Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 09:15:11

Αποστολέας Θέμα: "Μπες σε Ταμείο για να σε μάθει ο κόσμος".  (Αναγνώστηκε 7154 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Ιανουαρίου 2018, 08:30:20
Αναγνώστηκε 7154 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρον διάλογος στις 23/01/2018 στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ:

- Αυτή η κλασική ατάκα "μπες σε Ταμείο για να σε μάθει ο κόσμος" δείχνει απλώς άγνοια, του πώς λειτουργούν τα ιδιωτικά Ιατρεία στην εποχή μας. Για πείτε μου, όσοι είχατε ΤΕΒΕ, πόσοι ασθενείς σας ακολούθησαν όταν φύγατε από το Ταμείο αυτό...

- έμειναν πολλοί γιατί έγινε ο εοπυυ. Αν υπήρχε το παλιό σύστημα δε θα είχε μείνει κανείς

- Άρα, ο ασθενής μένει κυρίως λόγω κοινωνικοπολιτικών συγκυριών και όχι γιατί ερωτεύεται τον Ιατρό του.

- οσοι ειχαν τεβε και δεν μπηκαν στον εοπυυ, δεν ειχαν ουτε εναν...
επισης οσοι ειχαν τεβε δεν πληρωθηκαν ποτέ απο καποιον ασφαλισμενο του τεβε...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Ιανουαρίου 2018, 10:46:56
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Eνδιαφέρουσα άποψη από μια ομάδα γιατρών που έχουν ΗΔΗ σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ...     :P
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Ιανουαρίου 2018, 17:56:56
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Να τι γράφει στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ και Γενικός Ιατρός της Θεσσαλίας, χωρίς ΕΟΠΥΥ:

8 μήνες άντεξα στο δημόσιο. 4 περιφερικά ιατρεία, πληθυσμός ευθύνης περί τους 2000 κατοίκους. Ίδια γιατρός, ίδια καλή διάθεση, μόνο που εκεί δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώνω τόσο χρόνο στον ασθενή, όσο τώρα στο ιδιωτικό ιατρείο. Νομίζω πως αυτό όμως το αντιρροπούσε ότι κάθε μήνα ή 3μηνο είχα τον ασθενή εκεί, οπότε κάποτε θα υπήρχε ο χρόνος και για πρόληψη ή/και για να ασχοληθείς λίγο παραπάνω. Στο ιδιωτικό ιατρείο (χωρίς ΕΟΠΥΥ βεβαίως-βεβαιως) με ακολούθησαν και έρχονται τακτικά 2-3 άτομα, και για καμια εξέταση ή γνωμάτευση που και που άλλοι 10-15 πες. Βέβαια, το ιατρείο είναι αλλού και επρόκειτο για ανθρώπους ηλικιωμένους που η μετακίνηση είναι δύσκολη. Στο ιατρείο βρέθηκε λοιπόν ένας ΑΛΛΟΣ πληθυσμός, τον οποιο δεν ειχα δει ούτε στα Π.Ι., ούτε στο Κ.Υ.

Παρ'όλα αυτά το "μπες σε ταμειο να σε μαθει ο κόσμος" έχει βάση αν εισαι καλός, γιατί ξεχωρίζεις αμέσως και συζητιέσαι. Και ακόμη κι αν δεν ερθουν πολλοί απο εκεί (που δεν θα έρθουν), το καλό όνομα το εξαργυρώνεις.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Ιανουαρίου 2018, 19:20:38
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Σε παραδεχομαι ...
Εισαι χωμένος παντού !!   ;D
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Ιανουαρίου 2018, 22:50:24
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Και μία ακόμη σχετική συζήτηση συναδέλφων στις 23/01/2018 στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Αν και δεν προλαβα τις "χρυσες εποχες" του οπαδ, απο αυτα που μου εχουν πει οσοι τις ειχαν προλαβει, το συμπερασμα που προκυπτει ειναι πως οσοι εκαναν συμβαση με τα ταμεια δεν το εκαναν για να τους μαθουν οι ασθενεις ΑΛΛΑ:
- με το τεβε για να τους πληρωνει ΟΛΟ το ΤΣΑΥ και να μην πληρωνουν καθολου επιπλεον ασφαλιστικες εισφορες οσα και αν ηταν τα εισοδηματα τους! επισης για να εχουν ενα σταθερο εξτρα εισοδημα τις ωρες που ουτως η αλλως εβλεπαν και τους δικους τους ασθενεις ιδιωτικα. αν το τεβε σου απαγορευε να δεις στο 4ωρο δικου σου ασθενεις και δεν πληρωνε ΟΛΟ το τσαυ τοτε λιγοι θα εκαναν συμβαση
- με ΟΠΑΔ γιατι εκοβαν 2-3-4 χαρτακια αρα για καθε επισκεψη ειχαν 40-80 ε τιμη ανωτερη της ιδιωτικης επισκεψης
- ΙΚΑ στις δημοσιες δομες ή στο ιατρειο, για να μπορουν να εξυπηρετουν και τους ιδιωτικους ασθενεις (πχ να τους γραφουν τα φαρμακα και τις εξετασεις και αν αδ) και για να εχουν και εξτρα μαυρα εισοδηματα.

αν το σκεφτειτε θα δειτε πως κανεις δεν εκανε συμβαση για να τον μαθει απλα ο κοσμος...




- Μάλλον δεν το ξέρεις καλά το θέμα αγαπητέ ....  .
Όλοι έκαναν συμβάσεις με τα ταμεία γιατί χωρίς σύμβαση δεν μπορούσες να επιβιώσεις επαγγελματικά ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις.
Το ΤΣΑΥ αγαπητέ μου μέχρι το νόμο του ταξικού αποστάτη Κατρούγκαλου ήταν για τους ε.ε. ξεκομμένο, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων, με μόνες διακρίσεις τα χρόνια άσκησης, προ και μετά την 5ετία, το αν επιθυμούσε κάποιος να δηλώσει μονοσυνταξιούχος οπότε πλήρωνε υψηλότερες εισφορές και το αν κατείχε μόνιμη έμμισθη θέση οπότε πλήρωνε εισφορές ποσοστιαία επί των αποδοχών με κλίμακα συν τις εισφορές που πλήρωνε ο εργοδότης (εργοδοτική εισφορά).
Η κράτηση υπέρ του ΤΣΑΥ γινόταν στην πηγή για όσους είχαν συμβάσεις έργου με πάγια αντιμισθία και ήταν επιβάρυνση του ασφαλισμένου, δηλαδή τα χρήματα αυτά στην ουσία τα κατέβαλε ο γιατρός και όχι το ταμείο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ συνήθως) απλά δεν σου φαίνονταν γιατί εσύ έβλεπες το καθαρό ποσό κάθε μήνα.
Γιατροί οι οποίοι είχαν πολλαπλές αντιμισθίες πλήρωναν εισφορές από τη μια πηγή και με βεβαίωση από αυτή που κατέθεταν στις άλλες απέφευγαν την πολλαπλή καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Τα "χαρτάκια" αγαπητέ μου μέχρι το 2011 ήταν 6,46€ για την επίσκεψη στο ιατρείο από το 1993 αν δεν με απατά η μνήμη μου, στο ισότιμο σε δρχ, 2200 περίπου. Άρα δεν ισχύει αυτό που είπες ως προς το συνολικό αντίτιμο.
Ο αγώνας κάθε γιατρού μόλις άνοιγε γιατρείο ήταν να πάρει ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ κυρίως για την αντιμισθία του, δευτερευόντως για τα συνταγολόγια/αδειολόγια κατά βάση του ΙΚΑ, που είχε και τον περισσότερο όγκο ασφαλισμένων στις περισσότερες περιοχές.
Βέβαια στη Ρόδο, ας πούμε, το Ταμείο ήταν το ΤΑΞΥ (Ξενοδοχοϋπαλλήλων), τον Πειραιά το ΝΑΤ, σε άλλες περιοχές ανάλογα με την πληθυσμιακή σύνθεση μπορεί να υπερτερούσε το ένα από το άλλο.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΧΑΝ Δημόσιο/ΟΠΑΔ, μιας και κει δεν χρειαζόταν "μέσο" για να κάνεις σύμβαση.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ θέλαν λίγο ή πολύ μέσο ήδη από το 93 και μετά που θυμάμαι εγώ.
Αυτό δεν άλλαξε μέχρι σήμερα αφού οι συμβάσεις είναι κλειστές και από ό,τι προβλέπεται έτσι και θα παραμείνουν με την μια ή την άλλη μορφή.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιανουαρίου 2018, 22:55:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιανουαρίου 2018, 20:07:24
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Διαφωνίες για ανακρίβειες:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
- με ΟΠΑΔ γιατι εκοβαν 2-3-4 χαρτακια αρα για καθε επισκεψη ειχαν 40-80 ε τιμη ανωτερη της ιδιωτικης επισκεψης
..

Το ΤΣΑΥ αγαπητέ μου μέχρι το νόμο του ταξικού αποστάτη Κατρούγκαλου ήταν για τους ε.ε. ξεκομμένο, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων, με μόνες διακρίσεις τα χρόνια άσκησης, προ και μετά την 5ετία,....
Η κράτηση υπέρ του ΤΣΑΥ γινόταν στην πηγή για όσους είχαν συμβάσεις έργου με πάγια αντιμισθία και ήταν επιβάρυνση του ασφαλισμένου, δηλαδή τα χρήματα αυτά στην ουσία τα κατέβαλε ο γιατρός και όχι το ταμείο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ συνήθως) ...
...Τα "χαρτάκια" αγαπητέ μου μέχρι το 2011 ήταν 6,46€ για την επίσκεψη στο ιατρείο από το 1993 αν δεν με απατά η μνήμη μου...
   Τα "χαρτάκια" επι υπουργείας Κακλαμάνη το 2005 αυξήθηκαν απο 6.46 (8.22 στο σπίτι, ξεχνιούνται αυτά τα νούμερα) σε 20 (25 σπίτι) ευρώπουλα (η πρώτη επίσκεψη του μήνα, η δεύτερη 10). Επιτρέπονταν μόνο 2 επισκέψεις το μήνα και 4 στους παιδιάτρους (50 ευρώ το μήνα αν έωαζες πρώτη ιατρείο-σπίτι αλλά είχε ποσοστό 10% στις κατ' οίκον). Τα ίδια ισχύουν ακόμα για Στρατό-Αεροπορία. 80 ευρώ δεν μάζευες σχεδόν με τίποτα...
   Το ΤΣΑΥ απο το 2011 (Λόβερδ) αυξήθηκε και κάθε 3 χρόνια ανέβαινε κλίμακα. (το 2010 πλήρωνα 1800 περίπου, το 2016 ~3960).
   Προ Λοβέρδου ήταν πράγματι καλά, γνωδτός μου έπαιρνε το κατώτατο ΤΕΒΕ (500+ ευρώ στην μηνιαία απόδειξη που έκοβε στο ΤΕΒΕ) του γινόταν κράτηση ΤΣΑΥ (και εφορία 20% - έπαιρνε τελικά ~350) και γινόντουσαν και εργοδοτικές εισφορές (όχι ότι είχε σημασία). Στην τελική συνέφερε αφού, έστω και έμμεσα (αφού απλά πληρωνόταν λίγο λιγότερο απο την απόδειξη που έκοβε), ξέμπλεκε πολύ πιο φθηνά από το ΤΣΑΥ (με το άνω μηνιαίο ποσό 500+ απόδειξης, πλήρωνε ετήσια -έμμεσα- στο ΤΣΑΥ περίπου 600 ευρώ, ίσως και λιγότερα - εγώ πλήρωνα ~1800 όπως είπα άνω). Άδικο βέβαια για τους μη έχοντες ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ (κάτι αντίστοιχο και εκεί).
   Τα οφέλη των ταμείων πολλαπλά, κυρίως όμως νομίζω χρηματικά. Όσοι έκοψαν ή έχασαν το ΤΕΒΕ έχασαν και τους ασθενείς του (κατά +90%). Όσοι δεν μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2011 έχασαν μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων ΟΠΑΔ (πάνω απο 60%, εξαρτάται και από την περιοχή, γιατί στη Λάρισα μπήκαμε πολλοί στον ΕΟΠΥΥ).

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
53229 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2011, 14:40:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
20562 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:43:29
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
15548 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Φεβρουαρίου 2014, 00:03:55
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
14950 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2014, 07:34:57
από GirousisN
0 Απαντήσεις
3337 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Νοεμβρίου 2014, 13:03:27
από EzeΤΡΟΛ