Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Δεκεμβρίου 2024, 19:14:27

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 296035 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Απριλίου 2016, 23:59:05
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η ελληνική νοοτροπία να έχει ένα νοσοκομείο ειδικεύομενους, και αν δεν έχει, να αποτελεί αυτό "σοβαρό πρόβλημα", ποτέ δεν την κατάλαβα.

Από που και ως που πρέπει να παρέχει ένα νοσοκομείο (Κέντρο Υγείας στην ουσία) ειδικότητα, και να δικαιολογεί τις αντίστοιχες θέσεις ;

Μήπως πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις εκπαιδευτικού έργου ;
Ξέρω, θα έχετε αρχίσει κάποιοι να μειδιάτε και άλλοι να ξεκαρδίζεστε, αλλά η συγκεκριμένη απαίτηση προέρχεται ΜΟΝΟ από γιατρούς ΔΗΜΟΣΙΩΝ δομών, γιατί έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα η νοοτροπία ότι ο ειδικεύομενος είναι ο λαντζέρης του ειδικού, ο οποίος υπάρχει μόνο για να μην τον ενοχλούν στην εφημερία και απλώς να ενημερώνεται για τα περιστατικά, να συμφωνεί ή να διαφωνεί με μια εισαγωγή, και ενίοτε να χειρουργεί.

Όλα αυτά φυσικά στο ΔΗΜΟΣΙΟ νοσηλευτικό ίδρυμα, ρωτήστε αν ο ιατρός που εργάζεται π.χ στο ΥΓΕΙΑ (τυχαίο παράδειμα) τον παίρνει να ζητήσει ειδικεύομενους να του βγάζουν την λάντζα.
Γιατί δεν αποτελεί "σοβαρό πρόβλημα" για το ΥΓΕΙΑ η ανυπαρξία ειδικεύομενων και αποτελεί για το "Γενικό Νοσοκομείο Μολάων" μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ;
Έως πότε θα ανεχόμαστε (και θα αναπαράγουμε στην προκειμένη περίπτωση) την κακομαθημένη νοοτροπία ιατρών δημοσίων νοσοκομειων...
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Απριλίου 2016, 00:39:19 από kopritis »

19 Απριλίου 2016, 23:47:11
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
18-04-2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Στην ‘’ Εντατική’’ βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού τα ποσοστά υποστελέχωσης ανέρχονται πάνω από 50 % σε καίριες κλινικές . Οι νοσηλευτές δεν κάνουν ρεπό και δουλεύουν όλες τις αργίες για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο κύριος Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και αυτήν την περίοδο εκτελεί χρέη διοικητή μιλάει στο LIFE2DAY.GR.

Η έρευνα στο LIFE2DAY.GR συνεχίζεται σήμερα με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας που έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο ρεπορτάζ μας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα. Αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης το Νοσοκομείο Καλαμάτας τόσο στην παθολογική κλινική που φτάνει το 50% όσο και στους ωτορινολαρυγγολόγους με 66% αλλά και στους νεφρολόγους 50% και αμέσως μετά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα ποσοστά που παίρνουμε είναι τέτοια τα οποία δείχνουν την υποστελέχωση σε ποσοστό πάνω από το μισό σε καίριες κλινικές για το νοσοκομείο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην καλύπτονται και οι εφημερίες. Στην Εντατική -που διαθέτει τρεις επικουρικούς γιατρούς με σύμβαση- έχει γίνει ειδική πρόβλεψη ώστε να υπάρχει επιπλέον βοηθητικό προσωπικό ώστε να μην υπάρχει κενό στις εφημερίες. Σημερινός μας ομιλητής είναι ο κύριος Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος ο οποίος είναι διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και αυτήν την περίοδο εκτελεί χρέη διοικητή. Όπως ο ίδιος θα αναφέρει το μεγαλύτερο πρόβλημα ανέρχεται στην πλήρωση των θέσεων ευθύνης οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί με άτομα που έχουν σαν προτεραιότητα την πρόοδο του κλάδου. Αντίθετα μπαίνουν άτομα που θέλουν να περάσουν τα χρόνια σε μία καρέκλα με τίτλο και απολαβές. Παράλληλα, μας μιλάει για την υποστελέχωση στις κλινικές αλλά και τα προβλήματα με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παραμένει χωρίς συντήρηση.

Πρόβλημα υπάρχει και στο νοσηλευτικό προσωπικό αφού κάθε τμήμα καλύπτεται οριακά από νοσηλευτές. Σε κάθε κλινική είναι επιτακτική ανάγκη για τουλάχιστον δύο άτομα. Από την άλλη, το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό κάνει να λαμβάνει ρεπό/αργίες για περισσότερο από ένα χρόνο, γεγονός που δείχνει αφενός την στενότητα στελέχωσης, αφετέρου την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων. Ο κύριος Αποστολόπουλος επισημαίνει στο LIFE2DAY.GR πως δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην προμήθεια αναλωσίμων υλικών αφού τα περισσότερα υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα, ενώ ερωτώμενος για τυχόν προβλήματα σε φάρμακα, ο ίδιος απάντησε πως το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα, ενώ ακόμα και στην αγορά των ακριβών φαρμάκων το νοσοκομείο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αφού γενικά δεν χρησιμοποιεί τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα. Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν βασικά προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αφού ενώ υπάρχουν μηχανήματα στο νοσοκομείο, αυτά δεν συντηρούνται. Πρόκειται για το μηχάνημα αερίων αίματος ή μάλλον τα δύο από τα τρία που έχουν βλάβη ενώ το τρίτο παρουσιάζει πάρα πολύ συχνά προβλήματα. Μάλιστα ο κύριος Αποστολόπουλος δίνει μία σημαντική διάσταση στο θέμα αναφέροντας πως τα μηχανήματα που αγοράζονται δεν έχουν προοπτικές υποστήριξης σε βάθος εικοσαετίας, αφού τα περισσότερα μηχανήματα ήταν καλά συντηρημένα θα ήταν λειτουργήσιμα. Ο κύριος Αποστολόπουλος τοποθετήθηκε στο LIFE2DAY.GR και σχετικά με τις αντιδράσεις ορισμένων ασθενών να είναι αγανακτισμένοι, ακόμα και βίαιανα φέρονται εναντίων των γιατρών. Όπως είπε, είναι φαινόμενο της κρίσης και τους οδηγεί όχι μόνο σε ένταση της στιγμής αλλά ακόμα και σε μηνύσεις εναντίον των γιατρών, ενίοτε. Μάλιστα διευκρίνισε πως δεν φταίει ο κόσμος που αντιδρά αγανακτισμένος όσο οι κυβερνώντες που έχουν αφήσει τον κόσμο να περιέλθει σε αυτήν την κατάσταση. (Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: Αφού λέγονται τέτοια πράγματα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...) Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η επισκεψιμότητα έχει διπλασιαστεί από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ασθενείς πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικούς γιατρούς. Είναι χαρακτηριστικό πως η πληρότητα στην παθολογική κλινική υπερβαίνει το 100% πρόκειται για 80 κρεβάτια που είναι συνεχώς γεμάτα με αποτέλεσμα να στέλνουν ασθενείς σε άλλες κλινικές με έναν μέσο όρο να ανέρχεται σε πληρότητα που υπερβαίνει το 50% σε ένα νοσοκομείο 330 κλινών.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 23:55:22 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Απριλίου 2016, 17:27:28
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29/04/2016
Πεννυ Μπουλουτζα, Καθημερινή.


Χαμένοι στη μετάφραση είναι γιατροί και νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά από τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών που έχουν στηθεί ανά τη χώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ασθενείς ή οι συνοδοί τους δεν γνωρίζουν την αγγλική, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό των νοσοκομείων και να μετατρέπονται τα επείγοντα σε μικρούς «πύργους της Βαβέλ», με ό,τι συνέπειες έχει αυτό στην ταχύτητα εξυπηρέτησης των ασθενών και κυρίως στην παροχή σωστής φροντίδας υγείας. Εάν η γλώσσα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την εξυπηρέτηση των προσφύγων σε οποιαδήποτε υπηρεσία, η επίλυσή του, ειδικά στο κομμάτι της υγείας, είναι ζωτικής σημασίας, αφού η άμεση πληροφόρηση των γιατρών για το παραμικρό σύμπτωμα είναι αυτή που μπορεί να σώσει μια ζωή.

Το πρόβλημα καταγράφεται κυρίως με τους Αφγανούς και τα φαρσί. Οι Σύροι στις περισσότερες περιπτώσεις γνωρίζουν κάποια αγγλικά. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και των μεταναστών, ασκεί, μέσω του υπουργείου Υγείας, πιέσεις προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να προσλάβει διερμηνείς. Ο σχεδιασμός είναι αυτοί να τεθούν στη διάθεση των Υγειονομικών Περιφερειών και να διαμοιράζονται στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, προκειμένου να βοηθούν στη μετάφραση. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, μέχρι να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, οι λύσεις έρχονται εκ των έσω: Από άτομα που γνωρίζουν αγγλικά ή ελληνικά και βοηθούν στα κέντρα φιλοξενίας, από Σύρους γιατρούς που εθελοντικά προσφέρουν υπηρεσίες, από διερμηνείς ή υπηρεσίες εθελοντικών οργανώσεων. Είτε τηλεφωνικά είτε συνοδεύοντας τα περιστατικά στο νοσοκομείο.

Για τα παιδιατρικά νοσοκομεία, το πρώτο διάστημα μετά το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας το πρόβλημα ήταν τεράστιο, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των παιδιών. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς, όπως ανέφερε στην «Κ» η πρόεδρός της, Ματίνα Παγώνη, είχε παρέμβει, ζητώντας να συνοδεύονται τα περιστατικά, κατά τη διακομιδή τους, από διερμηνείς.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασσάβα, τώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Τα δύο νοσοκομεία Παίδων έχουν τυπώσει φυλλάδιο με βασικές ερωτήσεις που κάνουν οι γιατροί στα επείγοντα, γραμμένες στην αραβική γλώσσα. Ετσι, οι γονείς/συνοδοί των ασθενών-προσφυγόπουλων, όταν φτάσουν στα επείγοντα, καλούνται να απαντήσουν σε 30 ερωτήσεις – αυτές τις μέρες το φυλλάδιο συμπληρώνεται και με νέες ερωτήσεις, όπως «έχει το παιδί σας κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας;», «έχει το παιδί σας πυρετό;», «πόσες ημέρες έχει πυρετό;», «κάνει το παιδί σας διάρροιες;», «έχει το παιδί σας κάποιο εξάνθημα;» κ.ο.κ. Ανάλογα με τις απαντήσεις που συμπληρώνουν οι γονείς, οι γιατροί έχουν μια πρώτη εικόνα για την κλινική κατάσταση των παιδιών. Τουλάχιστον έως ότου βρεθεί κάποιος μεταφραστής.

«Σταγόνα στον ωκεανό»

Τα νοσοκομεία Παίδων, ως ειδικά νοσοκομεία και με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό παιδιών στον πληθυσμό των εγκλωβισμένων προσφύγων, έχουν και τη μεγαλύτερη «εστιασμένη» επιβάρυνση περιστατικών που προέρχονται από κέντρα φιλοξενίας και καταυλισμούς, σε αντίθεση με τα γενικά νοσοκομεία, στα οποία διαμοιράζονται οι ασθενείς πρόσφυγες, ανάλογα με το ποιο εφημερεύει. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην «Κ» γιατρός νοσοκομείου του Πειραιά: «Μπροστά στο χάλι που ζούμε σε κάθε εφημερία, οι πρόσφυγες είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Εξετάσεις και νοσηλείες

Από τις αρχές Μαρτίου έως και την περασμένη Τρίτη, στο «Αγία Σοφία» είχαν νοσηλευθεί 192 περιστατικά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ τουλάχιστον διπλάσιοι ήταν οι μικροί ασθενείς που μετέβησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μόνο τον Μάρτιο στα ΤΕΠ εξετάστηκαν περίπου 280 προσφυγόπουλα, εκ των οποίων τα 80 νοσηλεύτηκαν. Μάλιστα έχουν παρουσιαστεί και περιπτώσεις που, ενώ τα παιδιά θα έπρεπε να μείνουν για νοσηλεία, τα παίρνουν «λάθρα» οι γονείς τους, συνήθως ύστερα από φήμες ότι ανοίγουν τα σύνορα. Οι περισσότεροι μικροί ασθενείς είχαν προσβληθεί από εποχικές ιώσεις. Η ροή περιστατικών από τους καταυλισμούς το πρώτο διάστημα εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα ήταν σχετικά μεγάλη και σταδιακά «κόπασε».

Την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 11 παιδιά προσφύγων στο «Αγία Σοφία», τη Μεγάλη Δευτέρα 14 παιδιά, τη Μεγάλη Τρίτη 14. Κυρίως εμπύρετα, παιδιά με επίμονο βήχα, με διάρροια και ορθοπεδικά τραύματα, συνήθως από παιχνίδι. Τα προσφυγόπουλα ασθενείς συνοδεύουν οι γονείς τους, που θα μείνουν στο πλάι τους διαρκώς. Θα κοιμηθούν στην καρέκλα, στον καναπέ ή σε κάποιο άδειο κρεβάτι συνοδού, ενώ και για τη σίτισή τους φροντίζει το νοσοκομείο, ως επιπλέον ένδειξη αλληλεγγύης για την περιπέτειά τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Απριλίου 2016, 17:29:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Μαΐου 2016, 16:26:33
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
05-05-2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ληξουρίου στην Κεφαλονιά κάνει αίτημα μέσα από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ώστε  να διορθωθεί το πρόβλημα της σοβαρής υποστελέχωσης, ο διευθυντής κύριος Γαβριήλ Απέργης. Ενώ, ο φετινός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2015 . Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λόγω παλαιότητας υπάρχουν συχνές βλάβες στα μηχανήματα.

Η υποστελέχωση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας υγείας (είναι όντως ; ) και οι  πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας θα έπρεπε να  είναι η ενίσχυση και η στήριξη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει όπως διαπιστώνουμε  στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μέσα  από την μοναδική και αποκλειστική ερεύνα  σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της Ελλάδας .

Το LIFE2DAY.GR επιστρέφει στο Ιόνιο και συνεχίσει την έρευνα του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αυτή τη φορά από το νησί της Κεφαλονιάς με επόμενο σταθμό Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ληξουρίου. Διευθυντής εκεί είναι ο κύριος Γαβριήλ Απέργης και μας μιλάει για τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό είτε αυτό πρόκειται για ιατρικό και νοσηλευτικό είτε για διοικητικό και εργαστηριακό. στο διοικητικό προσωπικό και από τρία άτομα στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ληξουρίου λειτουργούν μονάδες που αποτελούνται από εννέα γιατρούς. Πρόκειται για παθολόγους, έναν παιδίατρο και έναν ορθοπεδικό. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν επαρκεί ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο ακριβώς και εξαιτίας του υψηλού φόρτου εργασίας του. Για γίνεται λόγος για την προσθήκη τουλάχιστον δύο ατόμων ακόμα ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το νοσοκομείο. Στο νοσηλευτικό τμήμα του νοσοκομείου υπάρχουν δεκαεφτά άτομα που στελεχώνουν το τμήμα αυτό και ενώ κρίνεται επαρκές για την παθολογική κλινική εντούτοις για τα επείγοντα περιστατικά, την παιδιατρική και την ορθοπεδική, υπάρχουν ελλείψεις στις βάρδιες των νοσηλευτών που δεν φτάνουν. Και εκεί υπάρχει αίτημα για περίπου πέντε επιπλέον άτομα που θα διόρθωναν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Είναι πολύ σημαντικό πως αυτή τη στιγμή από το νοσοκομείο γίνεται λόγος για άμεση ανάγκη διοικητικού προσωπικού και εργαστηριακού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, οι ανάγκες αφορούν κατ’ ελάχιστο πέντε άτομα στο διοικητικό προσωπικό και από τρία άτομα στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο. Ο κύριος Απέργης αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχει σχετική επάρκεια στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών και πως αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι εύκολα σε ότι αφορά την επικοινωνία με την Υγειονομική Περιφέρεια κι αυτό διότι η γραφειοκρατία είναι μεγάλη. Και στα φάρμακα υπάρχει επάρκεια αφού με τον υπάρχων προϋπολογισμό δεν παρατηρούνται ελλείψεις στην παροχή τους. Ο διευθυντής τοποθετήθηκε αναφορικά με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του γενικού νοσοκομείου στο οποίο λόγω παλαιότητας υπάρχουν συχνές βλάβες στα μηχανήματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ακτινολογικού μηχανήματος που αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες για την αντικατάστασή του. Ο κύριος Απέργης ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως ο φετινός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2015 και ανήλθε περίπου στις εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Το 2015 και συγκεκριμένα το φθινόπωρο, το νοσοκομείο είχε πάρει από τον Υπουργό Υγείας ένα ποσό επιχορήγησης στις εκατό χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα έχει αρχίσει η εκταμίευση χρημάτων από τον προϋπολογισμό για το 2016 ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ληξουρίου υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα επισκέψεις την ημέρα στα εξωτερικά ιατρεία (30 επισκέψεις την ημέρα αντιστοιχούν σε 3,3 ασθενείς/Ιατρό/ημέρα .... ) αριθμός φυσικά που αλλάζει την περίοδο του καλοκαιριού όπου και σημειώνεται άνοδος λόγω του τουρισμού. Ο πληθυσμός που καλύπτει το Νοσοκομείο ανέρχεται στις τρεις χιλιάδες πεντακόσιους, αριθμός που τριπλασιάζεται την περίοδο του καλοκαιριού! (μήπως θα έπρεπε να αλλάξει όνομά, σε Κέντρο Υγείας Ληξουρίου ;  )

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Μαΐου 2016, 16:34:10 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Μαΐου 2016, 22:24:39
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ληξουρίου λειτουργούν μονάδες που αποτελούνται από εννέα γιατρούς. Πρόκειται για παθολόγους, έναν παιδίατρο και έναν ορθοπεδικό. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν επαρκεί ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο ακριβώς και εξαιτίας του υψηλού φόρτου εργασίας του.
Αν κάνουμε την αφαίρεση, βγαίνουν 7 παθολόγοι; Κάνω κάποιο λάθος υπολογισμό;

Παράθεση
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ληξουρίου υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα επισκέψεις την ημέρα στα εξωτερικά ιατρεία (30 επισκέψεις την ημέρα αντιστοιχούν σε 3,3 ασθενείς/Ιατρό/ημέρα .... ) αριθμός φυσικά που αλλάζει την περίοδο του καλοκαιριού όπου και σημειώνεται άνοδος λόγω του τουρισμού. Ο πληθυσμός που καλύπτει το Νοσοκομείο ανέρχεται στις τρεις χιλιάδες πεντακόσιους, αριθμός που τριπλασιάζεται την περίοδο του καλοκαιριού!
Ο παραπάνω φόρτος εργασίας εστιάζεται στα 30 άτομα ανά ημέρα στα εξωτερικά ιατρεία;
ΚΥ με 1000 άτομα πληθυσμό ευθύνης αναφέρουν 100 επισκέψεις τη μέρα, εδώ με 3500 αναφέρουν 30 (τακτικά) τη μέρα. Ή τα δεδομένα χωλαίνουν ή σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας ο τόπος συνάντησης και αναψυχής των κατοίκων είναι το ΚΥ της περιοχής!

10 Μαΐου 2016, 23:16:09
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
10/05/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Έκκληση για την επάνδρωση του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Ικαρίας , με γιατρούς αλλά και δημιουργία ΜΕΘ κάνει μέσα από το LIFE2DAY ο διευθυντής κύριος Ελ Σεχέτα Αλαντίν. Ενώ καυτηριάζει και το πρόβλημα πολύ αργής προμήθειας αναλωσίμων υλικών. Εάν δεν υπήρχε βοήθεια ή προσφορές και δωρεές το νοσοκομείο Ικαρίας δεν θα είχε αναλώσιμα υλικά . Παράλληλα δεν υπάρχει αξονικός . Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας ( ΜΕΘ )παρότι υπάρχουν περιστατικά που χρήζουν τέτοιας αντιμετώπισης ειδικά σε περιπτώσεις απαγορευτικού του πλοίου.

Η ερεύνα του LIFE2DAY.GR σχετικά με την κατάσταση σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ΠΕΔΥ ,συνεχίζεται σε καθημερινή βάση και επόμενος σταθμός είναι η Ικαρία για το οποίο συνομιλήσαμε με τον διευθυντή του τοπικού Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας, κύριο Ελ Σεχέτα Αλαντίν ο οποίος κάνει έκκληση για την επάνδρωση του νοσοκομείου με γιατρούς που θα μπορέσουν να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες κυρίως μέσω των γενικών γιατρών που λείπουν από την Ικαρία, ενώ καυτηριάζει και το πρόβλημα πολύ αργής προμήθειας υλικών. Παρουσιάζει πρόβλημα με τις αποστάσεις και καλείται να δανείζει το ασθενοφόρο ώστε να επιχειρεί σωστά, ενώ εκφράζει το παράπονο του σε ότι αφορά τον τρόπο σχεδιασμού της δημόσιας υγείας στα νησιά που γίνεται χωρίς ποτέ να ερωτηθούν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους που γνωρίζουν τις ανάγκες και τα προβλήματα καλύτερα απ’ τον καθένα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ικαρίας διαθέτει μονάδα παθολογίας, καρδιολογίας, χειρουργικής, ορθοπεδικής, ΟΡΥΛΑ , μικροβιολογική, ακτινολογική, γυναικολογική αλλά και παιδιατρική. Δυστυχώς η παθολογική είναι στελεχωμένη μόλις με δύο άτομα, η χειρουργική με επίσης δύο, όπως και η μικροβιολογική και η ακτινολογική και η ορθοπεδική, όμως σε όλες τις υπόλοιπες μονάδες υπάρχει μόλις ένα άτομο παρά το ότι το οργανόγραμμα προβλέπει περισσότερους σε κάθε μονάδα. Παράλληλα υπάρχει ένας γενικός γιατρός, όμως ενώ υπάρχουν εφτά θέσεις αγροτικών γιατρών, οι τρεις από αυτές καταλαμβάνονται από επίσης γενικούς γιατρούς. (Είναι δηλαδή κακό αυτό; ) Στις εφημερίες υπάρχει δυσκολία σε ότι αφορά την λειτουργικότητα τους. Ενώ βγαίνουν αυτό συμβαίνει καθαρά εξαιτίας του ζήλου και του φιλότιμου των γιατρών που υπερβάλλουν εαυτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την θέση του καρδιολόγου που είναι αδύνατο να εφημερεύει τριάντα μέρες του μήνα. Από την άλλη μπορεί ο φόρτος εργασίας να είναι μικρότερος από τα αστικά κέντρα, ωστόσο όλοι οι γιατροί παραμένουν σε ετοιμότητα οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό δεν δικαιολογεί και τις πενιχρές αμοιβές των γιατρών που υπάρχουν εκεί. Το αυτονόητο αίτημα του νοσοκομείου είναι να υπάρχει κάλυψη γιατρών. Μάλιστα σύμφωνα με τον κύριο Ελ Σεχέτα, είναι λάθος το ότι έχει δοθεί ο όρος Γενικό Νοσοκομείο καθώς αυτό επιφέρει περισσότερες αρμοδιότητες που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να φέρει εις πέρας το Νοσοκομείο αυτό. Αυτό αδικεί τους εργαζομένους καθώς ενώ δουλεύουν υπέρ του δέοντος, ( Το σωστό είναι " υπέρ το δέον " Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) φαίνεται πως το νοσοκομείο παραμένει με ελλείψεις και υποστελεχωμένο. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως υπάρχει αίτημα για άλλους έξι γενικούς γιατρούς οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες του νοσοκομείου στους περισσότερους τομείς. Συνεπώς, είναι λάθος κατά τον διευθυντή να είναι νοσοκομεία αυτά της Ικαρίας, της Λήμνου κλπ. ενώ καταλογίζει πολιτική σκοπιμότητα . Εικάζει πως αυτό ίσως οφείλεται σε μία προσπάθεια να δοθούν κίνητρα στον κόσμο να μείνει εκεί και να μην φεύγει για τα αστικά κέντρα, αφού μεταξύ άλλων ντόπιοι, απασχολούνται στο Γενικό Νοσοκομείο το οποίο αποτελεί κομμάτι ενίσχυσης της οικονομίας της περιοχής. (τώρα αρχίζουν και λύνονται κάποιες απορίες...) Στο νοσηλευτικό προσωπικό ΓΝ-ΠΕΔΥ Ικαρίας τα πράγματα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και εκεί υπάρχει ζήτημα περισσότερων ατόμων, όμως σε γενικές γραμμές οι βάρδιες βγαίνουν σε αυτόν τον τομέα από τα σαράντα άτομα ( !!!! )με τα οποία το νοσοκομείο είναι στελεχωμένο. Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι στην Ικαρία δημιουργήθηκε πρόσφατα μονάδα ΕΚΑΒ και άρα το νοσοκομείο δεν έχει δικά του ασθενοφόρα. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα, καθώς το νοσοκομείο βρίσκεται στο κέντρο της Ικαρίας όμως η πλειονότητα του πληθυσμού του νησιού βρίσκεται από την άλλη πλευρά με την απόσταση από το νοσοκομείο να είναι σημαντική η οποία μπορεί να χρειάζεται και μία ώρα ακόμα για να φτάσει στον χώρο που υπάρχει ανάγκη. Για να δοθεί μία λύση, το ασθενοφόρο κάνει μία βάρδια στο νοσοκομείο και μία βάρδια στην άλλη πλευρά του νησιού, έτσι όταν υπάρχει περιστατικό στην άλλη πλευρά του νησιού, υπάρχει πρόβλημα καθυστερήσεων. Οι οδηγοί ακόμα και εκτός βάρδιας βρίσκονται σε ετοιμότητα συνεχώς.

Ο κύριος Ελ Σεχέτα ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως δεν υπάρχουν μεν βασικές ελλείψεις από αναλώσιμα υλικά, ωστόσο εντοπίζει δυσκολία στο σύστημα που υπάρχει στις παραγγελίες. Πιο συγκεκριμένα, ενώ από το νοσοκομείο γίνονται κανονικά και έγκαιρα οι παραγγελίες για το υλικό που είναι απαραίτητο, υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από την Υγειονομική Περιφέρεια. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει βοήθεια άλλοτε από προσφορές και δωρεές κι άλλοτε από την τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα σε τελική ανάλυση το νοσοκομείο να μην μένει εκτεθειμένο. Το σενάριο είναι διαφορετικό σε ότι αφορά τις προμήθειες φαρμάκων που είναι επαρκείς και με ροή που δεν αφήνει κανένα κενό. Ο διευθυντής σημειώνει στο LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς τα υπάρχοντα μηχανήματα απαιτούν κοστοβόρα συντήρηση, γεγονός που προκαλεί μεγάλη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Ο δε εξοπλισμός παρουσιάζει και ελλείψεις, αφού δεν υπάρχει αξονικός, δεν υπάρχει μονάδα εντατικής παρότι υπάρχουν ορισμένες φορές περιστατικά που χρήζουν τέτοιας αντιμετώπισης ειδικά σε περιπτώσεις απαγορευτικού του πλοίου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ορισμένες ανάγκες θα μπορούσαν να καλυφτούν από παραπλήσιες μονάδες, όπως της Σάμου, όμως σε περιπτώσεις απαγορευτικών αυτό είναι αδύνατο. Παράλληλα ενημερωνόμαστε πως έχει εγκατασταθεί ένα μηχάνημα τηλεϊατρικής στον χώρο το οποίο ουσιαστικά όμως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν έχει κανένα νόημα για έναν ασθενή να παραμένει στην Ικαρία και ένας γιατρός να λαμβάνει οδηγίες από έναν άλλο στην Αθήνα προκειμένου να περιθάλψει έναν ασθενή που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ή άλλου μεγάλου αστικού κέντρου. ( μπα !!? ) Ο κύριος Ελ Σεχέτα αναφέρει πως για το 2016 ο προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος κατά περίπου τριάντα χιλιάδες, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις χρημάτων. Το 2015 ο προϋπολογισμός ήταν κάτι περισσότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ από τα οποία υπάρχουν ορισμένες οφειλές, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ προς το νοσοκομείο ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια! Στην Ικαρία οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου δέκα χιλιάδες. Από αυτούς οι υπερήλικοι αποτελούν το 70% του πληθυσμού με την μέση ηλικία να ξεπερνά τα εξήντα. Το καλοκαίρι ο αριθμός των κατοίκων και επισκεπτών διπλασιάζεται και αυτό είναι χαρακτηριστικό της κίνησης που υπάρχει και η οποία μεταβάλλεται από τον χειμώνα στο καλοκαίρι.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαΐου 2016, 23:49:18 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Μαΐου 2016, 23:48:47
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
ΟΡΥΛΑ
Έτσι, έτσι!

Παράθεση
Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα, καθώς το νοσοκομείο βρίσκεται στο κέντρο της Ικαρίας όμως η πλειονότητα του πληθυσμού του νησιού βρίσκεται από την άλλη πλευρά
Ποια είναι η άλλη πλευρά όταν κάτι βρίσκεται στο κέντρο;

Παράθεση
δεν υπάρχει μονάδα εντατικής παρότι υπάρχουν ορισμένες φορές περιστατικά που χρήζουν τέτοιας αντιμετώπισης ειδικά σε περιπτώσεις απαγορευτικού του πλοίου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ορισμένες ανάγκες θα μπορούσαν να καλυφτούν από παραπλήσιες μονάδες, όπως της Σάμου, όμως σε περιπτώσεις απαγορευτικών αυτό είναι αδύνατο.
Αεροδιακομιδές ίσως;

Παράθεση
Παράλληλα ενημερωνόμαστε πως έχει εγκατασταθεί ένα μηχάνημα τηλεϊατρικής στον χώρο το οποίο ουσιαστικά όμως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν έχει κανένα νόημα για έναν ασθενή να παραμένει στην Ικαρία και ένας γιατρός να λαμβάνει οδηγίες από έναν άλλο στην Αθήνα προκειμένου να περιθάλψει έναν ασθενή που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ή άλλου μεγάλου αστικού κέντρου.
Χμμμμ, χωρίς να θέλω να σας ξαφνιάσω, μήπως αυτή είναι η χρησιμότητα μια καλής τηλεϊατρικής; Να διευκρινίσει ποια περιστατικά πρέπει "κάλλιστα" να μεταφερθούν σε νοσοκομεία Αθήνας και ποια όχι; Ή να βοηθήσει στις περιπτώσεις που αναφέρεται ότι είναι αδύνατη η διακομιδή λόγω απαγορευτικού;

Παράθεση
Συνεπώς, είναι λάθος κατά τον διευθυντή να είναι νοσοκομεία αυτά της Ικαρίας, της Λήμνου κλπ. ενώ καταλογίζει πολιτική σκοπιμότητα .
Οι σαράντα θέσεις νοσηλευτικού, σας λένε κάτι;
Κύριε διευθυντά, έχετε "περίεργες" απόψεις. Μήπως είστε υπ' ατμόν;
Έγιναν τόσες και τόσες αντιδράσεις όταν πέρασαν στις αρμοδιότητες των νοσοκομείων Σάμου και Μυτιλήνης αντίστοιχα.

11 Μαΐου 2016, 00:06:56
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πολύ αμφιβάλλω αν στέκουν απαιτήσεις για ΜΕΘ και αξονικό σε ένα νησί 3,000 κατοίκων.
Και αυτό γιατί μπορεί η Ικαρία να αναφέρεται με 8,000 μόνιμους κατοίκους, αλλά απ΄την δική μου εμπειρία αυτοί που μένουν διαρκώς στο νησί, ειδικά τον δύσκολο χειμώνα, είναι το 1/3.
Κατανοώ φυσικά την αγάπη καθενός για την ιδιαίτερη πατρίδα του και το ότι αρκετοί δεν μεταδημοτεύουν γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, αλλά σε μια χρεωκοπημένη χώρα τα νούμερα είναι σημαντικά.

Προσωπικά και εξ' αποστάσεως, θεωρώ τις απαιτήσεις μαξιμαλιστικές, ίσως χρειάζεται μια ΜΑΦ, καλύτερη οργάνωση και ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Μαΐου 2016, 00:08:53 από kopritis »

16 Μαΐου 2016, 22:01:02
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
16/05/2016
Της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη.


Πιθανό ενδεχόμενο είναι πια η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Γ. Ν. Χίου «Σκυλίτσειο» μετά την άρνηση του τοπικού γραφείου της ΔΕΗ να προχωρήσει στον διακανονισμό των οφειλών του. Το θέμα έφτασε σήμερα στην Βουλή…

Στην Βουλή μέσω του βουλευτή ΝΔ, Νότη Μηταράκη έφτασε το ζήτημα καθώς σε Ερώτησή του προς τον Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής ζητεί να μάθει ποιες ενέργειες δρομολογούνται ώστε να επιτευχθεί ο διακανονισμός των οφειλών του νοσοκομείου και να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης του Γ. Ν. Χίου... ;

Η ΔΕΗ απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του νοσοκομείου οι οποίες ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ και στην τελευταία απόπειρα που κατεβλήθη από τους εκπροσώπους του νοσοκομείου για τον διακανονισμό της οφειλής και την εξεύρεση λύσης,  το τοπικό γραφείο δήλωσε αναρμόδιο παραπέμποντας στην κεντρική διοίκηση.

Το νοσοκομείο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ξεμείνει από ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του και τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν για τους ασθενείς.

Το θέμα προωθήθηκε στη Βουλή μέσω του Νότη Μηταράκη που σε ερώτησή του προς τον Γ. Ξάνθο ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να επιτευχθεί ο διακανονισμός των οφειλών και να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης του Γ. Ν. Χίου;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Μαΐου 2016, 23:01:11
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
16/05/2016
Της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη.


Πιθανό ενδεχόμενο είναι πια η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Γ. Ν. Χίου «Σκυλίτσειο» μετά την άρνηση του τοπικού γραφείου της ΔΕΗ να προχωρήσει στον διακανονισμό των οφειλών του. Το θέμα έφτασε σήμερα στην Βουλή…

Στην Βουλή μέσω του βουλευτή ΝΔ, Νότη Μηταράκη έφτασε το ζήτημα καθώς σε Ερώτησή του προς τον Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής ζητεί να μάθει ποιες ενέργειες δρομολογούνται ώστε να επιτευχθεί ο διακανονισμός των οφειλών του νοσοκομείου και να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης του Γ. Ν. Χίου... ;

Η ΔΕΗ απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του νοσοκομείου οι οποίες ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ και στην τελευταία απόπειρα που κατεβλήθη από τους εκπροσώπους του νοσοκομείου για τον διακανονισμό της οφειλής και την εξεύρεση λύσης,  το τοπικό γραφείο δήλωσε αναρμόδιο παραπέμποντας στην κεντρική διοίκηση.

Το νοσοκομείο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ξεμείνει από ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του και τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν για τους ασθενείς.

Το θέμα προωθήθηκε στη Βουλή μέσω του Νότη Μηταράκη που σε ερώτησή του προς τον Γ. Ξάνθο ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να επιτευχθεί ο διακανονισμός των οφειλών και να απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης του Γ. Ν. Χίου;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Απριλίου 2016
Τεράστιος πονοκέφαλος αποδεικνύεται για την Διοίκηση του Νοσοκομείου η απαίτηση της ΔΕΗ να πληρωθεί τους λογαριασμούς που τις οφείλονται αλλιώς θα αναγκαστεί σε διακοπή του.Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. η Διοικητής Ελένη Βουτιέρου, παρουσίασε το ύψος των λογαριασμών, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι λογαριασμοί δεν πληρώνονταν επειδή μεγάλος μέρος τους αφορούσε την ΔΕΠΑΝΟΜ, που εκτελούσε το έργο της νέας πτέρυγας, πλην όμως η ΔΕΗ δεν αναγνωρίζει παρά μόνο τον τελικό οφειλέτη, που είναι το Νοσοκομείο. Ετσι στην Διοίκηση πάρθηκε η απόφαση, σύμφωνα με τους ευνοϊκούς όρους των 48 δόσεων, που υπάρχουν σήμερα, να γίνει διακανονισμός, που από μόνος του δεν λύνει το πρόβλημα καθώς η ΔΕΗ απαιτεί μαζί με την ρύθμιση να εξοφλείται και ο τρέχον λογαριασμός. - See more at: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για την κατασκευή της νέα πτέρυγας έπαιρναν ρεύμα από το νοσοκομείο; Δεν υπάρχει ειδική παροχή σ' αυτές τις περιπτώσεις όπως στις υπό κατασκευή κατοικίες με ξεχωριστό μετρητή; Αν προτίμησαν την "εύκολη" λύση να πάρουν ρεύμα από το έτοιμο, τότε μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου.....
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Μαΐου 2016, 01:51:01 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

17 Μαΐου 2016, 11:57:36
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η καλύτερη λύση σε μια τέτοια περίπτωση:
αντί να πλερώ το Υπουργείο Υγείας λογαριασμό επειδη κάποιοι εκεί στο Σκυλίτσειο δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους, να βρει ποιός ήταν ο υπεύθυνος αυτής της απόφασης και να τον βάλει να τα πληρώσει ο ίδιος ή να του περικόψει τον μισθό μέχρι του ύψους της οφειλής.

Αν έκαναν κάτι τόσο απλό, θα βλέπαμε μετά πόσο θα σέβονταν το δημόσιο χρήμα.

17 Μαΐου 2016, 14:30:39
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
16/05/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Έτοιμο να καταρρεύσει είναι το κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου στην Λέρο το οποίο χτίστηκε από τους Ιταλούς και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση ( !!! ) , βάζοντας σε υψηλό κίνδυνο την ζωή ασθενών , γιατρών και εργαζομένων Με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου στην Λέρο το οποίο χτίστηκε από τους Ιταλούς και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και βάζοντας σε υψηλό κίνδυνο την ζωή ασθενών , γιατρών και εργαζομένων αλλά και με τεράστιες ελλείψεις γιατρών , νοσηλευτών, αναλώσιμων υλικών και με σοβαρό πρόβλημα συντονισμού με το ΕΚΑΒ του νησιού προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς . Η διευθύντρια, κυρία Κατερίνα Νικολαΐδου μιλάει στο LIFE2DAY.GR Παράλληλα έγινε αναφορά στα πεπαλαιωμένα κτίρια που στεγάζουν το νοσοκομείο το οποίο χτίστηκε από τους Ιταλούς και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης ή άλλης ζημιάς.

Η ερεύνα του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, μας ταξιδεύει σήμερα στην Λέρο. Εκεί θα μελετήσουμε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού και για να το κάνουμε αυτό συνομιλούμε με την διευθύντρια, κυρία Κατερίνα Νικολαΐδου η οποία αναφέρεται στις ελλείψεις γιατρών που δεν επαρκούν για τις εφημερίες τους και καταφεύγουν στο σύστημα της ετοιμότητας, στις διπλοβάρδιες των νοσηλευτών αλλά και στο σοβαρό πρόβλημα κακού συντονισμού με το ΕΚΑΒ του νησιού. Πως οι γιατροί αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι αναλώσιμα υλικά που δεν προμηθεύονται επαρκώς και πως επηρεάζουν τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου. Σαν να μην φτάνουν αυτά, οι γιατροί δέχονται και το μένος των ασθενών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου υπάρχουν περίπου ( ?? ) δεκαπέντε γιατροί. Πρόκειται για τρεις ψυχιάτρους υπεύθυνους για την αντίστοιχη μονάδα που λειτουργεί στο νοσοκομείο. Ακόμα, υπάρχουν δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, έναν γενικό γιατρό, έναν χειρούργο, μία νεφρολόγο, έναν γυναικολόγο και έναν οδοντίατρο. Ο μικρός αριθμός γιατρών που υπάρχει είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει στους γιατρούς να εφημερεύουν με επάρκεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και νόημα να τηρούνται εφημερίες. Γι’ αυτό και το νοσοκομείο λειτουργεί με ετοιμότητες. Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι γιατροί βρίσκονται ανά πάσα ώρα σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο αν προκύψει ένα περιστατικό.

Ωστόσο εκτός από το πλήθος των γιατρών, υπάρχουν και βασικές ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως σε αυτήν του αναισθησιολόγου, του νευρολόγου, ενός δεύτερου παιδιάτρου, ενώ προβλέπεται να φύγει και ο ένας ψυχίατρος. Σημαντική παρατήρηση είναι ότι οι μετακινήσεις γιατρών με αποσπάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, απλά δημιουργεί μπαλώματα. Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχουν και εκεί προβλήματα με το υπάρχον προσωπικό να μην επαρκεί ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες και να αναγκάζεται να κάνει διπλοβάρδιες για να φέρει εις πέρας τα ωράρια. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο και τις υπόλοιπες μονάδες, αλλά και ειδικά του ψυχιατρείου. Στην Λέρο υπάρχει μονάδα ΕΚΑΒ όμως και εκεί εντοπίζεται ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς υπάρχουν προβλήματα με το νοσοκομείο. Πρόκειται για τον λανθασμένο χαρακτηρισμό ενός περιστατικού που μπορεί να δημιουργήσει διαδικαστικό πρόβλημα μεταξύ νοσοκομείου και ΕΚΑΒ. Πιο συγκεκριμένα, για να μεταφερθεί ένα περιστατικό χρειάζεται μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, που απαιτεί το ΕΚΑΒ. Για παράδειγμα ένας ασθενής για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, πρέπει να πάρει με κάποιον τρόπο(!) χαρτί από τον γιατρό που να δικαιολογεί την μεταφορά του πριν ακόμα ο ασθενής να μεταβεί στο νοσοκομείο! Και όλα αυτά από τη στιγμή που η στελέχωση δεν είναι πρόβλημα αφού υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ειδικά μετά την ταλαιπωρία του νησιού από τους πρόσφυγες για την οποία όμως το νησί ενισχύθηκε με οδηγούς. Η κυρία Νικολαΐδου καταγγέλλει στο LIFE2DAY.GR υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε αναλώσιμα υλικά που τις περισσότερες φορές καταλήγουν στο να καλύπτονται από τους ίδιους τους γιατρούς, ενώ συχνά ζητείται από τους ασθενείς να κρατούν μαζί τους υλικά, όπως τα αντιδραστήρια για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο. Κατά την περίοδο της ύπαρξης μεταναστών το νησί δέχτηκε αρκετές προσφορές υλικών από συλλόγους, όμως σήμερα αυτό έχει σταματήσει και οι προμήθειες έχουν μειωθεί αισθητά. Το πρόβλημα έγκειται στην τεράστια διαδικασία γραφειοκρατίας για την προμήθεια, την έλλειψη ενδιαφέροντος από τις εταιρείες, το πόσο γρήγορα θα έρθουν οι εγκρίσεις από την Υγειονομική Περιφέρεια -αν τελικά έρθουν- και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Τα αναλώσιμα υλικά αφορούν και υγειονομικό υλικό και ακόμα και είδη καθαριότητας. Στα φάρμακα τα πράγματα είναι καλύτερα αφού δεν υπάρχει το στάδιο του διαγωνισμού. Η διευθύντρια αναφερόμενη στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, σημειώνει στο LIFE2DAY.GR πως βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψή ενός αξονικού τομογράφου για την χρήση αυτού ο ασθενής πρέπει να ταξιδέψει ως την Κάλυμνο ή την Ρόδο. Ειρωνεία είναι ότι στην αποθήκη υπάρχει αξονικός όμως δεν είναι εγκατεστημένος και περισσότερο από όλα δεν υπάρχει ειδικό άτομο για να το χειριστεί όπως ένας δεύτερος ακτινολόγος, αλλά και ένα δωμάτιο που θα πρέπει να θωρακιστεί. Η κυρία Νικολαΐδου παραδέχεται πως υπάρχουν κατά καιρούς συμβάντα αγανακτισμένων ασθενών που επιτίθενται στους γιατρούς, ενώ μόλις προχθές η ίδια η διευθύντρια έπεσε θύμα ενός τέτοιους συμβάντος με άσχημες ύβρεις ασθενούς προς το πρόσωπό της επειδή η αγροτική γιατρός άργησε να πάει στο πόστο της. Σε αυτό το σημείο η διευθύντρια αναφέρει πως: “καλύτερος είναι αυτός που δεν δουλεύει στο δημόσιο”. Παράλληλα έγινε αναφορά στα πεπαλαιωμένα κτίρια που στεγάζουν το νοσοκομείο το οποίο χτίστηκε από τους Ιταλούς και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης ή άλλης ζημιάς. Το Γενικό Νοσοκομείο Λέρου δέχεται περισσότερα από εκατό άτομα την ημέρα, την ίδια ώρα που ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού ανέρχεται στις οχτώ χιλιάδες κατοίκων, αριθμός που την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνεται δραστικά λόγω των επισκεπτών, των τουριστών και των εργαζομένων στο τουριστικό τομέα.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Μαΐου 2016, 14:37:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Μαΐου 2016, 17:47:16
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ο χειρούργος χωρίς αναισθησιολόγο τι ακριβώς χρησιμότητα έχει ; Να εκτιμά κοιλιές ή να... ράβει θλαστικά ;

Χθες έβλεπα σε εφαρμογή 360 πανοραμικών φωτογραφιών (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και βαλ' τε Infirmerie) ένα υποβρύχιο του Γαλλικού Ναυτικού, γιατρούς να χειρουργούν σκουληκάκι, και μιλάμε για έναν μεταλλικό σωλήνα διαμέτρου ολίγων μέτρων, και κοτζάμ νοσοκομείο του ΕΣΥ έχει χειρουργό χωρίς αναισθησιολόγο και δεν έχει αίθουσα χειρουργείου να βάλουν ένα σκουλήκι ;

17 Μαΐου 2016, 20:39:43
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου υπάρχουν περίπου ( ?? ) δεκαπέντε γιατροί. Πρόκειται για τρεις ψυχιάτρους υπεύθυνους για την αντίστοιχη μονάδα που λειτουργεί στο νοσοκομείο. Ακόμα, υπάρχουν δύο παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, έναν γενικό γιατρό, έναν χειρούργο, μία νεφρολόγο, έναν γυναικολόγο και έναν οδοντίατρο.
Υπάρχουν ένας, δύο, ένας, έναν, έναν.....
Και στα μαθηματικά έχουμε ένα θέμα αφού (αν βάλουμε και τον οδοντίατρο) βγαίνουν 13. Μας λείπουν δύο από τους περίπου δεκαπέντε. Ίσως να υπάρχει και ένας ακτινολόγος αν κρίνω από τα παρακάτω γραφόμενα αφού ζητούν ένα δεύτερο ακτινολόγο που θα χειριστεί τον αξονικό. Αφού βέβαια πρώτα θωρακιστεί δωμάτιο, βγει απο τις κούτες και εγκατασταθεί. (Αλλά είναι καλό να έχουμε από πριν ένα δεύτερο ακτινολόγο σε περίπτωση που γίνουν όλα αυτά....)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο χειρούργος χωρίς αναισθησιολόγο τι ακριβώς χρησιμότητα έχει ; Να εκτιμά κοιλιές ή να... ράβει θλαστικά ;
Ίσως γίνονται κυλιόμενες αποσπάσεις αναισθησιολόγων από αλλού.

Παράθεση
Πιο συγκεκριμένα, για να μεταφερθεί ένα περιστατικό χρειάζεται μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, που απαιτεί το ΕΚΑΒ. Για παράδειγμα ένας ασθενής για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, πρέπει να πάρει με κάποιον τρόπο(!) χαρτί από τον γιατρό που να δικαιολογεί την μεταφορά του πριν ακόμα ο ασθενής να μεταβεί στο νοσοκομείο! Και όλα αυτά από τη στιγμή που η στελέχωση δεν είναι πρόβλημα αφού υπάρχει επάρκεια προσωπικού,
Πόση δουλειά έχει το ΕΚΑΒ σε ένα νησί 8 χιλιάδων κατοίκων ώστε να ζητάει γνωμάτευση από γιατρό ώστε να μεταφέρει περιστατικό από το σπίτι στο νοσοκομείο; Εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω καλά.

24 Μαΐου 2016, 11:04:09
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24/05/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Το Νοσοκομείο της Άρτας δεν διαθέτει καθόλου ειδικευόμενους γιατρούς (η ειρωνία είναι ότι όσο πιο πολύ γίνεται γνωστό αυτό, τόσο πιο λίγοι γιατροί θα κάνουν σε αυτό το νοσοκομείο τα χαρτιά τους για ειδικότητα )  αντιμετωπίζοντας τεράστιο πρόβλημα αφού μόνο στην χειρουργική κλινική υπάρχουν εφτά κενές θέσεις και στην παθολογική άλλες πέντε κενές θέσεις.

Σοβαρή έκκληση μέσα από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος κάνει ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κύριος Χριστόδουλος Ναθαναήλ, τουλάχιστον για μεγαλύτερη παραμονή των αγροτικών γιατρών . Στη συνέχεια της έρευνας του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ), κάνουμε μία στάση στην Άρτα όπου και θα γνωρίσουμε το τοπικό νοσοκομείο της πόλης με διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας τον κύριο Χριστόδουλο Ναθαναήλ με τον οποίο και συνομιλήσαμε και ο οποίος μας ανέφερε πως το νοσοκομείο έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ειδικευμένων γιατρών ενώ οι παραμονή των αγροτικών γιατρών που βοηθούν στις εφημερίες, είναι πολύ μικρή.

Σοβαρές είναι και οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, ενώ γίνεται λόγος για την δυσκολία προμήθειας αναλώσιμων υλικών λόγω της δαιδαλώδους διαδικασίας. Παράλληλα ο κίνδυνος στον προϋπολογισμού του νοσοκομείου λόγω των ακριβών φαρμάκων εξαιτίας και της αυξημένης κίνησης, ενώ αίσθηση προκαλεί η βλάβη του αξονικού που αναγκάζει το νοσοκομείο να πηγαίνει τους ασθενείς σε ιδιωτικό μηχάνημα πο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης! Το Νοσοκομείο Άρτας διαθέτει περίπου ενενήντα γιατρούς, ενώ οι μονάδες που λειτουργούν σε αυτό είναι οι σημαντικότερες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε μονάδες μονάδας εντατικής θεραπείας, τεχνητού νεφρού, ορθοπεδική, χειρουργική, παθολογική, παιδιατρική, μαιευτική. Ουσιαστικά παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας υγείας. Συγκεκριμένα για την ΜΕΘ υπάρχουν εφτά κρεβάτια τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα και αποτελούνται από εφτά γιατρούς και είκοσι δύο νοσηλευτές όντας μέσα στα διεθνή όρια ασφαλείας. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες του νοσοκομείου αφορά την υποστελέχωση του σε ειδικευόμενους γιατρούς. Το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού ενδεικτικά αναφέρθηκε πως μόνο η χειρουργική κλινική διαθέτει εφτά κενές θέσεις, η παθολογική άλλες πέντε κενές θέσεις. Κατά συνέπεια το νοσοκομείο εξυπηρετείται με αγροτικούς γιατρούς οι οποίοι όμως αποχωρούν με το πέρας της εκπαίδευσής τους. Γίνεται σοβαρή έκκληση από την διοίκηση να μένουν τουλάχιστον οι αγροτικοί για περισσότερο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ώστε τουλάχιστον να βγαίνουν οι εφημερίες τους, αφού το ζήτημα των ειδικευμένων γιατρών είναι ουτοπικό πια αφού δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος στις λίστες. Συνολικά οι γιατροί που λείπουν από το νοσοκομείο ξεπερνούν τα δεκαπέντε με είκοσι άτομα αφήνοντας το αντίστοιχο κενό στο νοσοκομείο.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού δεν υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτές των οποίων οι βάρδιες βγαίνουν με επάρκεια και χωρίς προβλήματα. Το πρόβλημα στο προσωπικό έγκειται -εκτός από τους γιατρούς που προαναφέραμε-στο διοικητικό προσωπικό αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις ( ??! ) σαράντα άτομα τα οποία δεν επαρκούν για να φέρουν εις πέρας τις εργασίες του νοσοκομείου μετά και από ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων προσωπικού που άφησε το νοσοκομείο υποστελεχωμένο. Ελλείψεις παρουσιάζονται και στο εργαστηριακό προσωπικό. Ο κύριος Ναθαναήλ ενημέρωσε το LIFE2DAY.GR σχετικά με την επάρκεια αναλώσιμων υλικών στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως κατά καιρούς υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις, όμως αυτές δεν συμβαίνουν επειδή δε γίνεται κάποια παραγγελία ή επειδή υπάρχει κάποιο οικονομικό ζήτημα. Αυτό που συμβαίνει είναι πως όταν ένας προμηθευτής αναρτήσει στο παρατηρητήριο μια χαμηλή τιμή, εμπλέκονται διάφορες διαδικασίες μέχρι να βγει η πραγματική τιμή στην οποία και θα κάνει το νοσοκομείο την παραγγελία του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις. Σε καμία περίπτωση το ζήτημα δεν είναι οικονομικό αφού σε αυτόν τον τομέα γίνεται σωστή διαχείριση και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες αφού αυτήν την περίοδο παρατηρείται αυξανόμενη τάση σε ορθοπεδικά περιστατικά της τάξεως του 30% ενώ το νοσοκομείο της Άρτας επιβαρύνεται και από τους ασθενείς που κανονικά εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία Λευκάδας, Πρέβεζας αλλά και Αγρινίου. Ο διευθυντής αναφέρθηκε και στα φάρμακα, λέγοντας στο LIFE2DAY.GR πως αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα τα οποία δεν έχει πρόβλημα να προμηθευτεί το νοσοκομείο με τον υπάρχον προϋπολογισμό του. Ανησυχητικό δε, είναι το γεγονός πως υπάρχει ένα ζήτημα με τα φάρμακα τα οποία καταναλώνουν ολοένα και περισσότεροι μετανάστες, πολλά από τα οποία είναι ακριβά και είναι το νοσοκομείο υποχρεωμένο να τα χορηγήσει. Παράλληλα, πρόβλημα αναμένεται να προκληθεί και από την νέα υποχρέωση των νοσοκομείων να αγοράζουν τα φάρμακα των καρκινοπαθών τα οποία είναι ιδιαίτερα ακριβά και αναμένεται να επιβαρύνει τα μάλα τον προϋπολογισμό τους. Πρόκειται για τον μόνο λόγο που ενδέχεται να βγει εκτός οικονομικού ελέγχου το νοσοκομείο το οποίο πρακτικά δεν αντέχει πάνω από τρεις ασθενείς αυτού του είδους. Ρωτήσαμε τον διευθυντή αναφορικά με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείο. Εκείνος αποκρίθηκε στο LIFE2DAY.GR πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του νοσοκομείου είναι πως τα μηχανήματα είναι πεπαλαιωμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αξονικός τομογράφος ο οποίος είναι απαραίτητος στο νοσοκομείο ωστόσο για μία ακόμη φορά χάλασε με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο το οποίο καταφεύγει σε μία προσωρινή λύση που αποτελεί ένας αξονικός τομογράφος που ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λύση που είναι και επικίνδυνη λόγω της μεταφοράς ασθενή στο κέντρο αλλά και πρακτικά λανθασμένη αφού και εκείνος ο αξονικός είναι παλιός και ελλειπής. Στο μεταξύ, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αγοράς καινούριου αξονικού τομογράφου, έχουν βρεθεί τα χρήματα, όμως αυτές οι διαδικασίες απαιτούν πάνω από έξι μήνες. Ακόμα, αναφέρθηκε πως και οι χειρουργικές κλίνες χρειάζονται πια αλλαγή, όπως και στα μηχανήματα της ΜΕΘ που πλέον είναι πολύ παλιά. Ο κύριος Ναθαναήλ μας ενημέρωσε πως στο νοσοκομείο της Άρτας εγκρίθηκε για το 2016 ελαφρώς αυξημένος προϋπολογισμός σε σύγκριση με πέρσι. Πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνά ελαφρώς τα οχτώ εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Την ίδια ώρα από τον περσινό προϋπολογισμό υπάρχουν ακόμα υπόλοιπα σε ότι αφορά τις εκταμιεύσεις του προϋπολογισμού. Το νοσοκομείο της Άρτας καλύπτει μία τεράστια περιοχή, που όπως προαναφέρθηκε ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Άρτας και φτάνει σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πληρότητα των κλινών του νοσοκομείο να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι πως στην παθολογική υπάρχει 160% πληρότητα με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να φιλοξενούνται σε άλλες κλινικές όπως στην νεφρολογική και οφθαλμλογική κλινική. Σήμερα το νοσοκομείο είναι διακοσίων είκοσι κλινών μετά και το πρώτο μνημόνιο. Πριν από αυτό υπήρχαν διακόσιες ογδόντα κλίνες οι οποίες όμως ακόμα κι αν στα χαρτιά δεν υπάρχουν, τα κρεβάτια υπάρχουν και χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο που λειτουργεί υπέρ του δέοντος. Έτσι, το νοσοκομείο δέχεται την ημέρα περίπου διακόσια άτομα μόνο στα επείγοντα περιστατικά.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2016, 11:17:53 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: Βενιζέλειο ΠΑΓΝΗ νευρολόγος 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3634 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
3 Απαντήσεις
19686 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
488 Απαντήσεις
377895 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2024, 16:28:16
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
6346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2022, 17:12:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5091 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2024, 14:34:04
από GirousisN