Εστω οτι κάποιος έχει κάνει 2 αιτήσεις για επιμελητής β πριν αρκετα χρόνια και διοριζεται στην μια απο αυτες. Κάποιους μήνες μετά, έρχεται διορισμός και για την δεύτερη θέση. Μπορεί να υποβάλει παραίτηση και να αποδεχτεί την δεύτερη; Όταν έγιναν οι αιτήσεις 2009-2010 δεν κατείχε καμία θέση στο ΕΣΥ. Επισης σε καμία δεν ήταν πρώτος στην κρίση (δεν ξέρω πόσο σχετικό είναι αυτό) Ευχαριστώ.
Ο ν. 1397/1983 στο άρθρο 36 ορίζει τα κάτωθι: η υπηρεσιακή σχέση των γιατρών Ε.Σ.Υ. λύνεται με το θάνατο, την έκπτωση, την αποδοχή παραίτησης ή τη απόλυσή τους.Έκπτωση γίνεται αυτοδίκαια σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης του γιατρού για κακούργημα ή πλημμέλημα από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 27 του νόμου αυτού ή σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Η απώλεια της ελληνικής ιθαγένειας συνεπάγεται έκπτωση του γιατρού, αφού βεβαιωθεί από την αρμόδια αρχή. Η έκπτωση σε κάθε περίπτωση διαπιστώνεται με πράξη του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας.Οι γιατροί έχουν δικαίωμα υποβολής παραίτησης. Η παραίτηση υποβάλλεται γραπτά στον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας και η λύση της υπηρεσιακής σχέσης επέρχεται με την αποδοχή της παραίτησης. Αν παρέλθει άπρακτο διάστημα δύο μηνών η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή και λύνεται αυτοδίκαια η υπηρεσιακή σχέση.Οι γιατροί απολύονται μόνο:α) Με την επιβολή της ποινής της οριστικής παύσης ή της οριστικής αφαίρεσης της άδειας. β) Για σωματική ή πνευματική ανικανότητα που διαπιστώνεται με τη διαδικασία και τα όργανα της παρ. 6 του άρθρου 27 του νόμου αυτού.γ) Με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους ή σε κάθε περίπτωση με τη συμπλήρωση 35 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για τους μόνιμους υπάλληλους του Δημοσίου.
Η αποδοχή παραίτησης και η απόλυση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας.
Συμπληρωματικά για ό,τι δεν ρυθμίζεται με τα ως άνω ισχύουν οι διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα ν. 3528/2007 και ειδικότερα τα άρθρα 2 και 148.
Συνδυαστικά με τα παραπάνω και αναφορικά με το ζήτημα της παραίτησης ιατρού του ΕΣΥ, ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το άρθρο 4 του ν. 3754/2009 καθώς και η ερμηνευτική εγκύκλιος αυτού. Η παραίτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση, που κάποιος ιατρός επιθυμεί να διοριστεί σε άλλο νοσοκομείο. Για να επιτευχθεί ο διορισμός, πρέπει να προηγηθεί παραίτηση. Όμως, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να γνωρίζει τι θα του κοστίσει αναφορικά με την υπηρεσιακή του εξέλιξη αυτή η παραίτηση και ο εκ νέου διορισμός. Ειδικότερα, το άρθρο 4 περίπτωση Ε του ν. 3754/2009 ορίζει ότι «Ιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ μπορούν να διεκδικήσουν προκηρυσσόμενη θέση σε άλλο Νοσοκομείο και να επιλέγουν να διατηρούν το βαθμό τους. Οι ως άνω ιατροί, εξελίσσονται στον επόμενο βαθμό με καθυστέρηση δύο ετών πέραν των προβλεπόμενων, σε ότι αφορά τους Επιμελητές Β` και με καθυστέρηση τεσσάρων ετών σε ότι αφορά τους Επιμελητές Α`. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για ιατρούς που υπηρετούν σε Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας άγονων περιοχών και προσλαμβάνονται σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας άγονων περιοχών.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΤο μόνο πρόβλημα σύμφωνα με το παραπάνω φαίνεται να είναι ότι η αποδοχή της παραίτησης σας μπορεί να καθυστερήσει ως και 2 μήνες.
Ο νέος διορισμός σας έχει πάρει ΦΕΚ ?