Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Δεκεμβρίου 2024, 11:13:53

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 295098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Αυγούστου 2016, 22:34:01
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τπτ.
- Αναισθησιολόγοι υπάρχουν ; Ναι.
- εξοπλισμός χειρουργείου υπάρχει (αναπνευστήρας κτλ) για γενική αναισθησία ;
- Αιμοδοσία υπάρχει ;
- χειρουργός/οι υπάρχει ; Λογικά ναι.

Οπότε γιατί δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία ; Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις νοσοκομείο νοσηλευτικό Ίδρυμα που δεν μπορεί να βάλει ούτε ένα σκουληκάκι, αν είναι δυνατόν.

Όλα για την φιέστα και όταν κλείσουν τα φώτα, επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα, θυμίζει υπουργό του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να ανακαινιστεί σιδηροδρομική γραμμή και να κάνει μια βόλτα ο ίδιος με το τραίνο προ των εκλογών, και την επομένη έκλεισε.

30 Αυγούστου 2016, 10:08:45
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
30/05/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Γενικό νοσοκομείο της Κω:‘’Λουκέτο‘’ στα τμήματα παιδιατρικής,οδοντιατρικής & ουρολογίας.






 Στο νοσοκομείο λειτουργεί τμήμα παθολογίας, καρδιολογίας, νεφρολογίας, γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικής, αναισθησιολογίας, μαιευτικής-γυναικολογικής, οφθαλμολογίας, ΩΡΥΛΑ, υπάρχει επίσης μονάδα αυξημένης φροντίδας που υποστηρίζεται από αναισθησιολόγους, υπάρχει μικροβιολογικό τμήμα και αιματολογίας και ακτινοδιαγνωστικής και το κέντρο υγείας που λειτουργεί με γενικούς γιατρούς και αγροτικούς.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υποψιάζομαι ότι εννοεί το τμήμα Αιμοδοσίας γιατί δεν γνώριζα την ύπαρξη και Αιματολογικού, αλλά οκ, μπορεί να ήρθε η ανάπτυξη.

Στο μεταξύ, λίγο πιο νότια στα Δωδεκάνησα, κάποιοι άλλοι ζούσαν τον μύθο τους:

Παράθεση
Χωρίς χειρουργό γιατρό έχει μείνει από τον περασμένο Μάιο η Κάρπαθος, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά» τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Όπως ενημερώνει, στα τέλη Μαΐου απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό της Καρπάθου σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, για να γίνει ο τέταρτος χειρουργός κατά σειρά που υπηρετεί στο νοσοκομείο - κέντρο υγείας της Κω.

Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, αλλά, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του, παρότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην έδρα του και να βοηθήσει το νησί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, εντούτοις οι υπεύθυνοι κωφεύουν και τον αφήνουν στην Κω, μη δίδοντας εξηγήσεις σε κανέναν».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Αυγούστου 2016, 13:23:13
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, αλλά, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του,
Όπως έγραψα και σε άλλο σημείο για το ίδιο θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιστρέφει στη θέση του. Αφού έληξε η απόσπαση υποχρεούται να επιστρέψει στη θέση του, διαφορετικά απουσιάζει παράνομα και επίσης παράνομα προσφέρει υπηρεσίες εκεί που βρίσκεται!

30 Αυγούστου 2016, 18:21:57
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, αλλά, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του,
Όπως έγραψα και σε άλλο σημείο για το ίδιο θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιστρέφει στη θέση του. Αφού έληξε η απόσπαση υποχρεούται να επιστρέψει στη θέση του, διαφορετικά απουσιάζει παράνομα και επίσης παράνομα προσφέρει υπηρεσίες εκεί που βρίσκεται!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει κανείς εύκολα γιατί αποσπάστηκε όμως, όχι πότε και αν και πώς θα γίνει να επιστρέψει.

18 Σεπτεμβρίου 2016, 12:43:35
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Στο νοσοκομείο της Σητείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης  υπάρχουν σοβαρές  ελλείψεις σε   γιατρούς αλλά  και διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν σωστά οι ασθενείς και να μην  καλύπτονται  οι εφημερίες . Παράλληλα δεν λειτουργεί η ΜΕΘ και ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος με αποτέλεσμα ο κόσμος  να πηγαίνει σε ιδιώτες . Στο νοσοκομείο της Σητείας συναντάμε προβλήματα υποστελέχωσης σε αρκετά τμήματα και δεν λειτουργεί η εντατική μονάδα, διότι οι προσλήψεις τριών γιατρών μία θέση Επιμελητή Α΄ Χειρουργικής αλλά και μία θέση Επιμελητή Α΄ Καρδιολογίας καθώς και μία θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας, που έχουν ανακοινωθεί και όχι μόνο αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του Νοσοκομείου Σητείας, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στις 16 Ιουνίου 2016, ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί . Πότε λοιπόν θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας αλλά και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες ;

Η καθημερινή έρευνα του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ολόκληρη την χώρα, συνεχίζεται. Σημερινός σταθμός μας είναι η Κρήτη και συγκεκριμένα η Σητεία του νομού Λασιθίου. Στο νοσοκομείο της Σητείας συναντάμε προβλήματα υποστελέχωσης σε αρκετά τμήματα ενώ δεν λειτουργεί η ΜΕΘ. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στο διοικητικό προσωπικό, έστω και αν αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο βρίσκεται σε διαδικασία προσλήψεων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στον χαλασμένο αξονικό τομογράφο και στην αδυναμία αντικατάστασης του.

Αναλυτικότερα , στο νοσοκομείο της Σητείας υπάρχουν συνολικά 38 γιατροί με ειδίκευση συμπεριλαμβανωμένων και των επικουρικών και ακόμα δέκα αγροτικούς. Αυτοί είναι, γενικής ιατρικής, παθολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγος, δερματολόγος, νευρολόγος, χειρουργούς, μαιευτήρας, αναισθησιολόγος, οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός, οδοντίατρος, ουρολόγος, μικροβιολόγος, ακτινολόγος και φυσικά ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου. Ωστόσο στο παθολογικό, το δερματολογικό και το παιδιατρικό υπάρχουν προβλήματα έλλειψης γιατρών αφού καλύπτονται μόλις 11 εφημερίες δημιουργώντας σοβαρό κενό για τις υπόλοιπες εφημερίες του μήνα. Σε κάθε τμήμα η υποστελέχωση αφορά ένα άτομο που θα ήταν απαραίτητο για να καλυφτούν οι υπόλοιπες εφημερίες. Ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως για το καρδιολογικό ενώ χρειάζονται άλλοι δύο γιατροί (μαζί με τον έναν που υπάρχει) για να καλυφτούν οι εφημερίες, δεν προβλέπεται από το οργανόγραμμα, αφού υπάρχει μόλις μία οργανική θέση εκεί. Οπότε θεωρητικά εκεί το νοσοκομεία είναι πλήρως στελεχωμένο ακόμα και αν δεν επαρκεί το προσωπικό για να βγαίνουν οι βάρδιες! Στην Σητεία δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως αξίζει να αναφερθεί πως αφενός λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΘ) και αφετέρου πως στο νοσοκομείο αναμένονται  προσλήψεις  τους επόμενους δύο μήνες που αφορούν σε  περίπου εννέα γιατρους και η εικόνα είναι πιθανό να αλλάξει κατά πολύ. Η εικόνα πάντως του νοσοκομείου γενικά δείχνει πως στο ιατρικό τμήμα η στελέχωση φτάνει το 80-85% Στο νοσηλευτικό προσωπικό ο αριθμός είναι αρκετός για να βγαίνουν οι βάρδιες. Αυτή τη στιγμή ωστόσο σε αυτόν τον τομέα, το νοσοκομείο βρίσκεται σε μία μεταβλητή κατάσταση αφού βρίσκεται σε φάση αποσπάσεων και προσλήψεων. Έτσι, ο αριθμός των νοσηλευτών αλλάζει προς τα πάνω ή κάτω μέρα με τη μέρα. Όμως σημασία έχει πως η στελέχωση του ξεπερνά το 80% των αναγκών του νοσοκομείου, κάτι που δεδομένων των συνθηκών είναι ικανοποιητικό. Χαμηλότερα ποσοστά υποστελέχωσης συναντά κανείς στο διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Κι εκεί όμως η εικόνα αναμένεται να αλλάξει αφού “τρέχει” διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που αναμένεται να φέρει στο νοσοκομείο, 12 διοικητικούς υπαλλήλους αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα του νοσοκομείου και σε αυτόν τον τομέα.

Το ευχάριστο είναι πως παρά τα προβλήματα στην στελέχωση προσωπικού, το νοσοκομείο της Σητείας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR είναι πλήρως καλυμμένο σε αναλώσιμα υλικά από τα οποία δεν υπάρχουν ελλείψεις. Το ίδιο θετική είναι η εικόνα και στα φάρμακα. Οι διαγωνισμοί γίνονται κανονικά και η δέσμευση από τα κονδύλια του προϋπολογισμού του νοσοκομείου γίνεται ορθολογικά ώστε να υπάρχει και έγκαιρη προμήθεια και προμήθεια υλικών και φαρμάκων. Παρά την γραφειοκρατική καθυστέρηση που ενδεχομένως προκαλέσει μία καθυστέρηση λίγων ημερών, οι προμήθειες γίνονται κανονικά. Το νοσοκομείο της Σητείας άλλωστε δεν κάνει χρήση ογκολογικών φαρμάκων -τα λεγόμενα “ακριβά” φάρμακα- αφού δεν διαθέτει αντίστοιχο τμήμα κι έτσι δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της πολύ κοστοβόρας αυτής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού του. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου χωλαίνει αφού είναι χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος και γίνονται προσπάθειες επιδιόρθωσής του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ουσιαστική ανταπόκριση ως τώρα, αφού χρήζει άμεσης αντικατάστασης η οποία είναι δύσκολο να συμβεί κι έτσι η Σητεία δεν διαθέτει το εν λόγω μηχάνημα. Τα υπόλοιπα μηχανήματα ωστόσο βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία του νοσοκομείου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR, ο προϋπολογισμός του 2016 βρίσκεται σε ζυμώσεις αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία πρόσθετης αύξησης του και η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναμένεται να ξεπεράσει τα πεντέμισι εκατομμύρια που αφορούσε ο περσινός προϋπολογισμός. Στο νοσοκομείο της Σητείας η επισκεψιμότητα φτάνει σε μεγάλα ποσοστά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα στην πόλη και τα γύρω χωριά είναι πολύ μεγάλη από τουρίστες και ντόπιους που γυρίζουν για διακοπές στον τόπο τους από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η παθολογική για παράδειγμα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό επισκεψιμότητας που φτάνει το 100% Γενικά πάντως το νοσοκομείο έχει 75 κλίνες οι οποίες προσεγγίζουν το 100% στην πληρότητα. Ο πληθυσμός που καλύπτει το νοσοκομείο της Σητείας αφορά σε περίπου 22.000 άτομα αφού εκτός από την πόλη καλύπτονται και πολλά χωριά της περιοχής.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Σεπτεμβρίου 2016, 12:53:05 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Σεπτεμβρίου 2016, 20:43:30
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Το δερματολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής , αυτή τη στιγμή είναι κλειστό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας δερματολόγος. Ο διοικητής κύριος Γεώργιος Φιλιππίδης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Η καθημερινή έρευνα του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας εξετάζει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σήμερα έκανε ένα μακρινό ταξίδι. Στο μικροσκόπιο μας το νοσοκομείο της Κομοτηνής το οποίο ανήκει στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Για την παρουσίασή του, μιλήσαμε με τον διοικητή, κύριο Γεώργιο Φιλιππίδη ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ορισμένων προσθηκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει με πλήρη αρτιότητα το νοσοκομείο, ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στο δερματολογικό που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό λόγω μη ύπαρξης γιατρού.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής διαθέτει αυτήν την στιγμή τριάντα πέντε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, χειρούργοι, ακτινολόγοι, παθολόγοι, ψυχίατρο, νευρολόγο, παιδίατροι και οι περισσότερες ειδικότητες. Από αυτούς απουσιάζει ο δερματολόγος που αποτελεί και έλλειψη του νοσοκομείου. Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και οι εφημερίες στο κάθε τμήμα βγαίνουν σχετικά εύκολα. Σε κάθε περίπτωση αν υπήρχε μια γενική ενίσχυση γιατρών θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη όπως αντιλαμβάνεται κανείς.

Στην Κομοτηνή υπάρχει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τμήμα ανάνηψης στα επείγοντα περιστατικά. Αν και υπάρχει επάρκεια και εκεί στο προσωπικό, ακριβώς λόγω της επείγουσας μορφής του τμήματος αυτού, θα βοηθούσε να υπάρχει ένας ακόμα γιατρός εκεί. Στο νοσηλευτικό προσωπικό η στελέχωση φτάνει τα διακόσια περίπου άτομα και ενώ οι βάρδιες βγαίνουν ώστε να μην εκτίθεται το νοσοκομείο, εντούτοις η κατάσταση είναι οριακή. Εδώ, το νοσοκομείο έχει μεγάλη ανάγκη από περίπου δεκαπέντε νοσηλευτές ακόμα ώστε να μπορέσει και στον τομέα αυτό να λειτουργήσει ιδανικά και χωρίς ελλείψεις ή προβλήματα. Ο διοικητής του νοσοκομείου είναι κατηγορηματικός στο LIFE2DAY.GR όταν ρωτάμε για τυχόν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ή και τρόφιμα. Εκεί, δεν υπάρχει καμία έλλειψη, οι προμήθειες έρχονται κανονικά αφού η διαδικασία των παραγγελιών εφαρμόζεται ορθά και μεθοδικά με αποτέλεσμα και το νοσοκομείο να παρουσιάζει μία σωστή εικόνα στην οποία δεν υπάρχουν κενά. Η εικόνα είναι παρομοίως ευχάριστη και στον τομέα των φαρμάκων, αφού όλα τα φάρμακα αγοράζονται με επάρκεια και χωρίς προβλήματα. Άλλωστε στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ογκολογικό τμήμα με αποτέλεσμα να μην μπαίνει στην διαδικασία να προμηθευτεί τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” τα οποία ενδεχομένως θα επιβάρυναν σε απαγορευτικό ύψος τον προϋπολογισμό του.

Ο διοικητής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο καταφέρνει να λειτουργεί υποδειγματικά αφού τα μηχανήματα έχουν ενταχθεί όλα σε ένα πρόγραμμα τακτικών συντηρήσεων που εφαρμόζεται αυστηρά, με αποτέλεσμα καινούρια ή παλιά μηχανήματα να βρίσκονται συνεχώς σε λειτουργία και να προλαμβάνονται ενδεχόμενες βλάβες τους. Στην εξαιρετική αυτή οργάνωση του νοσοκομείου βοήθησε και το γεγονός πως ο προϋπολογισμός για το 2016 ήταν μεγαλύτερος απ’ ότι για το 2015 και κυμάνθηκε στα είκοσι δύο εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό συνέβαλλε εξάλλου και το γεγονός πως δεν υπάρχουν οφειλές από προηγούμενες χρονιές κι έτσι το νοσοκομείο μπόρεσε να οργανωθεί απρόσκοπτα.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής δέχεται περισσότερα από διακόσια άτομα την ημέρα για οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες του. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κλίνες του νοσοκομείου είναι διακόσιες και η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 85% σε μία περιοχή που απαρτίζεται από εκατόν είκοσι χιλιάδες κατοίκους, αναφερόμενοι στον νομό της Ροδόπης.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Σεπτεμβρίου 2016, 20:47:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Σεπτεμβρίου 2016, 21:45:23
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ενώ ο διοικητής λέει ότι έχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι δεν έχει ελλείψεις σε υλικά ούτε προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, επιλέγεται ως τίτλος να αναδειχθεί η έλλειψη δερματολόγου!
Ενώ θα μπορούσε να αναδειχθεί η έλλειψη ογκολογικού τμήματος που, υποθέτω, θα βοηθούσε πολλούς ασθενείς! (Αν και ο διοικητής ουσιαστικά λέει "καλύτερα που δεν έχουμε ογκολογικό, αφού τα ακριβά φάρμακα θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό μας"!)

27 Σεπτεμβρίου 2016, 21:46:08
Απάντηση #82
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
23/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Διακόσιους νοσηλευτές χρειάζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία . Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κύριος Γιάννης Τασσόπουλος αποκάλυψε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος πως οι όποιες ελλείψεις δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα και να φέρουν σε θέση δυσλειτουργίας τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Η πληρότητα σε νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις προβλεπόμενες θέσεις αγγίζει το 72%.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ , συνομιλήσαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου, κύριο Γιάννη Τασσόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα έλλειψης του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά υποστήριξε πως γενικά οι όποιες ελλείψεις δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα που θα φέρουν σε θέση δυσλειτουργίας τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει έναν αριθμό γιατρών που φτάνουν τους πεντακόσιους στο σύνολο και χωρίζονται σε πανεπιστημιακούς, ειδικευμένους, ειδικευόμενους και επικουρικούς διαφορετικών φυσικά ειδικοτήτων στην κάθε κατηγορία. Σε γενικές γραμμές κάθε τμήμα είναι στελεχωμένο επαρκώς, ενώ ενδεχομένως θα βοηθούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να υπήρχαν περισσότεροι γιατροί. Γενικά πάντως κανένα τμήμα δεν έχει προβλήματα υποστελέχωσης.

Στο Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα πρόσφατα υποδέχτηκε νέους γιατρούς που πλέον την στελεχώνουν σε ποσοστό υψηλότερο του 75% με αποτέλεσμα να λειτουργεί ομαλά και χωρίς προβλήματα. Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει ένα σύνολο εργαζομένων που ξεπερνούν τα εφτακόσια τριάντα άτομα και η πληρότητα με βάση τις προβλεπόμενες θέσεις αγγίζει το 72% ένας αριθμός που δεν δημιουργεί μεν σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, όμως δεν κρίνεται και επαρκής αφού οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία και η προσθήκη όσο το δυνατόν περισσοτέρων ατόμων από τα περίπου διακόσια άτομα που λείπουν, θα ήταν πολύ σημαντική. Στο ΠΑΓΝΗ δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ή τρόφιμα. Η οργάνωση είναι τέτοια που οι παραγγελίες γίνονται με σωστή ροή και χωρίς να κινδυνέψει το νοσοκομείο με ελλείψεις. Μεμονωμένα περιστατικά αργοπορημένης έλευσης των παραγγελιών λύνονται εντός ολίγων ημερών και δεν είναι ικανά να εκθέσουν την λειτουργία του νοσοκομείου, όπως υποστηρίζει ο  κύριος Γιάννης Τασσόπουλος.   Ο κύριος Τασσόπουλος διευκρινίζει στο LIFE2DAY.GR πως δεν υπάρχουν ελλείψεις ούτε στα φάρμακα των οποίων η προμήθεια είναι επαρκής και η χορήγηση γίνεται χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, ειδικά σε ότι αφορά τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” τα οποία πλέον η προμήθεια τους επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή αδυναμίας παραγγελίας τους κι έτσι η εξυπηρέτηση μίας πολύ ιδιαίτερης ομάδας ασθενών γίνεται ορθολογικά. Το νοσοκομείο Ηρακλείου διαθέτει πλειάδα μηχανημάτων που απαρτίζουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Από αυτά κάποια είναι αρκετά παλιά, κάποια άλλα είναι σχετικά νέας τεχνολογίας και άλλα είναι υπερσύγχρονα. Είναι λογικό ανάμεσα τους να εμφανίζονται κάποιες βλάβες ή απρόοπτα στην λειτουργία τους. Το νοσοκομείο όμως φροντίζει στην άμεση αποκατάσταση όλων των μηχανημάτων το συντομότερο δυνατό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως ο προϋπολογισμός του 2016 κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον περσινό. Δεν υπάρχει ακριβής-πραγματική εικόνα ακόμα για το ακριβές ποσό καθώς πρέπει να περάσει ο χρόνος προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο σύνολο του και με τα όποια λειτουργικά ήταν ίδιος ή όχι με τον περσινό. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για τα λειτουργικά στο 2016 (εννοεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 ? Γιατί το 2016 δεν τελείωσε ακόμη ) ανήλθε στα πενήντα ένα εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ, ενώ ο συνολικός μαζί με τα μισθολογικά το ποσό φτάνει τα εβδομήντα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο υπάρχουν και οφειλές από προηγούμενα χρόνια. Τα ληξιπρόθεσμα υπάρχουν και εξοφλούνται σιγά-σιγά. Ήδη έχει εξοφληθεί ένα μεγάλο μέρος αυτών, ενώ συνολικά φτάνουν τα τριάντα ένα εκατομμύρια. Το ΠΑΓΝΗ παρέχει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας και έχει ένα ευρύ φάσμα κλινικών ειδικοτήτων και εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτουν μία περιοχή που ξεπερνά κατά πολύ τον νομό Ηρακλείου και αφορά και τους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης αλλά και ολόκληρο το νότιο Αιγαίο. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως τους καλοκαιρινούς μήνες η Κρήτη δέχεται μία πληθώρα τουριστών που αλλάζει πάρα πολύ την αναλογία του πληθυσμού σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί. Επιγραμματικά πάντως αναφέρεται πως ο πληθυσμός του Ηρακλείου φτάνει τους εκατόν εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες από το σύνολο των τριακοσίων έξι χιλιάδων κατοίκων της Κρήτης. Η επισκεψιμότητα του Νοσοκομείου σε έναν μήνα συνήθως ξεπερνά τις είκοσι εφτά χιλιάδες άτομα. Αξίζει να αναφερθεί πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαθέτει εφτακόσιες εξήντα κλίνες και η πληρότητα τους φτάνει το 76% αυτήν την στιγμή.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Σεπτεμβρίου 2016, 21:52:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Σεπτεμβρίου 2016, 09:02:54
Απάντηση #83
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
26/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ ), στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ” Σκυλίτσειο ” λειτουργεί σαν μονάδα άμεσης βοήθειας όπου ο ασθενής λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες και όχι ως ένα ειδικό τμήμα όπου παρέχονται υπηρεσίες Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής. Παράλληλα το νοσοκομείο πλήττεται από την έλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων . Τεράστια προσπάθεια γίνεται για σωστή διαχείριση του προσωπικού ακόμα και με κάποιες ελλείψεις. Ο διοικητής κύριος Σταύρος Αβδελιώδης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” ανήκει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, υπόκειται δε, στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος συνεχίζει την μεγάλη έρευνα , σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας και λίγο πριν η τουριστική περίοδος ολοκληρωθεί και για φέτος, εμείς επιστρέφουμε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Χίο των πολλών προβλημάτων, παρουσιάζοντας σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” μιλώντας με τον διοικητή του, κύριο Σταύρο Αβδελιώδη , ο οποίος μας μιλάει για την τεράστια πίεση που υπάρχει στο νοσοκομείο από την έλευση των προσφύγων και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την σωστή διαχείριση του προσωπικού ακόμα και με κάποιες ελλείψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αντλήσαμε από την έρευνα οι μόνιμοι γιατροί του νοσοκομείου είναι σαρανταπέντε και οι ειδικότητες τους αφορούν όλες τις βασικές όπως την παθολογία, την χειρουργική, την πνευμονολογία, ορθοπεδική, ΩΡΥΛΑ , μικροβιολογία, αναισθησιολογία, οφθαλμολογία, καρδιολογία, γυναικολογία. Παράλληλα υπάρχουν και επικουρικοί γιατροί που στο σύνολο τους φτάνουν τους δέκα και αφορούν καρδιολόγους, παθολόγους και ορθοπεδικούς, ακτινολόγους, νεφρολόγους, χειρούργο, ουρολόγο και ψυχίατρο, ενώ υπάρχει και ένας ιατροδικαστής. Μαζί, υπάρχουν και περίπου δεκαπέντε ειδικευόμενοι γιατροί, επίσης διαφόρων ειδικοτήτων που αφορούν την γενική ιατρική, την παθολογία, την χειρουργική, την ορθοπεδική και την καρδιολογία. Άμεση ανάγκη για το νοσοκομείο είναι ένας νευροχειρούργος και ένας αγγειοχειρούργος. ( μήπως στην περίπτωση επειγόντων νευροχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών περιστατικών θα συνέφερε καλύτερα το ελικόπτερο; )Πέραν αυτών πάντως οι εφημερίες των τμημάτων που λειτουργούν και αναφέραμε παραπάνω, βγαίνουν με επάρκεια και χωρίς προβλήματα σε γενικές γραμμές. Παράλληλα στο νοσοκομείο υπάρχει θεωρητικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο αυτή δε λειτουργεί πλήρως και όλα τα πολύ βαριά περιστατικά διοχετεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών. Περισσότερο θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί σαν μονάδα άμεσης βοήθειας όπου ο ασθενής λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες. ( δηλαδή οι ασθενείς μπαίνουν όπως είναι με τα αίματα στην ΜΕΘ ;! )

Στο νοσηλευτικό προσωπικό, το νοσοκομείο διαθέτει μαζί με μόνιμους και αποσπασμένους, συνολικά εκατόν είκοσι άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι επαρκής για να βγαίνουν οι βάρδιες στο νοσοκομείο και αναλόγως με τον αριθμό των αποσπασμένων κάθε φορά υπάρχει και η άνεση σε ρεπό ή και άδειες. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια ικανή να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νοσοκομείου και του προσωπικού.

Ευχάριστα είναι τα νέα στις προμήθειες του νοσοκομείου, αφού ο κύριος Αβδελιώτης αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως το νοσοκομείο προμηθεύεται με επάρκεια και απόλυτα έγκαιρα και όλα τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα τρόφιμα, αφού οι διαγωνισμοί τρέχουν κανονικά και οι προμήθειες το ίδιο εφόσον οι πληρωμές γίνονται με τον σωστό τρόπο. Ο διοικητής διαβεβαιώνει τους επισκέπτες του LIFE2DAY.GR πως και στα φάρμακα η εικόνα είναι εξαίρετη αφού αγοράζονται όλα σε επάρκεια και το φαρμακείο του νοσοκομείου είναι πλήρως εξοπλισμένο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και μετά την διάταξη του Υπουργείου κατά την οποία τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” πρέπει να αγοράζονται με δαπάνες του νοσοκομείου, στην Χίο έχουν προνοήσει και προμηθεύονται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και αυτά τα φάρμακα. Τα τελευταία ένα-δύο χρόνια το νοσοκομείο εγκαινίασε μία νέα πτέρυγα η οποία ανέβασε τον αριθμό των κλινών, αυτό απαιτούσε την αγορά νέων μηχανημάτων με αποτέλεσμα από εκείνη την περίοδο και μετά, παλιά και νέα μηχανήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού να υποβάλλονται σε τακτικές συντηρήσεις στα πλαίσια συγκεκριμένων συμβάσεων και κανένα μηχάνημα να μην διαθέτει κάποιο πρόβλημα. Ο διοικητής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως κατά το 2016 ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου αυξήθηκε κατά περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, το 2015 ήταν περίπου πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2016 ανήλθε στα περίπου έξι εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα υπήρχαν και περίπου διακόσιες χιλιάδες ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές από την περσινή χρονιά. Το Νοσοκομείο στην Χίο διαθέτει περίπου εκατόν πενήντα κλίνες μετά και την επέκταση που έγινε, που είναι ανεπτυγμένες σε εκατόν είκοσι κλίνες διαφόρων τμημάτων και οι τριάντα αφορούν την μονάδα τεχνητού νεφρού. Το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ειδικά τον Ιούλιο και λόγω του τεράστιου κύματος προσφύγων, δέχτηκε εννιά χιλιάδες διακόσια άτομα, ενώ τον μήνα Αύγουστο ο αριθμός αυτός δεν ήταν λιγότερος από τα εννιά χιλιάδες άτομα. Ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε περίπου πενήντα δύο χιλιάδες άτομα, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το καλοκαίρι εξαιτίας των επισκεπτών και τουριστών του νησιού ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά πολύ, ενώ ειδικά φέτος η παρουσία των προσφύγων έφεραν ακόμα πιο ψηλά τον αριθμό αυτό.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Σεπτεμβρίου 2016, 09:12:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Σεπτεμβρίου 2016, 11:07:25
Απάντηση #84
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
ΩΡΥΛΑ
Μάλιστα.

Παράθεση
παρουσιάζοντας σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” μιλώντας με τον διοικητή του, κύριο Σταύρο Αβδελιώδη
Ο κος Αβδελιώδης είναι προϊστάμενος της διοικητικής υπηρεσίας. Το νοσοκομείο δεν έχει διοικητή (διορίστηκε κάποιος αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ και τώρα έχει προκηρυχθεί ξανά η θέση) και χρέη διοικητή εκτελεί η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας.

Παράθεση
Παράλληλα στο νοσοκομείο υπάρχει θεωρητικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο αυτή δε λειτουργεί πλήρως και όλα τα πολύ βαριά περιστατικά διοχετεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών. Περισσότερο θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί σαν μονάδα άμεσης βοήθειας όπου ο ασθενής λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες.
Το νοσοκομείο Χίου δεν έχει επίσημα ΜΕΘ αλλά ΜΑΦ και για τα δεδομένα της θεωρώ ότι λειτουργεί πολύ καλά. Αυτά περί πρώτων βοηθειών μόνο είναι κουραφέξαλα και ευρήματα του συντάκτη και είμαι σίγουρος όχι του κου Αβδελιώδη.

Παράθεση
Άμεση ανάγκη για το νοσοκομείο είναι ένας νευροχειρούργος και ένας αγγειοχειρούργος. ( μήπως στην περίπτωση επειγόντων νευροχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών περιστατικών θα συνέφερε καλύτερα το ελικόπτερο; )
Ο Αργύρης το θέτει σωστά. Θεωρώ ότι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να δημιουργηθούν ενισχυμένα κέντρα ειδικοτήτων σε επιμέρους νοσοκομεία και να μεταφέρονται ασθενείς από το ένα νησί στο άλλο ανάλογα με τις ανάγκες.
Ήδη εφαρμόζεται, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, αφού η Μυτιλήνη έχει πολύ καλό νευροχειρουργικό τμήμα που έχει κάνει πρωτοποριακές για τα δεδομένα περιφερειας επεμβάσεις και η Χίος έχει πολύ καλό καρδιολογικό τμήμα όπου εφαρμόζονται επεμβατικές μέθοδοι. Έτσι τα Ν/Χ περιστατικά στέλνονται στη Μυτιλήνη και τα καρδιολογικά στη Χίο.


30 Σεπτεμβρίου 2016, 22:59:24
Απάντηση #85
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Αργύρης το θέτει σωστά. Θεωρώ ότι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να δημιουργηθούν ενισχυμένα κέντρα ειδικοτήτων σε επιμέρους νοσοκομεία και να μεταφέρονται ασθενείς από το ένα νησί στο άλλο ανάλογα με τις ανάγκες.
Ήδη εφαρμόζεται, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, αφού η Μυτιλήνη έχει πολύ καλό νευροχειρουργικό τμήμα που έχει κάνει πρωτοποριακές για τα δεδομένα περιφερειας επεμβάσεις και η Χίος έχει πολύ καλό καρδιολογικό τμήμα όπου εφαρμόζονται επεμβατικές μέθοδοι. Έτσι τα Ν/Χ περιστατικά στέλνονται στη Μυτιλήνη και τα καρδιολογικά στη Χίο.
Πολύ at-the-point η τοποθέτηση. Καλύτερα να διοργανωθεί καταλλήλως το σκέλος των διακομιδών.

Εδώ να πω πως η Χίος έχει ένα πολύ καλό καρδιολογικό τμήμα με επικεφαλής έναν εξαιρετικό Δ/ντή (επιστήμονα και άνθρωπο) και κάνουν στεφανιογραφίες κτλ.

Κατά τα λοιπά αφού οι εφημερίες βγαίνουν γιατί αποσπούν συνεχώς αγροτικούς στην Χειρουργική μιας και η Κλινική έχει μία όλη και όλη Ειδικεύομενη (το νοσοκομείο έχει 4 αν θυμάμαι καλά κενές θέσεις ειδικεύομενων Χειρουργικής παρότι δίνει μέχρι 2 χρόνια Γ/Χ, οπότε κάτι πρέπει να λέει αυτό) ;
Ή μήπως το άρθρο αναφέρεται στις εφημερίες των Ειδικών και μόνο ;
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Σεπτεμβρίου 2016, 23:01:54 από kopritis »

1 Οκτωβρίου 2016, 02:47:23
Απάντηση #86
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Μιας και αναφερθήκαμε στην χρόνια έλλειψη ειδικεύομενων Χειρουργικής στο Σκυλίτσειο, ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης...
By Tasos Fountoglou:
Παράθεση
Παρευρέθηκα σήμερα σε μια σύσκεψη του τομεάρχη Υγειας της ΝΔ κυριου Κέλλα Χρήστου με την διοίκηση του Νοσοκομείου Μαμάτσειου και συνειδητοποίησα πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί την ατζέντα της συζήτησης την καθορίζει πάντα ένας κάποιος κος Αποστολίδης ( Διευθυντής Παθολογικής). Ο κυρ Διευθυντής, λοιπόν, στην επισήμανσή μου, πως αυτό που προέχει είναι να διαμορφωθεί επιτέλους ο υγειονομικός χαρτης της περιοχής (κοινώς να δούμε αν τον χρειαζόμαστε τον συγκεκριμένο ή οχι) και πως θα πρέπει επιτέλους να μιλάμε με όρους ποιότητας υπηρεσιών υγείας και οχι απλα υποδομών και στελέχωσης πετάχτηκε και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μας είπε εν ολίγοις πως " βαρέθηκε να ακούει τέτοιες μπαρούφες και πως αυτό που προέχει είναι να έρθουν δυο τρεις παθολόγοι και μπόλικοι ειδικευόμενοι για να ανεβάζουν τις ακτινογραφίες απο το ακτινολογικό, να κάνουν τα εξιτήρια και να εφημερεύουν"!!!! Αντιπαρέρχομαι κάτι δικά μας και κάνω μια έκκληση στην τοπική κοινωνία. Αφήστε στην άκρη τους γραφικούς, τους άσχετους και τους καμπόσους και εμπιστευτείτε επιτέλους αυτούς που έχουν πραγματικά κάτι να σας πουν. Τα ζητήματα της υγείας είναι πολύ σύνθετα για να τα εμπιστευτούμε στα χέρια των συγκεκριμένων γιατρών, κάτι περαστικών περιφερειαρχών και μερικών πολιτικάντηδων. Ειδάλλως θα καταλήξουμε πάλι με μια παθολογική κλινική του κώλου στην οποία θα διαφεντεύει ένας εξηντα φεύγα απο τα επείγοντα (τι λες τωρα) με δυο τρεις παθολόγους (αμφίβολης επιστημονικής αξίας μιας και τα κριτήρια διορισμού δεν αξιολογούν μονο διορίζουν) και μπόλικους ειδικευόμενους. Στο κατω κάτω της γραφής τα πάντα είναι ζητήματα επιλογών και προτεραιοτήτων ;)
ΥΓ. Διοικητής και υποδιοικητής μου φάνηκαν αρκούντως σοβαροί.....
Καταλαβαίνει κανείς ότι η έλλειψη ειδικεύομενων στα επαρχιακά νοσοκομεία, μόνο τυχαία δεν είναι.

Όχι πως στα αθηναϊκά είναι καλύτερη η κατάσταση, αλλά ίσως εκεί, κατά περίπτωση, είναι καλύτερα τα πράγματα στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ στα επαρχιακά λάντζα και πάλι λάντζα.
Οπότε πολύ καλά πράττουν οι νέοι συνάδελφοι και δεν πατούν σε πολλά απ΄αυτά.

7 Οκτωβρίου 2016, 01:01:32
Απάντηση #87
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Οκτωβρίου 2016, 20:08:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Οκτωβρίου 2016, 14:42:14
Απάντηση #88
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/10/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τα νοσοκομεία είναι η αγορά των λεγόμενων “ακριβών φαρμάκων” κυρίως των ογκολογικών από τον προϋπολογισμό τους, ο οποίος στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ”   Γεώργιος Παπανικολάου ” (  Γ.Ν.Θ ‘Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ )  ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας είναι ο ίδιος ακριβώς με πέρσι. Στο Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου διαπιστώσαμε μέσα από το ρεπορτάζ μας τις ελλείψεις σε ιατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ σημειώνουμε την τεράστια προσπάθεια της διοίκησης να αντιμετωπίσει τις νέες δαπάνες με τον ίδιο ακριβώς προϋπολογισμό με πέρσι. Η έρευνα του LIFE2DAY.GR εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο καλύπτει όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αυτού λοιπόν, θα ασχοληθούμε με ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Το Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη το οποίο υπάγεται στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Το Νοσοκομείο Παπανικολάου καλύπτει τις περισσότερες κλινικές που απαιτούνται σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο, ωστόσο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως από διακόσια πενήντα οχτώ θέσεις που είναι και οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις του νοσοκομείου, αυτή τη στιγμή υπηρετούν αρκετά λιγότεροι γιατροί με ειδικότητα. Συγκεκριμένα υπηρετούν εκατόν εξήντα δύο ειδικοί γιατροί και διακόσιοι σαράντα ειδικευόμενοι. Έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε πως παρά τι όποιες ελλείψεις δεν υπάρχει ο φόβος κάποιας μονάδας να κλείσει οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να λειτουργούν ομαλά το νοσοκομείο. Η νοσηλευτική υπηρεσία παρουσιάζει επίσης κάποιες ελλείψεις σε ότι αφορά την λειτουργικότητα της αφού αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο εργάζονται διακόσιοι τριάντα τέσσερις ΤΕ νοσηλευτές, εκτατών ενενήντα δύο ΔΕ νοσηλευτές, οχτώ επισκέπτες υγείας, αλλά και εξήντα τέσσερα άτομα βοηθητικό νοσηλευτικό. Ο αριθμός αυτός ωστόσο μεταβάλλεται πολύ συχνά καθότι υπάρχουν συχνές προσλήψεις αλλά και παραιτήσεις… Πλέον οι νοσηλευτές δουλεύουν διπλοβάρδιες, όμως ακόμα κι έτσι οι βάρδιες στο σύνολο των τμημάτων δεν βγαίνουν κι έτσι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Το Νοσοκομείο πάσχει και γενικά από προσωπικό. Είτε αφορά σε ιατρικό, είτε σε νοσηλευτικό, είτε σε διοικητικό προσωπικό. Όπως βλέπουμε το νοσηλευτικό προσωπικό χωλαίνει περισσότερο όπως είδαμε και παραπάνω. Το πρόβλημα εντοπιζόταν και στο διοικητικό προσωπικό ωστόσο μία νέα πρόσληψη αναμένεται να φέρει στο νοσοκομείο, 22 διοικητικούς υπαλλήλους.

Το Νοσοκομείο διαθέτει δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, την Α’ και την Β’ Μονάδα οι οποίες είναι πλήρως στελεχωμένες από προσωπικό ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα ελλείψεων με εξαίρεση την Β’ ΜΕΘ η οποία λειτουργεί κατά τα 8/12 αφού για να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες κλίνες θα χρειαζόταν περισσότερο προσωπικό, όπως πάνω από ένα ή δύο γιατρούς. Μπορεί στο προσωπικό να υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις που καθιστούν προβληματική την λειτουργία του νοσοκομείου, ωστόσο το LIFE2DAY.GR διαπίστωσε πως η κατάσταση δεν είναι το ίδιο κακή και σε άλλους τομείς όπως τα αναλώσιμα υλικά ή τα τρόφιμα για τα οποία υπάρχει και επάρκεια και δεν συναντάται καμία έλλειψη. Ένα μείζον πρόβλημα που καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία αφορά στην αγορά των λεγόμενων “ακριβών φαρμάκων” κυρίως των ογκολογικών. Στο Παπανικολάου όμως έχει προβλεφθεί σωστά η χρήση των φαρμάκων αυτών κι έτσι εύκολα αυτά προμηθεύονται και χωρίς προβλήματα. Εδώ διευκρινίστηκε πως υπάρχει η αιματολογική κλινική η οποία βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία και η οποία απαιτεί την χρήση επίσης ακριβών φαρμάκων τα οποία όμως και πάλι το νοσοκομείο μπορεί να αγοράσει από τον προϋπολογισμό του. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου φέτος κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα και για την ακρίβεια ήταν ίδιος με τον περσινό ο οποίος ανήλθε στα σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Αυτό βέβαια είναι προφανές πως έχει επιβαρύνει το νοσοκομείο καθότι η αγορά των ακριβών φαρμάκων από τον ίδιο ακριβώς προϋπολογισμό, δυσχεραίνει κατά πολύ τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου. Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR αναφέρει πως δεν υπάρχουν οφειλές από προηγούμενες χρονιές και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το Νοσοκομείο διαθέτει αρκετά μηχανήματα τα οποία είναι παλιά. Ο αξονικός και ο μαγνήτης αν και βρίσκεται σε λειτουργία, λόγω παλαιότητας πλησιάζει το σημείο της αντικατάστασης ωστόσο σε γενικές γραμμές ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παραμένει χωρίς προβλήματα κυρίως με τη βοήθεια των συχνών συντηρήσεων, καθότι είναι γεγονός πως τα μηχανήματα είναι όλα πεπαλαιωμένα Το Νοσοκομείο Παπανικολάου διαθέτει πλειάδα ασθενών που εξυπηρετεί, ειδικά στα εξωτερικά ιατρεία στα οποία τον χρόνο η επισκεψιμότητα μπορεί να ξεπεράσει τους εκατόν δέκα χιλιάδες άτομα. Ενδεικτικό είναι πως η πληρότητα του νοσοκομείου ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να φτάσει το 75% σε ένα σύνολο κλινών περίπου στις εξακόσιες πενήντα. Το Παπανικολάου καλύπτει προφανώς την πόλη της Θεσσαλονίκης όμως αυτό επισκέπτονται και κάτοικοι των γύρω περιοχών της ευρύτερης Μακεδονίας για να εξυπηρετηθούν σε τμήματα που δεν μπορούν να βρουν στην περιοχή τους, όμως το Αιματολογικό για παράδειγμα.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Οκτωβρίου 2016, 15:11:06 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Νοεμβρίου 2016, 22:37:52
Απάντηση #89
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
03-11-2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί το Νοσοκομείο Διδυμότειχου και με αρκετά προβλήματα υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές. Το τμήμα Ουρολογίας έκλεισε γιατί παραιτήθηκε ο γιατρός. Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Στέφανος Καρακόλιας μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στην σημερινή μας συνέχεια της μεγάλης έρευνας του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, θα συνεχίσουμε με το νοσοκομείο στο Διδυμότειχο το οποίο υπάγεται στην τρίτη Υγειονομική Περιφέρεια και για το οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον αναπληρωτή διοικητή του, κύριο Στέφανο Καρακόλια ο οποίος μας μίλησε για την εξαιρετική διοικητική και οικονομική υπηρεσία την οποία διατηρεί το νοσοκομείο, όμως την ίδια ώρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου υπάρχουν τριάντα τέσσερις γιατροί οι οποίοι καλύπτουν ειδικότητες όπως της Ορθοπεδικής, της Παθολογίας, της Γυναικολογίας, της Καρδιολογίας, της Νεφρολογίας και της Νεφρολογίας. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και μία δύναμη οχτώ ακόμα επικουρικών γιατρών οι οποίοι στελεχώνουν τα παραπάνω τμήματα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι αρκετές, αρκεί να αναφέρουμε πως κάθε τμήμα που λειτουργεί στο νοσοκομείο χρειάζεται τέσσερις γιατρούς για να λειτουργήσει ομαλά με όλες τις εφημερίες να καλύπτονται επαρκώς, όμως η σημερινή πραγματικότητα στο Διδυμότειχο θέλει να υπάρχουν τρεις γιατροί σε κάθε τμήμα αποτελώντας βασική έλλειψη στην λειτουργία του νοσοκομείου. Μπορούμε να πούμε γενικά ότι το νοσοκομείο είναι στελεχωμένο κατά 80%. Μάλιστα επειδή το νοσοκομείο είναι και στρατιωτικό(δεν ήξερα ότι υπάρχουν στην Ελλάδα Νοσοκομεία που είναι και πολιτικά και στρατιωτικά ταυτόχρονα ), πρέπει να αναφερθεί πως προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί επιστρατεύονται αγροτικοί γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως στο τμήμα Ουρολογίας υπήρχε ένας μόλις γιατρός ο οποίος παραιτήθηκε και πλέον το τμήμα παραμένει κλειστό με άμεση προτεραιότητα για το νοσοκομείο να στελεχωθεί και πάλι.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό η δύναμη ανέρχεται σε εκατόν είκοσι άτομα, όπως και εδώ η έλλειψη είναι σημαντική, αφού ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του νοσοκομείου. Παράλληλα δεν υπάρχουν αρκετοί τραυματιοφορείς και νοσηλευτές χειρουργείου και αυτοί οι τομείς είναι που έχουν και τις μεγαλύτερες ελλείψεις. Πλέον στο νοσοκομείο οι νοσηλευτές καλύπτουν τις βάρδιες έχοντας θυσιάσει όμως και τις άδειες και τα ρεπό τους. Και εδώ η έλλειψη ανέρχεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 20% ενώ υπάρχει προοπτική πρόσληψης νέων νοσηλευτών, κάτι που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Υπουργείου. Κι αν στο προσωπικό οι ελλείψεις είναι σημαντικές, στα αναλώσιμα υλικά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR δείχνει ότι τα υλικά του νοσοκομείου υπάρχουν σε επάρκεια ώστε να εξυπηρετούν πλήρως τον ασθενή, ενώ το ίδιο ισχύει και στα τρόφιμα, καθώς ειδικά εκεί υπάρχουν συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες που προμηθεύουν το νοσοκομείο οπότε δεν πρόκειται για θέμα του νοσοκομείου ο ανεφοδιασμός τροφίμων. Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στα φάρμακα, όπου το νοσοκομείο χάρη σε ορθή διαχείριση και σωστό καταμερισμό του προϋπολογισμού της, κατάφερε λίγο πριν το τέλος του έτους να έχει περίσσευμα στην επάρκεια των φαρμάκων και μάλιστα χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει όλο το διαθέσιμο ποσό από τον προϋπολογισμό! Σε αυτό βέβαια βοηθάει το γεγονός πως στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ογκολογική μονάδα κι έτσι δεν υπάρχουν περιστατικά ασθενών που να απαιτούν την χορήγηση των αντίστοιχων φαρμάκων ή αλλιώς λεγόμενων και “ακριβών φαρμάκων” που από φέτος η προμήθεια τους επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κάθε νοσοκομείου. Τα περιστατικά αυτά πλέον προωθούνται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά με θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο κύριος Καρακόλιας ανέφερε στο LIFE2DAY.GR πως το νοσοκομείο δεν έχει μηχανήματα σε βλάβη, έχει όμως αρκετά που πρέπει να συντηρηθούν. Πρόκειται για τον ακτινολογικό εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν. Εδώ, είναι θέμα σύμβασης με τους προμηθευτές των μηχανημάτων που κανονικά θα έπρεπε να υπογράφουν και συμβάσεις συντήρησης και μάλιστα στα νέα μηχανήματα γίνεται ακριβώς αυτό, όμως όταν πρόκειται για παλιά μηχανήματα, υπάρχει πρόβλημα. Όπως ενημερωθήκαμε στο LIFE2DAY.GR ο φετινός προϋπολογισμός του νοσοκομείου κυμάνθηκε πτωτικά. Έτσι, ήταν μειωμένος κατά περίπου 5% σε σχέση με πέρσι κι έτσι το ποσό φέτος ανήλθε στα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειώσουμε πως δεν υπάρχουν οφειλές από προηγούμενες χρονιές. Αυτό βέβαια αποτελεί μία σημαντική απειλή για το νοσοκομείο καθώς αν παρουσιάσει περίσσευμα χρημάτων, τότε είναι πολύ πιθανό ο προϋπολογισμός να μειωθεί ακόμα περισσότερο την επόμενη χρονιά, καθώς κανείς δεν συνεκτιμά το γεγονός πως έχει γίνει απλά πολύ καλή διαχείριση. !!!Την ίδια ώρα η διοίκηση φροντίζει να ξοδευτούν τα χρήματα που έχουν μείνει με τρόπο λογικό και χρήσιμο για το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο στο Διδυμότειχο δέχεται καθημερινά περισσότερους από σαράντα ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία κάθε μέρα ενώ άλλοι πενήντα προσέρχονται κάθε ημέρα στις κλινικές όλων των τμημάτων που λειτουργούν. (2 ασθενείς/Ιατρό/ημέρα...)  Το νοσοκομείο διαθέτει εκατόν τριάντα κλίνες και το ποσοστό πληρότητας αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε έναν αριθμό που ξεπερνά το 95% είναι δε διευκρινιστικό πως ο πληθυσμός κάλυψης του νοσοκομείου ανέρχεται σε περίπου εβδομήντα χιλιάδες κόσμου από τις γύρω περιοχές και την πόλη.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Νοεμβρίου 2016, 22:45:41 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: Βενιζέλειο ΠΑΓΝΗ νευρολόγος 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3620 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
3 Απαντήσεις
19612 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
488 Απαντήσεις
376716 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2024, 16:28:16
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
6326 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2022, 17:12:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4769 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2024, 14:34:04
από GirousisN