, προσθέτοντας ότι με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδος θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 Ελευθερία Μακρυγένη



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουλίου 2018, 22:46:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Αυγούστου 2018, 12:33:07
Απάντηση #146
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αν έχω καταλάβει καλά Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ εφημερεύουν εναλλάξ. Το πρώτο έχει 2 νευρολόγους, ένα μόνιμο και ένα επικουρικό, (αυτό το "μη εφημερεύων διευθυντής" δεν το κατάλαβα) και το ΠΑΓΝΗ 5.
Αν βάλεις να εφημερεύει η νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ σε μέρες που δεν εφημερεύει το ΠΑΓΝΗ θα έχεις πρόβλημα με λοιπές ειδικότητες π.χ. απεικονιστικές και ο ασθενής θα πηγαινοέρχεται μεταξύ Βενιζέλειου (γενική εφημερία πλην νευρολογικού) και ΠΑΓΝΗ (εφημερία νευρολογικού). Επίσης πρόβλημα σε πιθανή εισαγωγή. Δυσλειτουργίες του συστήματος.
Κοτζάμ γιος του Υπουργού της Αυστρίας και δε βρήκε νευρολόγο. Που πάμε; (Τους σκέφτονται πολύ αυτούς τους τίτλους!)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

13 Αυγούστου 2018, 04:56:10
Απάντηση #147
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Είναι νομίζω γνωστή στους περισσότερους η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σάμου Άγιος Παντελεήμονας.
Τραγική υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να τραβάνε για τις εφημερίες στο ΤΕΠ αγροτικούς, ενώ και στην Χειρουργική κάνουν εφημερίες αγροτικοί.
Εσχάτως υπήρξαν μέχρι και κρούσματα φυματίωσης ! Το αποκορύφωμα είναι να αποφεύγουν ακόμα και οι ντόπιοι να πάνε στο νοσοκομείο που δεν έχουν άλλη επιλογή...  :P

Ένα άλλο θέμα όμως ειναι η νοοτροπία που επικρατεί, δειτε εδώ περί τίνος ομιλώ:

Αποκαλεί υποτιμητικά τους ειδικεύομενους "βοηθούς", ούτε καν γιατρούς, ενώ λέει ότι την εκτίμηση των περιστατικών και την κλήση των εφημερεύοντων ιατρών την κάνει η τηλεφωνήτρια του νοσοκομείου ! Αυτό δεν είναι ποινικά κολάσιμο ; Ο/Η Εισαγγελέας λαμβάνει οέο ;

Επίσης να ενημερώσω τον συνάδελφο ότι ένας... "βοηθός" δεν ενοχλείται τόσο απ΄το 1000άρικο της αμοιβής και ξενιτεύεται, όσο το να κάνει τον λαντζέρη των "κανονικών" γιατρών, χωρίς αυτός να λαμβάνει τπτ (επιστημονικά ομιλώντας, δλδ χειρουργεία).
Οπότε, μάλλον αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι που δεν πατάει κανείς στην Σάμο να κάνει Ειδικότητα, ίσως σε αυτή την νοοτροπία περί "βοηθών", αναρωτιέμαι εγώ.  :P

Πληροφοριακά στο νοσοκομείο της Σάμου δεν υπάρχει καν λίστα για Ειδικότητα, που σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να ξεκινήσει άμεσα Ειδικότητα και να κτυπάει παρατάσεις όταν τελειώσει μέχρι όποτε το τραβάει η ψυχή του. Ενδιαφέρεται όμως κανείς ;
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Αυγούστου 2018, 12:01:24 από Αρχίατρος »

13 Αυγούστου 2018, 20:26:31
Απάντηση #148
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Τώρα ίσως είναι προσωπικές απόψεις αυτές, αλλά το βοηθός το άκουγα περισσότερο στις χειρουργικές κλινικές, δε μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, όλοι οι ειδικεύομενοι βοηθοί είμαστε τότε, πιο πολύ συνήθεια του παρελθόντος μου φάνηκε

Αυτό με τους αγροτικούς να στελεχώνουν τα επείγοντα μου φαινόταν κι εμένα παράταιρο μέχρι που ήρθα στη Σουηδία και είδα το σύστημα να στηρίζεται πάνω τους (για οικονομικούς λόγους...)

Κατά τα άλλα δεν αισθάνθηκα να μιλάει υποτιμητικά ο μουσάτος για τους ειδικευόμενους. Και πάλι προσωπική εντύπωση

14 Αυγούστου 2018, 05:14:20
Απάντηση #149
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ο ακριβής όρος του ειδικεύομενου στην Ελλάδα, για όποιον διαβάζει τα "ψιλά γράμματα" στις συμβάσεις, είναι "Βοηθός Ειδικεύομενος Ιατρός", οπότε τυπικά έχεις δίκιο, βοηθός είναι ο ειδικεύομενος, αλλά όταν δεν έχεις κανένα άλλο... ιατρικό χέρι στον ορίζοντα, λογικό είναι να τον χρίζεις ισότιμο συνάδελφο, καθώς είναι προς το δικό σου συμφέρον.

Το Βοηθός βγαίνει απ΄τα χειρουργεία φυσικά, όπου υπάρχει ο α'  βοηθός και β' βοηθός σε ένα χειρουργείο.

Επίσης στις Χειρουργικές Κλινικές υπάρχει η θέση του Α' Βοηθού στους ειδικεύομενους ή για τους αγγλομαθείς ο Chief Resident και είναι αυτός που μετά τον Διευθυντή (και δεδομένου ότι στα ελληνικά νοσοκομεία οι Επιμελητές ασχολούνται μόνο με τους δικούς τους ασθενείς) λύνει και δένει σε μια Κλινική, κανονίζει εισαγωγές, βγάζει πρόγραμμα χειρουργείων, ποιός θα μπεί στα χειρουργεία, πρόγραμμα εφημεριών κτλ.

Προσωπικά πάντως δεν μου φαίνεται να το λέει έτσι ο συγκεκριμένος, περισσότερο υποτιμητικό μου ακούγεται, αλλά μπορεί και να τον αδικώ.

Θα ξαναματαπώ ότι υπάρχει οξύ πρόβλημα, δεν έχουν κόσμο, και δεν ξέρω για τους αγροτικούς στην Σουηδία, αλλά Ελλάδα μπορεί να έχεις μόλις αποφοιτήσει απ ΄την Σχολή, να μην ξέρεις να βάζεις μια φλέβα και να ΤΕΠάρεις π.χ στο νοσοκομείο της Λευκάδας (παράδειγμα, αλλά γνωρίζω περιπτώσεις)

Ε, κάπου πρέπει να αναζητηθεί το αίτιο της τραγικής έλλειψης ειδικεύομενων που παρατηρείται στις Χειρουργικές Κλινικές των επαρχιακών νοσοκομείων.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Αυγούστου 2018, 05:50:04 από Αρχίατρος »

Λέξεις κλειδιά: Βενιζέλειο ΠΑΓΝΗ νευρολόγος 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3621 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
3 Απαντήσεις
19613 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
488 Απαντήσεις
376727 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2024, 16:28:16
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
6326 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2022, 17:12:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4772 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2024, 14:34:04
από GirousisN