Καλησπέρα ή καλημερα!
Είμαι σπουδάστρια στο Τ.Ε.Ι Αθήνας στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και πάρα πολύ ασχετη με το διαδίκτυο.
Έχω μία εργασία με θέμα <<Μορφές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης>>. Θα ήθελα όποιος γνωρίζει και μπορεί να μου δώσει πληροφορίες πάνω στο θέμα και άν γνωρίζει κάποιο νομοσχέδιο ή ηλεκτρονική Διεύθυνση θα ήταν πολύ εξυπηρετικό και χρήσιμο.
Ευχαριστώ πολύ!
εγώ θα γίνω λίγο-πολυ κακός...
1) Πρώτον γιατί το αίτημα δείχνει αρπαχτή. Είτε γίνεται στο διαδίκτυο είτε στην καθημερινή επικοινωνία, δείχνει άνθρωπο βολεψάκια. Ακόμη και εκτός διαδικτύου όταν ζητάς από κάποιον να σου πει που να ψάξεις για ενα θέμα, μην περιμένεις ότι θα ασχοληθεί μαζί σου σοβαρά εάν δεν του πεις τι έχεις ήδη ψάξει και τι έχεις ήδη βρει. Προσωπικά, μάλλον έκλεινα προς την απάντηση: "Άνοιξε κατ' αρχιν ένα "λεξικό" να δεις τι είναι αυτό που ψάχνεις", το ζητάς λες και κάνεις τι ερώτηση "μορφές ανθρώπινου είδους", τι ακριβώς ερωτήματα καλείσαι να απαντήσεις; Σαν net-etiquette είναι δεδομένο στο διαδίκτυο όταν γράψεις κάπου εκτός chatting, που θα είναι ήδη χρήσιμο σε άλλους να δηλώνεις τι έχεις βρει, και που πιστεύεις ότι έχεις κενά στη βιβλιογραφία. Και επειδή η απάντηση μου φαίνεται λίγο άκομψη, δυστυχώς είναι πραγματικότητα.
2) Όλοι που σου απαντήσαν παραπάνω μιλάνε για "πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" και εσύ ψάχνεις για "Πρωτοβάθμια περίθαλψη". Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: 'Η όντως η εργασία σου ασχολείται με την πρωτοβάθμια περίθαλψη ή ο καθηγητής σου σπουδαγμένος στην αρπαχτή μεταφράζει το care σε περίθαλψη χωρίς να ξέρει την διαφορά στην ελληνική βιβλιογραφία μεταξύ "περίθαλψη" και "φροντίδα". Μια πρώτη λοιπόν κίνηση για να καταλάβεις και τι σόι είναι αυτός που σου έβαλε την εργασία, είναι να τον ρωτήσεις εάν ψάχνεις για περίθαλψη ή για φροντίδα. Εάν σου πει ότι είναι το ίδιο, μην αγχώνεσαι, δεν ξέρει περισσότερα από σένα. Ψάρεψε τον τι θέλει να γράψεις και μην τον βάλεις σε δύσκολα θέματα που μπορεί και να μην τα ξέρει.
3) Βάλε στο Google εκτός από το πρωτοβάθμια περίθαλψη και την λές ΦΕΚ (=Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης) και θα βρεις πολλούς νόμους.
Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία